Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jitka Čvančarová: Osudovou lásku našla po třicítce, prodělala potrat a vyprovodila svou maminku

8. března 2024 | 06:00

Patří mezi nejznámější české herečky, je pověstná svým šarmem a sex-appealem, a přestože ji většinou vidíme s úsměvem na rtech, v životě musela čelit opravdu těžkým výzvám. Podívejte se, jak šel čas s Jitkou Čvančarovou.

Vystudované má muzikálové herectví

Jitka Čvančarová se narodila v roce 1978 v Mělníku, zde chodila na základní školu a vystudovala střední stavební školu. V roce 2002 úspěšně ukončila studium muzikálového herectví na JAMU v Brně. Následovalo angažmá v Městském divadle Brno a později hostovala na několika pražských divadelních scénách.

VIDEO: Jitka Čvančarová: Proč tak úzkostlivě tají své děti? 

Video se připravuje ...
Jitka Čvančarová: Proč tak úzkostlivě tají své děti? • VIDEO: Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Hvězda televizních obrazovek

Na televizních obrazovkách se poprvé objevila v roce 2002 v pohádce O princezně se zlatým lukem, hrála v druhé a třetí sérii komediálního krimi seriálu Četnické humoresky a v letech 2005–2008 v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Od roku 2005 moderovala pořad Autosalon a zároveň debutovala na filmovém plátně snímkem Restart.

Následně se objevila v několika televizních filmech a zahrála si vedlejší role v rodinném snímku Kdopak by se vlka bál a v romantickém dramatu Bestiář. Ztvárnila roli svérázné módní redaktorky Michelle v seriálu Dokonalý svět, díky čemuž se dostala do povědomí široké veřejnosti.

Jitka Čvančarová v seriálu Ordinace v růžové zahradě.
Autor: archiv Blesku

Později i filmovou herečkou

Na poli celovečerního filmu se objevila díky komedii Hodinový manžel, dále díky pokračování slavné komedie natočenému roku 2014 s názvem Dědictví aneb Kurvaseneříká a díky pohádce Přání k mání. Roku 2019 ztvárnila cholerickou exmanželku buranského zkrachovalce v populárním seriálu MOST! a především předvedla silný herecký výkon v surovém dramatu Nabarvené ptáče, za což byla nominována na Českého lva.

Hrála v dramatickém seriálu Kukačky a s Jiřím Dvořákem hrála ústřední detektivní dvojici v krimi seriálu Hlava medúzy. Zahrála si také vedlejší roli maminky syna s Downovým syndromem v hořké komedii Betlémské světlo a ztvárnila ústřední úlohy v komediích Hádkovi a Střídavka. V roce 2010 soutěžila s Lukášem Hojdanem ve čtvrté řadě úspěšné taneční show StarDance a v roce 2020 se stala vítězkou sedmé řady televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas. 

Osudovou lásku našla po třicítce

Patří k nejpřitažlivějším herečkám na české scéně a její charisma uchvátilo nejednoho muže. Přesto dlouho nemohla najít toho pravého. Její vrstevnice už byly vdané a zakládaly rodiny a Jitka byla stále single. Dnes už si na to možná někdo ani nevzpomene, ale dlouhých šest let tvořila pár s hereckým kolegou Martinem Hofmannem.

V roce 2009 se však provalila hercova nevěra a po zjištění, že využíval eskortní služby, se s ním Jitka ze dne na den rozešla. Dlouho Martinovi Hofmannovi nemohla přijít na jméno a opět se sblížili až v roce 2019, kdy Jitce dohodil roli v legendárním seriálu MOST!. Od té doby se jejich vztahy urovnávaly a společně si zahráli také ve snímku Střídavka. 

Jitka Čvančarová a Martin Hofmann v roce 2007
Autor: profimedia.cz

Osudovou lásku pak našla během natáčení StarDance, kde se zamilovala do tanečníka a choreografa Petra Čadka. Pouhý rok od seznámení proběhla svatba a za čtyři měsíce se jim narodila dcera Elena Emílie, v roce 2018 pak syn Theodor Christian. I po letech působí jejich manželství idylicky a Jitka několikrát uvedla, že v manželovi našla velkou oporu a životního partnera. Pár si své soukromí velmi střeží, své děti neukazují na sociálních sítích ani je nevodí do společnosti. 

Jitka Čvančarová s manželem Petrem Čadkem.
Autor: profimedia.cz

Herečka se srdcem bojovnice

Jitka Čvančarová je nejen talentovaná herečka, ale oplývá také silnou osobností. Hereččin tatínek před lety tragicky zemřel. Zabil ho elektrický proud. Její maminka pak zemřela v roce 2017. Dlouhých šestnáct let trpěla těžkou chorobou krve, která se pak poslední rok přehoupla v akutní leukemii. Herečka se však o svou milovanou maminku obětavě starala až do poslední chvíle. Měla ji u sebe doma, musela se naučit spoustu věcí, aby jí mohla pomoct, ale zároveň se díky této zkušenosti dokázala smířit se smrtí. Během této nešťastné doby navíc samovolně potratila. Po smrti své maminky však opět otěhotněla a její syn se narodil na den přesně, kdy její matka zemřela.

Pomáhá srdcem i duší

Herečka několikrát uvedla, že již od dětství byla vychovávána tak, aby ostatním pomáhala. Už několik let je proto hrdou patronkou organizace Debra, která pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel. V roce 2010 zahájila spolupráci s Dětským fondem Organizace spojených národů (UNICEF) a v únoru 2015 byla jmenována vyslankyní dobré vůle UNICEF v České republice.

 

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén