Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Jana Švandová: Takovou trému jako ve StarDance jsem nezažila

Video se připravuje ...
10. listopadu 2023 | 11:07

Herečka Jana Švandová (76) byla jednou z účinkujících hvězd první řady StarDance. Už tenkrát přiznala, že to bylo pro ni hodně náročné. Jak to vidí dneska? A šla by do soutěže znovu?

I přes tu dřinu na StarDance vzpomíná ráda, a proto si nenechala ujít zahájení výstavy Šaty, které tančí v Tančícím domě, kde je vystaveno téměř šedesát oděvů ze soutěže, a to až do 25. února. „Je to taková nostalgie, když vidím všechny ty šaty. Vzpomínám na to, co jsem tenkrát prožívala, když jsem se do těch šatů oblékla a šla po těch schodech dolů. To byla tréma, kterou jsem v životě nezažila. Říkala jsem si: ,Teď spadneš, klopýtneš a uvidí to miliony lidí. Ta ostuda!‘ Ale ten pocit potom, když jsem to zatančila a člověk to zvládnul dobře, je neuvěřitelný. Je to taková satisfakce, že ta práce, kterou jsem do toho dala, nebyla zbytečná. Nikdo si neuvědomuje, co je to za dřinu. Pro nás vyšší ročníky je to fyzicky hodně náročné,“ svěřila se herečka s tím, že by do soutěže dnes už nešla.

Diář má herečka stále nabitý a do důchodu se rozhodně jen tak nechystá. Odpočinek si ale dopřeje. „Když mám volný den, tak se ho snažím opravdu užít. Jdu na masáž nebo si zacvičím. Když je hezky, tak jdu na golf. Opravdu si ten den chci užít se vším všudy, abych si odpočinula a nabrala sílu na další dny,“ řekla Jana Švandová.

Čas si samozřejmě najde i na vnoučata. „Chodíme spolu na procházky, do divadla, na filmy, které jim doporučím, protože moje vnoučata jsou napůl Angličani a české filmy moc neznají,“ prozradila nám herečka, která už je čtyřnásobná babička. Někdy je bere i na natáčení, a proto nás zajímalo, jestli se v nich neprobouzejí umělecké sklony. „Možná u té třináctileté, která byla se mnou na natáčení Sex O‘Clock a zahrála si tam takovou malou roličku. Má tendence to zkusit, ale myslím, že zatím v tom vidí jenom to pozlátko, nezná tu dřinu, která za tím je,“ odpověděla nám.

Kde herečku teď můžete vidět a jak bude trávit Vánoce? To se dozvíte v našem video rozhovoru v úvodu článku.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...