Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ondřej Brzobohatý v tom není sám: Tihle slavní muži se v minulosti převlékli za ženy

  • Slavní muži umí být i jako opačné pohlaví skutečně věrohodní
    28. května 2023 | 06:00

    Povolání herce je tak trochu specifické. Většina slavných umělců zkrátka miluje převlékání všeho druhu. Takže i něco, co by možná běžná společnost považovala za nevhodné, je pro herce denním chlebem. Ondřej Brzobohatý proto skutečně není jediný, o kom se veřejně ví, že se z něj občas stane jeho ženské alter ego. Za ženy se už několikrát, ať už kvůli své roli ve filmu nebo jenom tak pro zábavu, převlékli i další slavní muži. Posuďte sama, jak vypadá jako žena Jared Leto, John Travolta nebo třeba Jan Bendig…

  • Jared Leto hrál transvestitu

    Herec a režisér Jared Leto prošel v roce 2013 kvůli své roli ve snímku Klub poslední naděje skutečně kuriózní proměnou. V životopisném filmu představoval transsexuála Rayona. V dramatu, které je inspirováno skutečnou událostí, herec oblékal paruky a dámské šaty. A nutno podotknout, že mu role v některých ohledech padla jako ulitá. Přestože mu to slušelo i jako opačnému pohlaví, vůči své reálné podobě byl herec skutečně k nepoznání. O tom, že Jaredovi jeho postava skutečně sedla, svědčí i fakt, že za ni byl oceněn Zlatým glóbem za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli a poté si za svou vedlejší roli vysloužil dokonce prestižního Oscara. Kromě toho byl celý snímek oceněn Oscarem za nejlepší masky.

    VIDEO: Co si myslí celebrity o manželství pro všechny a dalších věcech? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Co si myslí celebrity o manželství pro všechny či zrušení práva na potrat? • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

  • John Travolta jako opatrná matka

    John Travolta byl ve snímku Hairspray z roku 2007 od tělnaté ženy k nerozeznání. Oblékl si ženské šaty, paruku a nechal se nalíčit tak, aby se dokonale vžil do role matky hlavní hrdinky Edny. Role kypré matky středoškolačky Tracy Turnblad mu seděla. John Travolta ve snímku své dceři s podobnými tělesnými proporcemi zpočátku brání ve splnění si jejích tanečních snů kvůli předsudkům ohledně postavy. Úkolu sehrát přehnaně opatrnou ženu se Travolta ujal znamenitě. V moderním pojetí komediálního muzikálu se nejen přestrojil za opačné pohlaví, ale jako žena musel zároveň též zpívat a tančit, čímž znovu ukázal svůj nesmírný herecký talent.

  • Eddie Murphy se převtělil hned do několika žen naráz

    O americkém herci Eddiem Murphym se ví, že je mistrem imitace. Dokázal to mimo jiné ve snímku Zamilovaný profesor (1996). Právě v něm ztvárnil kromě postavy hlavního hrdiny Shermana také role většiny členů své rodiny Klumpů — tedy i těch ženských. Představil se jako profesorova postarší babička Ida a také jako jeho matka. Pod nánosy make-upu a oblekem přidávajícím kila někteří Murphyho hledali jenom těžko. Navíc bylo pozoruhodné pozorovat Murphyho, jak se v jednotlivých postavách dohaduje sám se sebou u jednoho stolu, přičemž dokonale vystihuje povahu i odlišné reakce jednotlivých mužských a ženských postav.

  • Robin Williams byl v sukni nezapomenutelný

    Jako Táta v sukni se v roce 1993 představil divákům nezapomenutelný herec Robin Williams. Jeho komický talent prostupuje celým dějem filmu, který se tak právem zařadil mezi nejoblíbenější rodinné komedie. Roli falešné starší chůvy paní Douptfire, za kterou se převléká zoufalý otec, aby mohl strávit více času se svými dětmi, a napravit tím své předchozí chyby, ztvárnil herec naprosto uvěřitelně, a navíc zábavně. Hru s hlasem, který byl jemnější, ale i gesta a mimiku zvládl umělec vystihnout naprosto dokonale.Také zvolený make-up a další efekty, které z Robina udělaly postarší milou dámu s intrikami, byly obdivuhodné.

  • Matt Lucas zazářil v Malé Velké Británii

    Ve skečové show Malá Velká Británie ztvárnil Matt Lucas několik ženských rolí. Mezi jeho nejúspěšnější převtělení do ženské postavy patří podle fanoušků postava poradkyně Marjorie Dawes, která trpí žárlivostí, přesto se neustále naoko vesele usmívá. Matt byl ve svých rolích natolik věrohodný, že tím dokázal, že se snad nenajde role, kterou by dobře nezahrál.

  • Aleš Háma si na Instagramu neodpustil rýpnutí

    Známý český moderátor Aleš Háma se kostýmů rozhodně nebojí. Dokázal to nejen v pořadu Tvoje tvář má známý hlas, kterou také moderoval a kde si vyzkoušel proměnu ve hvězdy světového formátu... Nyní se kvůli příspěvku na sociální sítě převlékl za hvězdu biatlonu Gabrielu Soukalovou. K fotografii, na které je na lyžích, si moderátor neodpustil uštěpačný komentář na adresu Taťány Kuchařové: „Je to pro mne velké zklamání, co jsem se dnes dozvěděl, ale zpracovávám to… No… Co už. Omlouvám se, našel jsem jen fotku Gábiny, když jsem byl Táňa, tak se nesmělo fotit,“ poznamenal v příspěvku na svém Instagramu Aleš Háma. Ne všem jeho sledujícím se jeho rýpnutí ale zdálo v pořádku. „Aleši, jste kočka, s údajnou kauzou bych to tak horké neviděla. Fascinuje mě, kolik je soudců a podpora jedním směrem, a přitom není jasné, že by za tím stála paní Kuchařová,“ stálo v komentáři jedné z moderátorových fanynek.

  • Jan Bendig zdůraznil, že kostýmy patří k jeho povolání

    Zpěvák Jan Bendig se nijak netají tím, že se ztvárněním žen nemá vůbec žádný problém, s čímž se před pár dny nepřímo zastal herce Brzobohatého na svém Instagramu. K fotce, na které je společně s kolegy v ženských šatech, napsal výzvu pro lidi, aby se vyhnuli zbytečným odsudkům kvůli herecké profesi, ke které podle něj neodmyslitelně patří převlékání se za opačné pohlaví stejně jako jakékoliv jiné role. „Pro zábavu se převlékáme i my v našich seriálech a videích. A za sebe musím říct, že jsme jako holky dělo. Přestaňme už konečně řešit to, co dělají ostatní a zda jsou třeba o trošku jiní než někteří. Je to role. Ne úchylka. Věřte mi, že jsem rád, když můžu být za kluka, protože bych doma v soukromém životě fakt nechodil v lodičkách… Ženský, obdivuju vás, že zvládáte tu bolest. Dělejme si každý to, co uznáme za vhodné a co nás v tomhle občas zlém světě udělá šťastnými,“ vyzval zpěvák všechny fanoušky na svém Instagramu.

Autor: Tereza Brožová
Klíčová slova:  celebrity, slavní, muži, kostým, převleky, ženy
Diskuse ke článku
.