Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Show StarDance odstartovala: Kdo se postaral o trapas večera a kdo se stal miláčkem poroty?

15. října 2023 | 10:25

Oblíbený pořad, který uvedla Česká televize poprvé před 17 lety, odstartoval novou řadu. Dvanáctá taneční show se však neobešla nejen bez talentu tanečních hvězd, jisté dávky nervozity, ale ani bez ikonických hlášek Marka Ebena či pořádného trapasu. Kdo se o něj zasloužil a kdo má šanci na vítězství?

Trapas večera

Dvanáctá série má několik svých poprvé. Třeba to, že má letos historicky vůbec nejmladší tanečnici, která se – z řad hvězd – utká v tanečním boji. Jedná se o jednadvacetiletou herečku Dariju Pavlovičovou. V prvním kole předvedla s tanečním partnerem Dominikem Vodičkou pořádně smyslnou ča-ču v rytmu trendy tance ze seriálu Wednesday. Sama Darija vypadala v černých sexy šatech doplněných o punčošky dekorované podvazkovou linií jako hlavní představitelka Jenna Ortega.

Jejich výkon však porotci zhodnotili rozporuplně. Na jedné straně se taneční pár setkal s pochvalou, na druhé však se značnými výtkami. „Tanec skvělý, malinko rychlejší mohl být. Mám tu poznámku, že jste hrála v léčivé vodě (pohádka O léčivé vodě, kde Darija hrála ústřední postavu – pozn. red.), a tancujete s Vodičkou, tak to mi přijde hrozně fajn,“ otevřel s vtipem hodnocení herec a komik Richard Genzer a dodal, že ča-ča v jejich podání byla v pořádku. „Já se s vámi seznamuji a doufám, že z vás budu pít dál,“ příznačně doplnil porotce.

Zdeněk Chlopčík byl však jiného názoru a zároveň se se svou rýpavou poznámkou postaral o trapas večera. Spletl si totiž hereččin věk. „Na to, že máte 17, tak byste potřebovala daleko více energie, daleko více energie po parketu, to tu musí lítat! V příštím kole čekám, že to tady bude uragán. Trošku více se uvolnit,“ řekl porotce ve svém hodnocení. Taneční partner se herečky pohotově zastal, a to po tom, co Darija vytřeštila oči při poznámce na svůj věk. „Já ji budu bránit, ono je jí 21,“ řekl Dominik Vodička. Geňa si pak svého kolegu dobíral a utrousil vtipnou poznámku o tom, že alespoň známe preference pana Chlopčíka.

Autor: Blesk:foto CNC: Marek Patek, Pavel Machan, David Kundrat, Martin Hykl Foto CNC: Marek Pátek

Premiéry v premiéře

Historicky nejmladší účastnice není však jediný letošní primát soutěže. Letos se totiž na parketě utkají zástupci zbrusu nových profesí, jako jsou cukrář či kajakář. Ovšem první díl měl premiéru i v dárcích. Vedle plyšáků darovaných z řad sledujících přistál na parketě dokonce vůbec první pugét. Byl věnován Ivaně Chýlkové. Ta v prvním kole zatancovala velmi elegantní waltz s tanečním partnerem Janem Tománkem.

Video: Ivana Chýlková ve StarDance: Mrzení kvůli prvnímu večeru!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Nejvtipnější Ebenovy hlášky

Moderátor Marek Eben, bez kterého si StarDance nedovedeme už představit, se postaral o řadu vtipných i místy nekorektních hlášek. Jedna z nejvtipnějších byla adresována směrem k porotě. Letošní novinkou je totiž tříčlenná porota vzhledem k tomu, že vždy usedali za porotcovský stůl čtyři členové. „Je to levnější a taky nechají menší uhlíkovou stopu,“ vtipně okomentoval výhody této novinky Marek Eben.

Další z hlášek byla adresována soutěžící, a to zpěvačce Tereze Maškové, která je známá pro své zářivě růžové vlasy. „Je těžko přehlédnutelná česká zpěvačka, má jedinečnou barvu hlasu a pak má jedinečnou barvu vlasů. A je to pravděpodobně jediná zpěvačka, která má ze zákona výjimku, že nemusí v autě vozit reflexní vestu,“ s žertem uvedl soutěžící.

Autor: Blesk:foto CNC: Marek Patek, Pavel Machan, David Kundrat, Martin Hykl Foto CNC: Marek Pátek

Favorité na vítěze?

Na prvním místě v tabulce hodnocení skončila snowboardistka Eva Adamczyková s tanečním partnerem Jakubem Mazůchem. Zdeněk Chlopčík ocenil choreografii i celkově zdařilý výkon, Geňa ocenil příliv energie. Stejně tak Tatiana Drexler, která pěla ódu na tanečního partnera Jakuba. Se stejným bodovým ohodnocením skončil i zpěvák Richard Krajčo s Dominikou Roškovou. Tatiana Drexler dokonce zpěváka nazvala „multitalentem“.

A jaké jsou bezprostřední první reakce vítězů prvního kola? „Moje první reakce? Nadšení a překvapení z toho, jaké hodnocení a kolik bodů jsme za náš první tanec od poroty dostali. Možná jsme si na sebe upletli bič, ale jsem moc ráda za to, jak skvělou a nadupanou choreografii Jakub postavil,“ chválí svého tanečního partnera snowboardistka Eva Adamczyková

Herec a zpěvák Richard Krajčo po skončení přímého přenosu přiznal, že na parket nastupoval s obavami: „Měl jsem strach z toho, že něco pokazím. Teď jsem samozřejmě nadšený. A věřím, že v našem případě nebude platit, že první vyhrání z kapsy vyhání. Do příští soboty tedy budeme muset ve zkušebně zamakat. Dominika je ale tvrdá a disciplinovaná trenérka, takže se budu řídit jejími radami a uvidím, kam až mě v soutěži dotáhne.

Autor: Žaneta Podlahová