Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Miss World se stala Češka! Krystyna Pyszková porazila další účastnice ze 111 zemí

9. března 2024 | 19:48

Česká republika slaví obrovský úspěch! Krystyna Pyszková se stala vítězkou 71. ročníku mezinárodní soutěže krásy Miss World. V indické Bombaji tak porazila další účastnice ze 111 zemí. Rodačka z Třince se stala druhou Českou, která prestižní titul Miss World získala. 

Pětadvacetiletá studentka práv Krystyna Pyszková se narodila v Třinci a vyrůstala v Praze. V roce 2022 vyhrála národní soutěž Miss Czech Republic. V Indii se utkala s více než stovkou dalších dívek z celého světa a nakonec celou soutěž vyhrála. Krystynu do Indie přijela podpořit šéfka soutěže krásy Taťána Makarenko i kreativní ředitel Sam Dolce. Krystyna Pyszková se tak stala teprve druhou Češkou, která prestižní soutěž vyhrála. V roce 2006 korunku získala Taťána Kuchařová.

VIDEO: Slavné české modelky, které dobyly svět

Video se připravuje ...
Slavné české modelky, které dobyly svět • VIDEO: Videohub

Na poli modelingu je Krystyna velmi úspěšná. Koncem letos slavila velký úspěch, kdy si ji vybrala pro představení své nejnovější kolekce Pařížském Haute Couture Fashion Weeku 2024 světová značka Celia Kritharioti.  

Kromě vítězství Taťány Kuchařové bylo dosud druhým největším úspěchem na soutěži Miss World v roce 1998 čtvrté místo tehdejší české vicemiss Aleny Šeredové. Češky byly úspěšné i v dalších soutěžích – v roce 1995 se stala Miss Europe Monika Žídkova a v roce 2012 Miss Earth Tereza Fajksová.

Autor: Aneta Valešová