Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Československý díl StarDance: Překvapení na jevišti, speciální šaty i dojemné loučení

29. října 2023 | 19:40

Třetí soutěžní večer se nesl ve znamení slavných českých a slovenských písní. Mohli jsme tak slyšet největší hity z repertoáru Ewy Farne nebo skupin Elán či No Name. Hvězdné páry divákům předvedly jive, quickstep a rumbu. Kdo zazářil a komu československé kolo zlomilo vaz?

Třetí soutěžní večer zahájila dvojice Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti, kteří předvedli svižný jive na píseň Slunce v duši skupiny Nightwork. Jejich tanec se porotě líbil, u Terezy však stále postrádají potřebnou taneční energii. „Člověk nechodí s růžovýma vlasama po světě, pokud nemá energii. Musíte se do toho ještě více opřít, aby z vás vyšla síla a radost, která ve vás určitě je,“ řekla Tatiana Drexler.

VIDEO: Tereza Mašková po prvním StarDance: Pořád jsem myslela na svoje nohy!

Video se připravuje ...
Tereza Mašková po prvním StarDance: Pořád jsem myslela na svoje nohy! • VIDEO: Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

Druhým soutěžním párem byli Marek Adamczyk, který překvapil vyžehlenou patkou, a jeho taneční partnerka Lenka Nora Návorková. Dvojice předvedla quickstep. Za svůj výkon si vysloužili velký potlesk, porota ocenila jejich divadelní představení, ale k tanci měla výtky. Naprostým překvapením byl Markův pes Artur, který vběhl na taneční parket a rozněžnil Tatianu Drexler. Kromě Artura se na parketu objevila také fialová podprsenka, na kterou pohotově reagoval Richard Genzer: „Ta je moje.“

Následně se sálem rozezněla píseň skupiny No Name Čím to je a na parket vstoupil Josef Maršálek s Adrianou Maškovou. Jejich rumbu Richard Genzer přirovnal ke „hnětači a šlehačce“ a uvedl, že se lepší každým kolem. Zdeněk Chlopčík Josefa pochválil a uvedl, že zatím šlo o jeho nejhezčí tanec.

Autor: Blesk:CNC / Pavel Machan, Martin Hykl

Jive v podání Dariji Pavlovičové a Dominika Vodičky porotu úplně nenadchl. Choreografii sice pochválila, ocenili Dariju a její zlepšení, přesto jim v tanci chyběla energie. Následoval quickstep Ivany Chýlkové a Jana Tománka, který získal také nižší hodnocení poroty.

Dalším tancem byla rumba v podání Evy Adamczykové a Jakuba Mazůcha. Eva oslnila nejen netradičními šaty, jejichž červené detaily znázorňovaly její sportovní úrazy, ale také svým výkonem. A porota nešetřila chválou. „Byl to nejlepší tanec, který tady letos byl,“ uvedl Richard Genzer. „Jste neuvěřitelným přínosem. Fakt bomba,“ dodala Tatiana Drexler. Pochvalami nešetřil ani Zdeněk Chlopčík. Dvojice získala pro tento večer od poroty nejvíce bodů.

Autor: Blesk:CNC / Pavel Machan, Martin Hykl

Richard Krajčo s taneční partnerkou Dominikou Roškovou předvedl jive na hit skupiny Elán Sestrička z Kramárov. „Byl to nejlepší jive dnes,“ uvedl Richard Genzer. Spokojená byla i Tatiana Drexler. „Jive skvělý, vynikající. Tak se tančí jive v Ostravě,“ dodal Zdeněk Chlopčík.

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková předvedli quickstep a tanec započal Vavřinec tématicky na kajaku. V minulém kole měla porota k jeho výkonu výtky, tentokrát ho však pochválila. Poslední tanec večera, jive, zatančili Iva Kubelková a Martin Prágr. „Vy jste tak krásný pár, krásně na tom parketě vypadáte. Pořád to chce ale daleko více energie,“ uvedl Zdeněk Chlopčík. „Byly v tom dobré kousky a pak to bylo zase trochu nejisté,“ dodala Tatiana Drexler.

Je čas se rozloučit

Přestože všechny soutěžní páry předvedly skvělé výkony, přece jenom jde o soutěž, a tak musí někdo z kola ven. Černého Petra si pro tento večer vylosovala dvojice Ivana Chýlková a Jan Tománek. „Já jsem šťastná, že jsem si tady mohla zatančit. Jsem za to hrozně vděčná,“ uvedla a svému tanečnímu partnerovi předala dárek – trofej s věnováním. „Nelituji žádného času, který jsem tady strávil,“ dodal Jan Tománek. S ostatními se rozloučili skladbou od Vaša Patejdla Ak nie si moja.

Autor: reprofoto ČT

 

Autor: Aneta Valešová