Pátek 23. srpna 2024
Svátek slaví Sandra, zítra Bartoloměj
Polojasno 29°C

Tatiana Dyková slaví 46. narozeniny! Vášnivá a svérázná osobnost se srdcem na dlani

13. července 2024 | 05:04

Oblíbená herečka Tatiana Dyková, kterou jsme ještě před svatbou s Vojtou Dykem znali jako Vilhelmovou, dnes slaví své šestačtyřicáté narozeniny. Právem patří mezi naše přední oceňované herečky, po několika nominacích na Českého lva a Cenu Alfréda Radoka, si za hlavní roli ve filmu Bohdana Slámy Štěstí v roce 2005 Českého lva skutečně vysloužila. A za její opravdu skvělé herecké výkony na ni čekaly také další ceny. Narodila se 13. července ve znamení Raka – co o jejím datu narození říká astrologie a numerologie? Byl jí předurčen úspěch, velká sláva, láska jako trám a šťastná rodina?

Svérázná žena mnoha talentů

Táňa byla velmi nadané dítě, od dětství se věnovala zpěvu, recitování a baletu, v šestnácti letech pak na ni čekala první role v seriálu Prima sezóna. I když nedokončila hereckou konzervatoř, nijak to nebránilo její hvězdné kariéře. Jako svérázná osobnost a skvělá herečka byla obsazována do mnoha velmi úspěšných rolí. Kromě četných divadelních rolí ji můžeme znát z takových filmů jako Šeptej, Samotáři, Návrat idiota, Společnice, Divoké včely, Duše jako kaviár, Jedna ruka netleská, Operace Silver A. Samozřejmě již zmiňovaného snímku Štěstí, a spousty dalších filmových, seriálových i divadelních rolí. A aby toho nebylo málo, věnuje se též dabingu, načítání rozhlasových her a charitativní činnosti.

VODEO: Utajené soukromí Táni Dykové: Pěší poutě, týdenní půsty a netradiční kurzy!

Video se připravuje ...
Utajené soukromí Táni Dykové: Pěší poutě, týdenní půsty a netradiční kurzy! • VIDEO: Markéta Reinischová, Daniel Kristl

Kromě velmi úspěšného a aktivního profesního života je matkou tří synů. Františka a Cyrila má s bývalým manželem, produkčním Pavlem Čechákem. V současné době je vdaná za úspěšného zpěváka a herce Vojtu Dyka, s nímž má syna Aloise. Pro každého Raka, což je znamení, v němž se Tatiana Dyková narodila, je totiž velice důležitá rodina a děti. I přes náročné povolání Raci velice touží po naplnění své rodičovské role, někdy zápasí s rovnováhou mezi rodinou a kariérou, ale rodina většinou vždy vyhrává, anebo se snaží skloubit obojí. Raci bývají velice vnímaví, citliví a laskaví, svéráznost Tatiany můžeme hledat v dalším obsazení planet, které jí v horoskopu výrazně zesilují i mužskou a praktickou stránku.

Není typická princezna, umí se o vše postarat sama

Podle horoskopu je Táňa silná, vyrovnaná a svérázná osobnost se srdcem na dlani a mnoha talenty. Je odvážná, hrdá, vášnivá, nebojí se projevit velmi nahlas, když se naštve. Umí být spontánní, bezprostřední a hravá, nezávislá, ale také zodpovědná, pracovitá, přátelská a velmi pečující a podporující. Dokáže se o všechno postarat a všechno zařídit, když je potřeba, umí být tahounem a velkou oporou. Nepatří mezi ufňukané princezničky čekající na záchranu a vysvobození, ale umí se chopit příležitosti sama. Proto také v pohádkách nehrála typické princezny, ale spíše potvory. V myšlení je dost nestálá, často mění své postoje a cloumají s ní silné emoce. To vše jí však umožňuje dávat do svých rolí autentické emoce a je opravdu skvělou herečkou, která se umí naplno vžít do svých postav.

Český Slavík 2023: Vojta Dyk a Táňa Dyková
Autor: Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER CNC / Martin Hykl, Pavel Machan, Marek Pátek

Z numerologického hlediska se Tatiana Dyková narodila 13. dne v měsíci. Ačkoliv by se mohlo zdát, že jde o nešťastné číslo, opak je pravdou. Lidé narození 13. jsou obdařeni jazykovým, literárním nebo řečnickým talentem, umí to zkrátka se slovy a mnohdy jimi nešetří. Často řeknou upřímně a otevřeně to, co může druhé ranit nebo zasáhnout, protože střílí rovnou do černého. Dokážou být kritičtí a obtížně tolerantní k chybám a slabostem druhých, ale jsou to srdcaři a lidé, kteří by se pro druhé rozdali. Jsou velice zranitelní a emocionálně založení, mají rádi svoje jistoty a jen neradi odhalují vlastní slabosti či své soukromí. Obvykle bývají velmi inteligentní, sečtělí a s mnoha intelektuálními zájmy. Sami jen velmi těžko snášejí kritiku, velmi prahnou po uznání a mívají dost vysoké ambice.

Hravost, smysl pro humor a zranitelnost

Třináctky mají také velký smysl pro humor, jsou velice pracovité a cílevědomé, samostné a nezávislé, nepotřebují na někom viset a mají průkopnického a svobodného ducha. Jejich slabinou jsou silné emoce a často i nedostatek sebevědomí či komplexy pramenící z dětství, které mohou za svůj život zdárně překonat a stát se silnými jedinci se zdravým sebevědomím. Třináctky druhým neodpouštějí a obvykle nedávají více než jednu šanci, jakmile je někdo zklame, zavřou si k němu dveře a jen těžko pak hledají narušenou důvěru. S ohledem na to, že je Táňa znamení Rak, velmi těžko si bude brát jakékoliv křivdy a těm, kteří jí ublížili bude jen velmi obtížně odpouštět. Svá citová zranění si může do sebe ukládat a dlouho v sobě nosit.

Životní číslo Tatiany Dykové (získáme jej součtem všech čísel data narození) je číslo 9. Tyto osobnosti jsou velice vyzrálé, přirozeně moudré, samostatné, nezávislé, inteligentní a dokáží být velkou oporou pro druhé. Klid a rozvaha, vytrvalost, cílevědomost, jistá dominance, osobní hrdost, odvaha, rozhodnost, průbojnost, zájem o druhé, altruismus, kus sebestřednosti i pocit výjimečnosti či jedinečnosti, ochota pomáhat. To vše patří k lidem s životním číslem 9, mezi něž můžeme zařadit také jedinečnou Tatianu Dykovou. Jak se zdá, právě ona je zřejmě tou, kdo má v její rodině hlavní slovo. 

Autor: Taťána Kročková