Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tihle mladí budou jednou vládnout Evropě: Jak vypadají příští následníci trůnu?

  • Tihle mladí budou jednou vládnout Evropě: Jak vypadají příští následníci trůnu?
    29. ledna 2024 | 05:00

    Ruku na srdce, každá z nás jako malá dozajista toužila po tom, vzít si krásného a bohatého prince a stát se princeznou. Naštěstí není všem snům konec, nějací princové by tu k mání ještě byli. Případně hledáte-li princeznu pro svého prince, můžete začít jásat nebo se jen lehce zasnít společně s námi.

  • Ingrid Alexandra Norská (20)

    Nejstarší dcera korunního prince Haakona a vnučka současného norského krále Haralda V. je druhá v nástupnické linii na norský trůn – po svém otci. Očekává se od ní jako od členky rodu Glücksburků, že se stane druhou ženskou panovnicí země, a to po královně Markétě, která žila v 15. století.

    Tip na video: 5 věcí, které má princezna Kate společné s princeznou Dianou:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Estelle Švédská (11)

    Vnučka krále Karla XVI. Gustava si na trůn ještě chvíli počká, nastoupí na něj až po své matce, korunní princezně Viktorii. Budou čtvrtou a pátou švédskou královnou v historii. Kromě toho, že jednoho dne usedne na trůn, kvůli čemuž je od narození vystavena zájmu veřejnosti, je i díky svému stylu považována za módní ikonu, a je tak inspirací svým vrstevnicím.

  • Christian Dánský (18)

    Vnuk současné dánské královny Markéty II. je druhý v nástupnickém pořadí na trůn, a to hned za svým otcem – princem Frederikem. Na jeho počest letecká společnost Scandinavian Airlines pojmenovala jedno ze svých letadel Christian Valdemar Viking.

  • Catharina-Amalia Nizozemská (20)

    Nejstarší dcera krále Viléma Alexandra je třetí nejmladší následnicí trůnu na světě, mladší mají pouze ve Španělsku a africkém Lesothu. Je dědičkou trůnu Nizozemského království, což zahrnuje Arubu, Curaçao, Nizozemí a Svatý Martin.

  • Elisabeth Belgická (22)

    Je nejstarší dcerou belgického krále Filipa a jeho manželky královny Mathilde a následnicí belgického trůnu. Tou se stala po abdikaci svého děda krále Alberta II. 21. července 2013, a má tak šanci stát se první belgickou panovnicí, protože po změně belgického nástupnického práva v roce 1991 má nárok na trůn prvorozené dítě bez ohledu na pohlaví.

  • Joseph Wenzel (28) 

    Joseph Wenzel vpravo (28)

    Je nejstarším potomkem lichtenštejnského korunního prince Aloise a vnukem knížete Hanse Adama II. Je druhý v pořadí v nástupnické linii na trůn – hned po svém otci. Je pojmenován po svém předkovi knížeti Josefu Václavovi z Lichtenštejna, čtvrtém lichtenštejnském knížeti.

  • Leonor Španělská (18)

    Kněžna asturská je jakožto starší dcera krále Filipa VI. a královny Letizie dědičkou španělského trůnu. Jejím dědečkem z otcovy strany je bývalý španělský král Juan Carlos I. a babičkou je jeho choť Sofie Řecká. Pokud Leonor nastoupí na trůn, bude první španělskou vládnoucí královnou od doby Isabelly II., která vládla v letech 1833 až 1868, a druhou španělskou panovnicí vůbec.

    Další zajímavé články najdete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

Autor: Lucija Veselá
Klíčová slova:  vip, ze života hvězd, prostě fenomén
Diskuse ke článku
.