Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

StarDance před prahem semifinále plná emocí! Nemoc, překvapení večera, slzy i značný posun v soutěži

2. prosince 2023 | 23:20

Osmý taneční večer nabídl díl plný emocí. Vedle quickstepu, slowfoxu či ča-ča totiž soutěžící vůbec poprvé zatančili moderní současný tanec, který nebývale procítili. Kdo se v soutěži značně posunul, kdo se bodově umístil na prvním místě a kdo opustil soutěž těsně před semifinále?

Nemoc rozdělila porotu

Díl se vyznačoval nejen silnými emocemi, ale také jistými změnami. Tatiana Drexler náhle onemocněla, a tak za porotcovský stůl usedl choreograf a tanečník Václav Kuneš. Páry navíc zatančily současné tance nejen se svými tanečními partnery, ale i se skupinkou vybraných tanečníků. Jak se jejich výkony líbily porotcům?

VIDEO: Příběhy 3 nejzajímavějších šatů StarDance. Co o nich prozradil kostýmní výtvarník? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Verdikt porotců

Zbrusu nový díl odstartovala Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem. Jejich podání quickstepu zaujalo porotu, od které si pár vysloužil krásných 27 bodů. Václav Kuneš ocenil zejména dynamiku tance, Zdeněk Chlopčík zase dokonalou choreografii. Avšak vadily mu jisté rytmické nedostatky. Jak s vtipem podotkl, Eva byla rychlejší než její taneční partner. Ve druhém, tedy současném tanci nadaná Eva předvedla velmi emotivní prožitek. Zdeněk Chlopčík ji chválil za absolutní pohybový rozsah a podotkl, že neviděl rozdíl mezi ní a profesionálními tanečníky. Není divu, že exkluzivním a velmi jemným a procítěným tancem s osobním příběhem dojala svého manžela Marka Adamczyka. Ten ji také překvapil v první části večera, kdy málem nestihl její vystoupení. Těsně po jejím dotančení se ale zjevil na parketu, ačkoliv soutěž již opustil.

Zdařilý výkon předvedla i Iva Kubelková s Martinem Prágrem. Porota ocenila krásné držení těla i velmi pěknou choreografii. Naopak chyběla jistá plynulost tance. Ovšem současným tancem Iva omámila. Zdeněk Chlopčík ji označil za multifunkční tanečnici, Václav Kuneš ocenil její absolutní otevřenost a vnímavost k tanci.

Iva se navíc při slowfoxu vyjímala ve velmi působivých šatech s pompézní mašlí, které zářily svou trendy fuchsiovou barvou, dominovaly ale i smyslnými atributy, jako byly operní rukavičky či korzetový živůtek.

Josef Maršálek a Adriana Mašková si vylosovali třetí pořadí a předvedli sympatický quickstep. Ačkoliv nejen porotci vnímají v jeho tanci jisté nedostatky, shodli se na tom, že na parketu působí přirozeně, uvolněně a předvádí velmi příjemný výkon. Václav Kuneš s humorem poznamenal, že vždy z minima vykřeše absolutní maximum.

Vavřinec Hradilek se svou taneční partnerkou Kateřinou Bartuněk Hrstkovou předvedl rytmickou ča-ča ozvláštněnou těžkými zvedačkami, které sklidily úspěch. Zdeněk Chlopčík pak ocenil zejména současný tanec a řekl, že to byl nejlepší Vavřincův výkon v soutěži.

Darija Pavlovičová sklízí dílem co dílem ovace. Sama uvedla, že si tance užila, a jistá uvolněnost se odrazila i v bodovém známkování. Vedle uvolněného tance byla oceněna za krásné držení těla a celkově nádherný pohyb v těle.

Nejvyšší i nejnižší počet bodů

Taneční páry byly hodnoceny za každý tanec zvlášť, přičemž se jim přičítaly ještě body z minulého, charitativního večera. S 87 body skončila na prvním místě Eva Adamczyková, na druhém Darija Pavlovičová s 85 body. Bronzové místo obsadila Iva Kubelková s 81 body, čtvrté Vavřinec Hradilek, poslední místo patřilo Josefu Maršálkovi.

Josef Maršálek vypadl těsně před semifinále

A právě Josef Maršálek opustil soutěž StarDance. Jeho taneční partnerka při děkovné řeči však sdělila, že oba dva odcházejí absolutně šťastní, a nechala se slyšet, že nečekala, že se dostanou až takto daleko. Slavný cukrář a pekař poděkoval nejen jí, ale také svému partnerovi, který mu byl psychickou oporou.

Na to, jak to soutěžícím slušelo, se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová