Sobota 7. září 2024
Svátek slaví Regína, zítra Mariana
Polojasno 29°C

Nestárnoucí Sandra Bullock slaví 60. narozeniny. V těchto rolích ji milujeme!

  • Sandra Bullock a její neslavnější role
    26. července 2024 | 05:02

    Je to neuvěřitelné, ale oblíbená hollywoodská herečka Sandra Bullock slaví 60. narozeniny. Dcera operní pěvkyně Helgy Meyerové, původem z Německa a hlasového poradce Johna Bullocka, zazářila v roce 1993 ve filmu Demolitan Man a od té doby její kariéra stoupala strmě vzhůru. Vybrali jsme 10 filmů, které patří mezi ty nejoblíbenější. Je tam i váš favorit?

  • Nebezpečná rychlost

    Nebezpečná rychlost
    Autor: 20th Century Fox

    Ve výškové budově je surově zavražděn noční hlídač a vzápětí vybuchne bomba, která zničí výtahová lana. Celkem osmnáct cestujících zůstává uvězněno ve výtahu, který prudce padá dolů, než ho zastaví silné brzdy. Ale i ty hodlá atentátník odstřelit, pokud nedostane tři miliony dolarů. Při riskantní a nebezpečné akci se jim podaří dostat cestující z výtahu, atentátník se ale zmocní Harryho a vyhrožuje jeho zabitím, jestliže nedostane peníze. Jack (Keanu Reeves) se odhodlá k akci, svého přítele postřelí na noze a ten atentátníkovi unikne ze sevření. Šílenec však uteče…Oba policisté jsou vyznamenáni za odvahu a večer společně oslavují. Zejména Harry je poněkud společensky unavený. Druhý den dostane Jack zprávu, že byl unesen autobus, na němž je připevněna bomba. Přihlásí se i atentátník: o své peníze rozhodně nechce přijít. Zatímco Jack jde do akce přímo, Harry je s ním ve spojení a řídí operace. Jack se dostane do autobusu, kde ve zmatku vystřelí jakýsi muž, který si myslí, že jde policie po něm. Bob, řidič autobusu, je těžce zraněn a za volant usedá jedna z cestujících, studentka Annie (Sandra Bullock).

     

    VIDEo. Nejslavnější hollywoodské páry: Brad a Jennifer vs. Brad a Angelina

    Video se připravuje ...
    Nejslavnější hollywoodské páry: Brad a Jennifer vs. Brad a Angelina • VIDEO: Videohub

  • Zatímco jsi spal

    Zatímco jsi spal
    Autor: Buena Vista Pictures

    Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí to rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu (TV Nova).

     

  • Síť

    Síť
    Autor: Columbia Pictures

    Pro Angelu Bennettovou jsou počítače celý svět. Živí se jako odbornice na počítačové viry, s okolím komunikuje pouze pomocí počítače a jediné přátele má na internetu. Před odletem na dovolenou do Mexika dostane od programátora Dalea disketu s neobvyklým programem. S jeho pomocí se lze dostat k jakýmkoliv tajným záznamům. Její život se však mění v noční můru, když se z náhodné prázdninové známosti vyklube najatý vrah, který ji má odstranit a získat disketu. Angele se sice podaří uniknout, když se však vrátí z nemocnice, zjistí, že přestala existovat. Její kreditní karta byla zrušena stejně jako rezervace v hotelu, protože prý z Mexika odletěla. Její dům byl vystěhován a prodán s tím, že se odstěhovala. Podle záznamů v policejní databázi je z ní Ruth Marksová, obviněná z řady přestupků a zločinů. Přestože ji pronásledují policie i zabiják Devlin, podaří se jí zjistit, že za vším jsou počítačoví teroristé Pretoriáni. V jejich čele stojí Jeff Gregg, majitel firmy na zabezpečovací systémy, které obsahují program, jenž umožňuje Greggovi proniknout do jakéhokoli systému. Přestože každý, kdo se pokusí Angele pomoci, je Devlinem zabit, dál bojuje o svůj život i ukradenou identitu. (TV Nova)

     

