Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

4. díl StarDance odtančen: Kdo prošel značnou proměnou a kdo se postaral o největší šok?

4. listopadu 2023 | 23:15

Ač se čtvrtý taneční večer nenesl na vlně zastřešujícího tématu, o nebývalý humor porotce Richarda Genzera či moderátora Marka Ebena nouze nebyla – stejně tak jako o speciální momenty ze stran soutěžících. Kdo se postaral o nejlepší tanec večera a kdo se stal třetím vypadnuvším?

Vlasová proměna

Ačkoliv čtvrtou epizodu v řadě otevřela velmi svěžím quickstepem modelka a moderátorka Iva Kubelková spolu s tanečním partnerem Martinem Prágrem, počátek zbrusu nového dílu patřil porotkyni Tatianě Drexler. Prošla totiž vlasovou barevnou proměnou, když se z blondýnky stala zrzka. Rezavý tón, který šel ruku v ruce s červeným odstínem rtěnky a třpytivým reliéfem jejího modelu, jí dodal jistou dávku mladistvosti.

Verdikt porotců

Prvním párem, který roztancoval večer, byli Iva Kubelková a Martin Prágr, u nichž porotci kvitovali především tanec se svěžím a mladistvým nádechem. Zdeněk Chlopčík ale i přes pochvalu celkově krásného tance vytkl nedostačující délku kroků, s čímž sympatizovala i Tatiana.

Lehký quickstep vystřídalo dominantní, inovativní paso doble v podání kajakáře Vavřince Hradilka a Kateřiny Bartuněk Hrstkové. V přípravném medailonku taneční partnerka chválila Vavřince za působivý a pevný postoj, který později ocenila i celá porota. Tatiana s vtipem podotkla, že umí vyzvednout svou partnerku nejlépe, co kdy viděla, avšak dodala, že to není hlavní charakteristika tance, a vytkla kvalitu jednotlivých kroků. Přesto tanec docenila a zhodnotila ho jako opravdu pěkný zážitek. Zdeňkovi chyběla v tanci větší rotace těla, čímž nabil vtipné poznámce ze strany Richarda Genzera. „Za mě v podstatě rotace stačily, nejsi centrifuga,“ ušklíbl se.

Herečka Darija Pavlovičová s tanečním partnerem Dominikem Vodičkou konečně sklidila ovace. V tanci se totiž cítila velmi dobře a konečně se uvolnila. Toho si všiml i Zdeněk Chlopčík, který ji pochválil nejen za to, že si tanec konečně užila, ale také za velmi krásný výraz. Tatiana navíc podotkla, že se skutečně posouvá dále. Mladičká herečka byla z tanečního výkonu tolik šťastná, že nadšení bylo citelné i přes obrazovku televize. Skvělý výkon se odrazil i v bodovém hodnocení, kdy se pár s pětadvaceti body umístil na druhém místě, o které se dělil s tanečním párem Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti – ti obdrželi stejný počet bodů.

VIDEO: Darija Pavlovičová ve StarDance: Podceňují mě a mrzí mě to!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

Cukrář Josef Maršálek s partnerkou Adrianou Maškovou opět vyzařovali naprostou pohodu. Tatiana Josefovi vysekla i přes jisté chyby poklonu. Dle jejích slov má totiž známý pekař a cukrář velký talent a absolutní muzikálnost. Ze strany poroty byl pochválen i za velmi něžné provedení slowfoxu i přes to, že je statným, velkým mužem.

Zpěvák Richard Krajčo s taneční partnerkou Dominikou Roškovou si vyslechl od porotců několik výtek. Zdeněk Chlopčík zatančenému quickstepu vytkl postavení ramen i vlasový styling. Vadily mu totiž "příliš rozlítané vlasy". Geňa však jako jediný tanec celkově kladně zhodnotil, a dokonce podotkl, že by mohl taneční pár veřejně zatancovat na menších společenských sešlostech.

Paso doble v podání herce Marka Adamczyka a Lenky Nory Návorkové se taktéž setkalo s rozporuplným hodnocením. Jak herec podotkl v medailonku, jsou spíše miláčky publika než poroty. Zdeněk Chlopčík ocenil působivý výraz, silný kontakt mezi mužem a ženou, avšak vytkl přílišný předklon. Spolu s Geňou vtipkoval, že by ho vzhledem k příliš vystrčenému pozadí býk jistě napíchnul na rohy.

Lehký, čistý quickstep předvedla zpěvačka Tereza Mašková spolu se svým tanečním partnerem Dominikem. Tatiana však nejvíce ocenila velmi dobré krokové variace, naopak nebyla nadšená ze strnulejšího postoje. Zdeněk Chlopčík viděl značné nedostatky v rotaci hlavy.

Olympioničku ve snowboardcrossu Evu Adamczykovou a tanečníka Jakuba Mazůcha Tatiana Drexler pochválila za překrásný slowfox. „Chtěla bych být na vás zlá, ale nemůžu,“ nechala se slyšet a dodala, že neměla vůbec žádnou potřebu se dívat na techniku a užívala si do detailu propracovaný tanec – od samotných kroků a choreografie až po scénky. To, co jeden porotce pochválí, však nemusí být po chuti druhému. Zdeňkovi Chlopčíkovi právě přílišné scénky a rekvizity začínají v jejich vystupování vadit. Ocenil by čistější tanec bez příkras. Přesto se pár bodově umístil na prvním místě.

Šok závěrem

Ačkoliv se zpěvák Richard Krajčo nedočkal ve čtvrtém kole přílišné chvály ze stran porotců, se svou taneční partnerkou předváděl po čas soutěže zdařilé výkony. Hrobové ticho pak nastalo v momentě, kdy Marek Eben ohlásil, že jejich cesta ve StarDance končí. Zpěvák závěrem poděkoval výborné partě, která se v této sezoně sešla, s nadšením chválil celkový projekt, ale především svou taneční partnerku Dominiku, se kterou si padl do noty.  

Na fotografie ze čtvrtého kola se podívejte do galerie.  

Autor: Žaneta Podlahová