Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Poznáte je? Tyhle celebrity prošly kvůli svým rolím radikální proměnou!

  • Celebrity, které byly kvůli svým rolím k nepoznání
    3. května 2023 | 06:00

    I když jsou slavní a běžně vypadají jako ze škatulky, kvůli některým rolím museli projít zásadní změnou svého vzhledu. Jste přesvědčená o tom, že své slavné oblíbence byste poznala, ať už vypadají jakkoliv? Možná, že změníte názor. Následující postavy, které ztvárnily celebrity, jsou na míle vzdálené od skutečné podoby jejich představitelů…

  • Nicole Kidman v Ničitelce (2018)

    Slavná blond herečka australského původu Nicole Kidman si před pár lety vyzkoušela skutečně zvláštní roli. Kidman ztvárnila postavu bývalé policistky v utajení Erin, které se nepodařilo vyrovnat se s jedním ze zásahů na losangeleský gang, jenž skončil tragicky. Po letech se snaží vrátit zpět do života a musí přitom čelit především vlastním soukromým démonům. Herečka je ve filmu k nepoznání. Má tmavé vlasy a vypadá zničeně.

    VIDEO: Podívejte se na český trailer k filmu Oklamaný, ve kterém zazářila Nicole Kidman:

    Video se připravuje ...
    Oklamaný (The Beguiled) - oficiální český HD trailer • VIDEO: Youtube.com

  • Jared Leto v Klubu poslední naděje

    Herec a zpěvák Jared Leto prošel v roce 2013 skutečně kuriózní proměnou. Alespoň tedy na filmovém plátně v životopisném filmu Klub poslední naděje, kde představoval transsexuála Rayona. V dramatu, které je inspirováno skutečnou událostí, herec oblékal paruky a dámské šaty. Přestože mu to slušelo i jako opačnému pohlaví, od reálu byl herec skutečně k nepoznání.

  • Margot Robbie jako královna Alžběta

    Margot Robbie si zahrála v historickém snímku Marie, královna Skotská (2018) nepřítelkyni této panovnice - anglickou královnu Alžbětu. Role historicky významné osobnosti se herečka ujala s přehledem a grácií. Přesto by jí v převtělení za charismatickou panovnici poznal jen velice pozorný divák. Z něžné blondýnky se ve filmu stala nezlomná žena s mužskými rysy.

  • Tom Hardy jako Al Capone

    Herec Tom Hardy na chvíli zanechal svou vlastní image za dveřmi filmových studií, aby se mohl převtělit do slavného mafiánského bosse Al Caponeho (2020) ve stejnojmenném filmu. Nešlo o snadný úkol, protože se filmový příběh odehrává v době jeho dřívějšího propuštění z Alcatrazu z důvodu podlomeného zdraví slavného vězně. Tom Hardy tak ztvárnil roli chátrajícího zločince trpícího demencí a syfilidou, kterého ke všemu ještě doběhla jeho zločinecká minulost.

  • Cate Blanchett a její mnohonásobná role v Manifesto

    V experimentálním dramatu režiséra Juliana Rosefeldta Manifesto (2015) se oscarová herečka Kate Blanchett ujala hned třinácti zcela odlišných rolí najednou. Ve filmu, který vzdává hold literatuře a různým uměleckým manifestům mladých umělců, se objevila například jako učitelka, loutkářka, hlasatelka zpráv, dělnice v továrně nebo muž bez domova. Pokaždé se přitom hlavní představitelce povedlo vyjádřit odlišnost jednotlivých postav a díky důkladné práci maskérů vypadat zcela jinak než doopravdy.

  • Nicolas Cage v roli Drákuly

    V krvelačného Drákulu v hororovém snímku Renfield (2023) se letos promění Nicolas Cage. Film vypráví o jeho ponižovaném služebníkovi, který se snaží zbavit závislosti na zlovůli svého pána. Sympatického herce by ve snímku, kde hraje nelítostného upíra, poznal jenom málokdo.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.