    VIDEO: Život Patricka Swayzeho (†57)

    Video se připravuje ...
    Život Patricka Swayzeho (†57) • VIDEO: Videohub

  • Přístav naděje

    Přístav naděje
    Autor: 20th Century Fox

    Birdee Pruittové (Sandra Bullock) se rozpadne manželství. Opouští Chicago a odjíždí do svého domovského městečka v Texasu, kde byla kdysi velmi oblíbená, a kde teď žije její matka. Bere s sebou svou osmiletou dceru. Obě se snaží s humorem vyrovnat s novým prostředím a vyřešit nečekané situace. Nikoho nepřekvapí, že romantické setkání s bývalým spolužákem na Birdee zrovna čeká... 

     

  • Magická posedlost

    Magická posedlost
    Autor: 1998 Warner Bros

    Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

     

    VIDEO: Páry, které se daly dohromady během natáčení

    Video se připravuje ...
    Páry, které se daly dohromady během natáčení • VIDEO: Videohub

  • Živelná pohroma

    Živelná pohroma
    Autor: Dreamworks Pictures

    Nesmělý mladík a nespoutaná kráska dlouho nemohou najít společnou řeč, ale řada překážek jim pomůže pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. Krátký popis: Americká romantická komedie o různých podobách lásky začíná havárií letadla při startu z New Yorku. Naštěstí se nikomu nic nestane, ale spisovatel Ben se ocitá v prekérní situaci. Letí totiž na svou vlastní svatbu do Savannah a spěchá, aby ke své snoubence Bridget dorazil včas. Proto se připojí k temperamentní Sarah, která cestuje stejným směrem. Vypadá to, že nesmělý mladík a nespoutaná kráska, jež si po krachu dvou manželství užívá svobody, nemohou najít společnou řeč. Dlouhé putování nesourodé dvojice, jíž se do cesty staví řada překážek, však oběma pomůže dozrát a pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost.

     

  • Slečna Drsňák

    Slečna Drsňák
    Autor: Warner Bros.

    Třicetiletá agentka FBI Grace Hartová je velmi svérázná, nemá doma šminky ani natáčky, ba dokonce ani boty s podpatky. Když se kvůli její chybě zkomplikuje akce proti ruské mafii, rozhodne se její nadřízený odvolat ji z případu teroristy, který si říká Občan a právě poslal úřadům další oznámení o chystaném útoku v podobě hádanky. Přesto je to právě Grace, kdo z ní vyčte, že k dalšímu útoku by mělo dojít na soutěži Miss USA. Je rozhodnuto proniknout do zákulisí a nastražit na atentátníka past. Součástí plánu je agentka, která má být nasazena do soutěže jako jedna z adeptek na titul. Při vyhledávání v databázi se ukáže, že jedinou možností je Grace. Společně navštíví organizátory soutěže, ředitelku soutěže Kathy Morningsdaleovou a moderátora Stana Fieldse, aby je přesvědčili, že potřebují agentku dostat mezi pět finalistek. Grace pošlou za bývalým prominentním poradcem Victorem Mellingem, který je z ní sice v šoku, ale pustí se do práce. Vybavena mikrokamerou a vysílačkou se Grace vydá na soutěž jako Miss New Jersey. Jenže pak přijde zpráva, že terorista Občan byl dopaden a operace je odvolána. Grace však nesouhlasí, protože podle ní je za chystaným útokem Kathy, která se chce pomstít. (TV Nova)

     

  • Dům u jezera

    Dům u jezera
    Autor: Warner Bros.

    Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

     

  • Předtucha

    Předtucha
    Autor: TriStar Pictures

    Linda Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim (Julian McMahon) zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává – nejde opravdu pouze o představy? Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí nejprve považuje za noční můru, ale pak se to stane znovu – některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboj s časem a osudem, aby se pokusila zachovat všechno to, co dohromady s Jimem vybudovala. 

     

  • V pasti

    V pasti
    Autor: Netflix

    Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. 

Autor: Martina Miláčková
Klíčová slova:  sandra bullock, vip, herečka
Diskuse ke článku
.