Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokující přiznání Salmy Hayek: Nestíhá cvičit! Jak je možné, že vypadá tak dobře?

25. května 2023 | 06:00

Herečce Salmě Hayek by mohla většina žen závidět — tedy alespoň vzhledem k jednomu z jejích nedávných instagramových příspěvků. Na fotkách ukazuje, že má v 56 letech neustále mladistvou postavu. Na tom by asi nebylo nic zase až tak divného, kdyby zároveň nepřišla s šokujícím přiznáním, že téměř necvičí a zbožňuje jídlo. Jak to dělá, že je i bez posilování v tak skvělé formě?

Křivky Salmě pochvalují i slavné kolegyně

Nejen běžní fanoušci, ale i celebrity blednou závistí nad fotografiemi, na kterých se herečka v plavkách koupe v oceánu. Komentáře k příspěvku, ve kterém Salma tak trochu předčasně zahájila koupací sezonu, přidaly i slavné tváře jako Paris Hilton, Cindy Crawford nebo Kerry Washington. Všichni se pozastavili nad hereččiným dokonalým tělem, které vypadá, jako by trávila hodiny v posilovně. Salma k fotce navíc napsala i provokativní popisek: „Pokaždé, když se potřebuji cítit jako znovuzrozená, skočím do oceánu.“ Většina komentujících se v návaznosti na to pozastavovala mimo jiné nad Salminou schopností mládnout místo stárnutí.

VIDEO: Podívejte se, jak Salma Hayek tančí salsu v pyžamu.

Video se připravuje ...
Salma Hayek tančí salsu v pyžamu • VIDEO: bontonfilm.cz

Fit i po padesátce

Přestože za necelé čtyři roky oslaví už své šedesáté narozeniny, její věk by Salmě Hayek nejspíš nikdo nehádal. Provokativní příspěvky, které vyvolávají touhu vypadat jako ona nejen v jejích vrstevnících, mívají pravidelnou odezvu. Mezi hereččinými fanynkami tak zaznívají názory jako ten, že by si moc přály vypadat v jejím věku stejně. Objevily se i komentáře jako: „Vypadat tak mladě po padesátce by mělo být nezákonné.“ Nebo: „Mým jediným cílem v životě je vypadat dobře jako ona!“ Další lidé zase reagovali na její zálibu koupat se v oceánu: „Takže když skočím do oceánu a vylezu, tak potom budu vypadat jako ty?“ A co teprve, kdyby věděli, že herečka se pro své ladné křivky zase tolik nenadře!

Slabost pro džusy a dobré jídlo

Salma se netají svou slabostí pro ovocné džusy a dobré jídlo. „Každý má nějakou slabost a tou mojí je jídlo. Pokud milujete jídlo a nacházíte se zrovna ve Francii, jste na dobrém a na špatném místě zároveň.“ Herečka je také velkou fanynkou latinskoamerické kuchyně a mezi její oblíbené restaurace patří mnohokrát oceněný podnik Pujol v Mexico City. Ten je považován za nejlepší restauraci v místní metropoli. Protože však od restaurace bydlí daleko, inspiruje se a k večeři si chystá vlastní verze mexických pokrmů.

Na cvičení nemá čas

Nedávno přišla Salma se šokujícím přiznáním, které možná zvedlo ze židle nejednu její vrstevnici. Kvůli pracovní vytíženosti nestíhá skoro vůbec cvičit. Na natáčení totiž někdy tráví šestnáct, a čas od času dokonce i dvacet hodin. Na časově náročné cvičení nebo sport jí tak nezbývá čas. A to pro ženy, které by si přály mít stejnou postavu, není zrovna dobrá zpráva. Nicméně jim herečka zároveň přinesla alespoň malé uklidnění, když přiznala, že se o tom, jak mít stále senzační formu, musela nejprve poradit se svou trenérkou. „Naučila mě, jak držet tělo tak, aby se svaly aktivovaly po celý den,“ svěřila se Salma. Technika, která zahrnuje správné držení těla umožňující tonizaci a procvičování svalů bez neustálého zatínání, prý Salmě napomáhá k vysněné postavě.

Dělá jen to, co ji baví

Kromě výše zmíněného exotická herečka ve volnějších chvílích cvičí jógu a ráda tančí. Díky tanci jí cvičení připadá zábavnější. Ráda chodí na procházky se svými psy a miluje také plavání, což je vidět na jejím Instagramu. Ráda si dopřává masáže. A i když neexistuje jednoznačný recept, jak být v dobré kondici i po padesátce, herečka jde ostatním příkladem v tom, že stačí umět odpočívat a pečovat o sebe formou, která vám osobně bude vyhovovat a připadat zábavná. V takovém případě se jistě stejně jako Salma Hayek dočkáte vytoužených výsledků.

Autor: Tereza Brožová