Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejslavnější supermodelka z 90. let v oblečení své dcery: Komu sluší více?

3. listopadu 2022 | 12:30

Jablko nepadá daleko od stromu a v tomto případě to platí dvojnásob. Kaia Gerber, dcera jedné z nejslavnějších supermodelek devadesátých let, si podmanila nejen svět modelingu. Nedávno se totiž propojila s oblíbeným španělským řetězcem Zara, a vznikla tak úspěšná kolaborace KAIA X ZARA. Jeden z outfitů si oblékla i její šestapadesátiletá matka Cindy a vypadala v něm naprosto fantasticky! Protože – jak se nechala mladá modelka slyšet – Kaia při navrhování nemyslela jen na sebe, ale i na svou mámu, přátele a všechny kolem sebe. Co to dál vypovídá o této nové kolekci?

Cindy Crawford. Zvučné jméno, které ani dnes neutichlo. V devadesátých letech jsme ji zbožňovaly, patřila do velké pětky supermodelek své doby a zářila po boku Naomi Campbell, Lindy Evangelisty, Claudie Schiffer a Christy Turlington. Byly ikonami, osobnostmi a vládly světu showbyznysu. A ačkoliv se Cindy Crawford dnes už modelingu aktivně nevěnuje a svou energii vkládá do své vlastní značky kosmetiky, je pro nás legendou napořád. Protože je jedna z mála těch, které dokážou stárnout s grácií, a ve svých šestapadesáti letech se ukazuje ve své přirozenosti.

Tip na video: A které české modelky dobyly svět?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Její půvab podědila dcera Kaia Gerber, která kraluje novodobému světu modelingu. Nedávno se však postavila i do role designéra a v kolaboraci se španělským řetězcem Zara vznikla její kapsulová kolekce. Je tak průsečíkem klasiky, nadčasovosti, minimalismu, pohodlí, ale i smyslnosti a ryzí ženskosti. Kolekce je opřena o základní kousky v základní paletě barev, jako jsou široké kalhoty, bokové džíny, crop topy, úpletové i saténové šaty, bílé košile, basic tílka, minisukně či kotníkové kozačky kovbojském stylu.

Jestli vás při tomto výčtu základní výbavy ženské skříně napadla devadesátá léta, jste na správné adrese. Kaia se jimi opravdu inspirovala, také stylem Y2K, avšak výchozím bodem spolupráce byl především požadavek kolekce využitelné pro všechny věkové kategorie, kterou lze oblékat pro nespočet příležitostí. Při kolaboraci tak podle svých slov opravdu myslela na svou mámu, přátele a všechny kolem sebe. A právě její maminka oblékla oblečení z této kolekce.

Vyjímala se v bílém monochromatickém looku opřeném o dlouhé saténové slip dress (šaty věrně připomínající negližé), na které navrstvila zkrácený kašmírový rolák obdobného odstínu. Ten si na amerických stránkách značky můžete zakoupit za 299 amerických dolarů, tedy v přepočtu za zhruba 7500 korun. Šaty, které nás navrací o minimálně 20 let zpět, si oblíbilo několik známých krásek, jsou i dnes neuvěřitelně aktuální. Jsou v oblibě natolik, že jsou již bohužel vyprodány.

Inspiroval vás jeden z outfitů? Módní oblečení za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na některé kousky z kolekce se můžete podívat do naší fotogalerie. Bohužel nezaručujeme jejich dostupnost:

Autor: Žaneta Podlahová