Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Celebrity s nejvyšším IQ: Kdo patří mezi chytrolíny Hollywoodu?

  • Celebrity s nejvyšším IQ: Kdo patří mezi chytrolíny Hollywoodu?
    4. května 2023 | 06:00

    Nejenže jsou slavní a úspěšní v tom, co dělají, a navíc jsou to ještě chytré hlavy! Z fleku by se tak mohli vzdát své profese, díky své inteligenci by totiž mohli zazářit i v jiných odvětvích. Kteří slavní mají nejvyšší IQ? Některá jména vás možná překvapí.

    Kromě půvabu a talentu byli tito slavní obdarováni ještě něčím cenným – nadprůměrnou inteligencí! Kdo patří mezi největší chytrolíny Hollywoodu?

  • Matt Damon: IQ 160

    Vedle toho, že mu byl dán do vínku herecký talent, patří Matt Damon mezi největší intelektuály Hollywoodu. Má všeobecný přehled a o každém oboru ví něco zajímavého, a tak se s ním můžete pobavit opravdu o čemkoliv. Na Harvardu studoval anglickou literaturu. Během studií začal však hrát, a tak je přerušil a nikdy už nedodělal. 

    VIDEO: Slavné české modelky, které dobyly svět...

    Video se připravuje ...
    Slavné české modelky, které dobyly svět • VIDEO: Videohub

  • Quentin Tarantino: IQ 160

    Jeden z nejslavnějších režisérů na světě nechodil rád do školy a učení pro něj bylo za trest. Jediný předmět, který jej bavil, byla historie. Zajímavé příběhy si vždy vizualizoval do skutečnosti. Nakonec ze školy odešel, ale rozhodně neprohloupil. 

  • Kate Beckinsale: IQ 152

    Britská herečka, kterou můžete znát z trháku Pearl Harbor, studovala na Oxfordu francouzskou a ruskou literaturu, rusky také plynně hovoří. Na inteligenční test ji v mládí poslala maminka. Za výhodu to však nikdy nepovažovala. "Myslím, že mě nechala testovat, protože hodně bystré děti jsou téměř nesnesitelné. Každý doktor, každá osoba, s níž jsem přišla do styku, mi řekla: Byla byste mnohem šťastnější, kdybyste měla o 30 bodů méně. Nepomáhá mi to v kariéře, dokonce si myslím, že to může být i handicap,“ uvedla v jednom rozhovoru.

  • Ashton Kutcher: IQ 160

    Oblíbeného herce můžete znát ze seriálu Dva a půl chlapa i jako bývalého partnera herečky Demi Moore. Než však v devatenácti přešel k modelingu a následně k herectví, studoval biochemické inženýrství na univerzitě v Iowě. Zároveň je úspěšným investorem – investoval do aplikace Skype nebo platformy Airbnb. Společnost Lenovo ho dokonce najala jako produkčního inženýra.

  • Mayim Bialik: IQ 150

    Asi nebude žádným překvapením, že představitelka Amy, geniální neurobioložky ze seriálu Teorie velkého třesku, je stejně vzdělaná také ve skutečnosti. Mayim Bialik nehraje vědkyni pouze v seriálu, je jí i ve skutečnosti. Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles získala titul Ph.D. z neurovědy.

  • Rowan Atkinson: IQ 178

    Nejznámější britský komik měl převzít rodinnou farmu, nakonec se rozhodl pro studia. Na oxfordské univerzitě získal magisterský titul v oboru elektrické inženýrství. Během studií psal a předváděl humorné skeče a na škole poznal svého osudového přítele Richarda Curtise, se kterým vytvořil legendárního Mr. Beana.

  • Lisa Kudrow: IQ 154

    Vedle toho, že je představitelka ztřeštěné Phoebe z kultovního seriálu Přátelé vtipná, je navíc také neuvěřitelně chytrá! Promovala na Vassar College s diplomem z biologie a brzy začala pracovat se svým otcem na klinickém výzkumu, ve kterém zjišťovali, zda má na bolest hlavy vliv to, jestli je člověk pravák, nebo levák. Jejich studie ukázala, že to pravděpodobně roli nehraje. Přestože mohla Lisa ve vědě dokázat velké věci, nakonec u ní zvítězila vášeň pro hraní.

  • Sharon Stone: IQ 154

    Sharon Stone sama sebe často popisovala jako "ošklivé káčátko", které se rádo učilo. Na základní školu vyrazila rovnou do druhé třídy, a to ve věku pěti let, v patnácti už studovala na University of Pennsylvania tvůrčí psaní a výtvarné umění. Přesto se však rozhodla ze školy odejít a věnovat se herectví. Díky tomuto rozhodnutí se stala jednou z největších hvězd Hollywoodu.

  • Gerard Piqué: IQ 170

    O fotbalistech si často lidé myslí, že umí pouze kopat do balonu. Bývalý španělský fotbalový obránce Gerard Piqué toto tvrzení rozhodně vyvrací. Vystudoval ekonomii na Esade Business School v Barceloně. V minulosti ho jeho otec poslal na inteligenční test, který ukázal, že je jeho hodnota IQ 140. O pár let později šel na test znovu a hodnota IQ byla o třicet bodů vyšší.

  • Cindy Crawford: IQ 154

    Jedna z nejznámějších modelek devadesátých let se pro modeling rozhodla jenom kvůli tomu, aby si mohla zaplatit školné. Studovala chemické inženýrství na Northwestern University a studium jí opravdu šlo. Nakonec to však se školou vzdala a vydala se na dráhu modelky.

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.