Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejdelší manželství slavných: Které páry jsou spolu už desítky let a stále jim to klape?

  • Tom Hanks a Rita Willson
    20. května 2023 | 06:00

    Překonat všechny překážky, a ještě navíc tehdy, když se pohybujete ve světě showbyznysu, dá občas zabrat a ne každý pár všechno ustojí. To však není případ těchto hollywoodských párů, které jsou spolu několik desítek let šťastny. Mnozí z nich jsou zamilovaní jako na začátku. O které slavné jde?

    Recept na šťastné manželství? Trpělivost a mnoho kompromisů. Tak by nejspíš mohly odpovědět tyto slavné páry, které spolu vydržely opravdu úctyhodnou dobu. Co je spojilo a jaké jsou jejich fígle?

  • Denzel Washington a Pauletta Washington (36 let)

    Poznali se v roce 1977 při natáčení. Oblíbený herec se v tu ránu zamiloval jako malý kluk, ale o čtyři roky starší Pauletta se držela trochu zpátky. Nakonec však svým citům podlehla, ale svatba se konala za dlouhých šest let. Pauletta dokonce dvakrát odmítla žádost o ruku a napotřetí to už vyšlo. Vychovávají spolu čtyři děti.

    Nejdražší rozvody v historii? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Nejdražší rozvody v historii! Bill Gates se rozvádí! • VIDEO: Videohub

  • Jamie Lee Curtis a Christopher Guest (35 let)

    Svého manžela viděla Jamie v časopise a okamžitě prohlásila, že se stane jejím mužem. Byla jím doslova uchvácena! Prostřednictvím svého agenta dala Christopherovi své telefonní číslo a láska byla na světě! V roce 1984 se vzali a šťastní jsou spolu dodnes. A jejich recept na dlouhé manželství? "Prostě jsme všechno ustáli a nerozvedli se," prozradila herečka v rozhovoru.

  • Pierce Brosnan a Keely Shaye Smith (25 let)

    Šarmantní herec mohl mít kteroukoliv ženu, na kterou by ukázal, Bond girl jeho života se však stala Keely Shaye Smith, se kterou už je přes pětadvacet let. Poprvé se setkali v roce 1994 na pláži v Mexiku. Přeskočila mezi nimi jiskra a brzy šli spolu na rande. V ten samý rok se stal herec Bondem a své milované posílal letenky na všechna místa, kde se natáčelo. Vzali se v roce 2001, a kdykoliv se ocitnou ve společnosti, nemohou ze sebe spustit oči a láska z nich stále srší.

  • John Travolta a Kelly Preston (28 let)

    Poprvé se setkali během natáčení filmu The Experts. V té době byla však Kelly vdaná, a tak se z nich stali pouze přátelé. Travolta měl však jasno – od první chvíle o ni měl zájem a věděl, že je Kelly ta pravá. Nakonec se na pár usmálo štěstí a v roce 1991 se konala svatba. 

  • Sarah Jessica Parker a Matthew Broderick (22 let)

    Seznámili se na Broadwayi, kde oba vystupovali, a od roku 1992 jsou nerozlučnou dvojicí. O pět let později se vzali. Své známé pozvali na velkou párty a neprozradili, že se jedná o svatbu. Mají spolu syna a dvojčata, která jim odnosila náhradní matka. Jsou spolu přes dvacet let a pravidelně chodí na rande na Broadway.

  • Meryl Streep a Don Gummer (41 let)

    Jejich seznámení v roce 1978 nebylo příliš šťastné. Když Meryl zemřel snoubenec, neměla kde bydlet a na pomoc jí přispěchal její bratr s kamarádem Donem. Meryl zůstala u něj v bytě, zamilovali se do sebe a o šest měsíců později se konala svatba. Přestože jejich sňatek proběhl narychlo, byl nejspíš osudový. Dnes jsou spolu přes čtyřicet let.

  • Tom Hanks a Rita Willson (31 let)

    Potkali se na několika natáčeních a nakonec se sblížili. Herec se kvůli Ritě rozvedl a ona kvůli němu zrušila zasnoubení. V roce 1988 se vzali a šťastní jsou společně dodnes. Sama Rita prohlásila, že dokud nepotkala Toma, tak nevěděla, co skutečná láska opravdu znamená.

  • Hugh Jackman a Deborra–Lee Furness (23 let)

    Manželský pár se poprvé setkal v roce 1995 při natáčení australského seriálu Correlli. Byla to láska jako trám a o rok později proběhla svatba. Přestože je Deborra o třináct let starší, Hugh vždy tvrdil, že by svou partnerku za mladší nevyměnil. Stále si veřejně vyznávají lásku a překonali spolu několik překážek. Nepodařilo se jim mít společně dítě, a tak jedno adoptovali. Hugh navíc několikrát prodělal rakovinu kůže.

  • Sting a Trudie Styler (27 let)

    Manželé jsou od roku 1992 a už v té době spolu měli tři děti. Trudie se do Stinga zamilovala, když byl ještě ženatý. Nakonec ho své kamarádce přebrala. Lidé jim nedávali příliš šancí, ale oni překvapili. A jejich recept na šťastné manželství? Tantrický sex!

  • Ozzy Osbourne a Sharon Osbourne (36 let)

    Manželství zpěváka a jeho ženy Sharon nebylo vždy procházka růžovou zahradou. Ozzy jí byl několikrát nevěrný a rozvod byl na spadnutí. Přesto pár však našel chuť a sílu o vztah bojovat a dnes jsou spolu přes šestatřicet let. Mají spolu tři děti.

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén
Diskuse ke článku
.