Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bolestivý rozchod? Nejste v tom sama. Takhle ho překonali slavní

17. dubna 2023 | 06:00

Rozchody bývají nelítostné a bolestivé. A i když vám nikdo nedá zaručený recept, jak se přes ně co nejrychleji přenést, někteří slavní našli alespoň způsoby, jak si časem spolehlivě zahojit rány. Možná že vám tím tyto celebrity pomohou celý proces hojení zlomeného srdce ulehčit.

Každý člověk je jiný, proto byste jen těžko hledala jednu možnost, jak se dostat z porozchodových depresí. Citlivějším jedincům to může trvat roky. Zlomené srdce potřebuje čas, trpělivost a emocionální podporu. Nezapomínejte, že ve chvílích, kdy je vám ouvej, byste se měla naučit myslet především sama na sebe a snažit se dělat něco, co vás přivede na lepší myšlenky a vykouzlí vám úsměv na tváři. Jak rozchod překonaly některé celebrity? Možná že vám jejich doporučení také pomohou...

Taylor Swift si vytvořila nové koníčky

Taylor Swift se nebojí přiznat si emoce a cítit bolest. Podle její teorie si bolestí z rozchodu musíte projít naplno, aby se vám mohlo ulevit. Postupem času si ale zpěvačka začala hledat nové koníčky a zájmy, které jí umožnily odvést pozornost od fyzické a psychické bolesti ze zlomeného srdce jinam. Nové návyky a činnosti s přáteli jí pomohly zvyknout si na skutečnost, že bývalý přítel už nepatří do jejího života. Nová dobrodružství, večírky a další zábavné společenské akce nakonec přivedly Taylor k optimistickým vyhlídkám na budoucnost.

Video: Které hollywoodské páry patřily mezi nejslavnější všech dob?

Video se připravuje ...
Nejslavnější hollywoodské páry: Brad a Jennifer vs. Brad a Angelina • VIDEO: Videohub

Jennifer Lopez se učila mít ráda sama sebe

Herečka a zpěvačka Jennifer Lopez se prostřednictvím bolestivých rozchodů naučila poznat skutečnou vlastní sebehodnotu a mít ráda sama sebe. Podle hvězdy šlo o nejužitečnější lekci ze všech. S fanoušky se podělila o zkušenost, že člověk musí být spokojený sám se sebou, aby dobře vycházel s někým dalším. A právě zdravé sebevědomí je podle Jennifer zároveň jedním z klíčů k dlouhotrvajícímu a naplňujícímu vztahu.

Selena Gomez dala prostor kreativitě

Selena Gomez je velká kamarádka s Taylor Swift. Obě dvě zpěvačky jsou si ve vztazích velkou oporou. Vzájemně si dokonce sestavily playlist písní, které jim pomáhaly vyrovnat se s bolestí z rozchodu. Mělo jít o motivační skladby podporující ženy. Když se pak kamarádky sešly, skladby si pouštěly, přičemž vytvářely různé obměny jejich textů i melodií.

Katy Perry se učila sebeovládání

Katy Perry se netají tím, že se po některých rozchodech musela naučit sebeovládání. Zejména v případech, kdy by nejraději kontaktovala svého ex prostřednictvím zpráv. Jak sama přiznává, skutečnost, že jejich odeslání nakonec odolala, ji doslova zachránila. Naučila se nereagovat impulzivně a s horkou hlavou. Ptáte se, jak na to? I slavná popstar s tím nejdříve měla potíže. Našla ovšem účinný způsob, jak ventilovat negativní emoce, aniž by se o tom její expřítel musel dozvědět. Nejhorší to prý pro zpěvačku bývalo večer, kdy byly její pocity nejsmutnější, proto se ze všech pocitů vypsala na papír, který si pak dala pod polštář.

Jennifer Aniston se odhodlala čelit bolesti

Jennifer Aniston zažila několik bolestivých rozchodů. Nejvíce ji zasáhl rozvod s manželem hercem Bradem Pittem. Podle všeho ji však zklamání v lásce zocelila. Usilovně se snažila pohnout kupředu. To herečku přivedlo k zjištění, že bolesti z konce vztahu je nutné se postavit čelem. Jennifer tvrdí, že smutek má několik fází, kterými je nutné si projít postupně, i když jde o velice silný prožitek, který v člověku zanechává prázdnotu. „Když se snažíte vyhnout se bolesti, vytváří to jen ještě větší bolest," citoval Jennifer web brightside.me.

Blake Lively brala rozchod jako poučení

Celebrity, které se vypořádaly s rozchodem po svém
Autor: Instagram

Ani šťastná manželka Ryana Reynoldse a maminka čtyř dětí Blake Lively nezažívala v lásce vždy jen růžové chvíle. Blake se musela vyrovnat s několika rozchody. Podle jejích slov se ale pokaždé snažila o to, aby nebyly přehnaně bolestivé. Na každý svůj nevydařený vztah se herečka s odstupem času dokáže dívat jako na příležitost k osobnímu růstu. Umělkyně věří, že i špatné zkušenosti ji v životě někam posouvají. „Pro mě to nikdy nebylo příliš dramatické, když něco skončí,“ uvedla Lively.

Autor: Tereza Brožová