Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

To je podoba! Tihle herci se dokonale převtělili do svých hereckých rolí

21. prosince 2023 | 06:00

Ztvárnit známou postavu je i pro zkušené herce mnohdy velmi tvrdý oříšek. Nejde pouze o fyzickou podobu, ale mnohé udělají také hlas, pohyby a mimika, kterých se herec musí chopit, aby působil co nejdůvěryhodněji. Kteří herci se do své role vžili téměř dokonale?

O to, aby se herci co nejvíce podobali postavám, které ztvárňují, se stará tým profesionálních maskérů. Samotní herci však často obětují svou vizáž, aby se známé postavě podobali co nejvíce. Například herečka Salma Hayek si kvůli roli mexické malířky Fridy Kahlo přestala trhat obočí a ještě si ho dolepovala, aby ho měla stejně husté a srostlé jako známá výtvarnice. Také si dlouho před natáčením vyholovala chloupky nad ústy, aby jí pak narostl knírek.

VIDEO: Páry, které se daly dohromady během natáčení...

Video se připravuje ...
Páry, které se daly dohromady během natáčení • VIDEO: Videohub

Stejně tak si nechala herečka Marion Cotillard vyholit vlasovou linii na čele a celé obočí, aby se co nejvíce podobala francouzské šansoniérce Édith Piaf. Výsledný make-up, který můžeme ve filmu vidět, zabral maskérům pět hodin. Podoba je však neskutečná! Stejně šokující proměnou prošla také herečka Charlize Theron, která ve filmu Zrůda ztvárnila postavu vražedkyně Aileen Wuornos. Kvůli roli musela přibrat patnáct kilogramů, musela se naučit mluvit s umělými zuby, nosila hnědé kontaktní čočky a vlasy si mastila gelem. Od skutečné Aileen byla tak téměř k nerozeznání.

Na další celebrity a jejich neskutečné proměny se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Aneta Valešová