Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Než se stali slavnými, měli hluboko do kapsy. Chudobu zažil Leonardo DiCaprio i Jennifer Lopez

  • Než se stali slavnými, měli hluboko do kapsy. Chudobu zažil Leonardo DiCaprio i Jennifer Lopez
    13. března 2024 | 05:00

    Dnes mají život jako z pohádky, můžou si dovolit takřka cokoli, ale ne vždy tomu tak bylo. Některé celebrity musely opravdu tvrdě bojovat, aby se dostaly až na vrchol. Které slavné hvězdy prožily dětství o hladu, v nebezpečném prostředí a bez stálého domova?

     

     

  • Leonardo DiCaprio (49)

    Autor: profimedia.cz

    Dnes patří mezi nejžádanější herce Hollywoodu, pyšní se řadou ocenění a může se nazývat miliardářem. Leonardo však pochází z velmi chudých poměrů a vyrůstal v nejnebezpečnějších čtvrtích Hollywoodu. Jeho rodiče se rozvedli, když mu byly pouhé čtyři roky, vyrůstal tedy sám se svou matkou Irmelin. „Když jsem byl mladší, musel jsem na peníze neustále myslet. Pořád jsem musel počítat každou korunu a přemýšlet, jak si budeme moci dovolit tohle nebo támhleto,“ přiznal DiCaprio v roce 2016 v rozhovoru pro Telegraph. I přes velké finanční problémy jej matka podporovala v herectví, a dobře udělala. V roce 1990 získal malou roli v seriálu a největší průlom v jeho kariéře nastal v roce 1997, když ztvárnil Jacka Dawsona v legendárním filmu Titanic. Od té chvíle šla jeho kariéra prudce vzhůru a dnes sobě i své matce může dopřát všechno, na co si jen vzpomenou.

    VIDEO: Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste?

    Video se připravuje ...
    Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste? • VIDEO: Videohub

  • Jennifer Lopez (54)

    Autor: profimedia.cz

    Na růžích ustláno neměla ani Jennifer Lopez. Vyrůstala v americkém Bronxu v chudé rodině a stávalo se, že chodila po ulici v děravých botách, protože její rodiče neměli na nové. Jennifer v sobě brzy objevila vášeň pro zpěv a tanec, a přestože rodiče neměli peněz nazbyt, v jejím snu ji podporovali. Díky tomu mohla navštěvovat hodiny tance a účinkovat v divadelních produkcích. Odešla dokonce z vysoké školy, aby se mohla plně věnovat zpěvu. Nějakou dobu dokonce neměla kde bydlet, a tak přespávala v tanečních studiích. „Vždycky jsem se zeptala, jestli můžu přespat na gauči, až večer všichni odejdou domů,“ uvedla. Štěstí se na ni usmálo v roce 1997, kdy získala hlavní roli ve filmu Selena. A zrodila se hvězda.

  • Scarlett Johansson (39)

    Autor: profimedia.cz

    Dnes si herečka, která byla dvakrát označena ze nejvíc sexy ženu světa, na nedostatek peněz stěžovat nemůže. Byly však doby, kdy se její rodiče museli opravdu hodně ohánět, aby Scarlett a její tři sourozence uživili. „Žili jsme z podpory a potravinových lístků. Když jsem se narodila já a můj bratr, mělo už navíc manželství rodičů nejednu trhlinu. Rozhodně to nebylo snadné,“ uvedla herečka v rozhovoru pro Inside the Actors Studio v roce 2017.

  • Oprah Winfrey (70)

    Autor: profimedia.cz

    Dnes je Oprah miliardářkou a žije život, o kterém se jí v mládí ani nesnilo. Její rodina byla velmi chudá, neměli dokonce ani na oblečení, a Oprah často nosila místo šatů pytel od brambor. V devíti letech byla znásilněna a ve čtrnácti letech utekla z domu. Brzy otěhotněla, ale o dítě bohužel přišla. „Vím, co znamená být chudá. Vím, jaké to je, cítit se opuštěná a nechtěná. Vím, jaké to je, nebýt nikým milována… a stejně v sobě cítit chuť, vášeň, odhodlání, naději na něco lepšího,“ uvedla v dokumentu MAKERS. A právě její odhodlání ji dovedlo až na samý vrchol a dnes patří mezi nejbohatší ženy Hollywoodu.

  • Demi Moore (61)

    Autor: profimedia.cz

    Herečka sama sebe už několikrát označila za „dítě z přívěsu“. Její rodina se totiž neustále stěhovala. Oba rodiče byli alkoholici, navíc u nich doma také často docházelo k násilí. V šestnácti letech se Demi rozhodla skoncovat se školou a odešla z domova. V roce 1981 získala první vedlejší roli a to byl začátek její hvězdné kariéry. „Rozhodla jsem se pro tuto kariéru bez jakýchkoli studií, zkušeností nebo kontaktů. Měla jsem tak málo, že už jsem nemohla téměř o nic přijít, takže to za ten risk stálo,“ řekla.

  • Jim Carrey (62)

    Autor: profimedia.cz

    Oblíbený komik se narodil v kanadském městě Newmarket v Ontariu jako nejmladší ze čtyř dětí. Otec se živil jako hudebník a matka pracovala jako pokladní. Rodina často čelila finančním potížím, protože Jimův otec často ztrácel angažmá. „Otec přišel o práci, když mu bylo jednapadesát, a byl to pro nás absolutní šok. Museli jsme nějakou dobu žít na ulici v dodávce a všichni pracovat jako ochranka nebo uklízečky,“ prozradil. Po škole proto herec začal pracovat ve fabrice, aby rodině finančně pomohl. Skutečnost, že rodina velmi strádala, Jima vedla k tomu, aby se stal v životě úspěšným a zajistil tak svou rodinu. Zlom přišel v 90. letech, kdy se stal hercem v komediálním pořadu In Living Color. Následovaly další role a jeho popularita prudce stoupala. Dnes patří mezi nejuznávanější komiky Hollywoodu.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.