Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mistr etikety Ladislav Špaček: Tohle jsou největší módní a společenské přešlapy!

Video se připravuje ...
Mistr etikety Ladislav Špaček: Tohle jsou největší módní přešlapy
VIDEO: Videoredakce ženských webů
4. listopadu 2023 | 06:00

Společenská sezona se hlásí o slovo a s ní nastávají opětovná dilemata ohledně správné etikety. Kdo jiný by nám mohl rozuzlit problémy volby mezi punčochovým zbožím či správnými svrchníky vyjímajícími se na dlouhých večerních než sám mistr etikety Ladislav Špaček?

Péřovka jako absolutní faux pas

Jedním z častých módních přešlapů je nesprávná volba přehozu přes šaty. Všechny vrstvy oblečení by měly být v souladu, ačkoliv tu nejsvrchnější odložíme po příchodu ihned do šatny, což nám potvrdil i Ladislav Špaček. „V každém případě by to měl být vždycky kabát jakéhosi společenského střihu. Určitě ne různé bundy, určitě ne kabáty s kapucí či kabátky, které si bereme do přírody. A už nikdy ne péřovky,“ dodává o společenské kompatibilitě všech vrstev mistr etikety.

Redakční tip: Za ideální svrchník lze považovat kožíšek, velmi sofistikovanou pelerínu, která dodá looku opravdu luxusní nádech, či minimalistický, kvalitní kabát, pokud nebude zvolena opulentní dlouhá večerní s přídavnou, byť minimální vlečkou. 

Gelová ramínka by měla být dávno v zapomnění

Podprsenka a její viditelné části jsou dnes součástí looku, zejména v letních měsících, a jak říká Ladislav Špaček, přiznané spodní prádlo už dávno není tabu. Má to však své výjimky: „Pro slavnostní příležitosti by žena měla pracovat s prádlem jako s módním doplňkem, to znamená, že to prádlo už není ukryté, ale může hrát nějakou roli, takže třeba z kostýmku vykukuje krajka podprsenky nebo nějaké ještě další ozdoby a podobně. Jestliže žena má tu možnost, že si vezme podprsenku bez ramínek, je to vždycky lepší, případně přelepky, kterými si může zakrýt prsa, hrají také dobrou roli a vykonají dobrou službu. Gelová ramínka rozhodně ne. Ta móda byla krátká a je dobře, že odešla.“

Elegantní kousky pro slavnostní příležitosti vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Co dalšího zohlednit při přípravě na ples či na jiné vysoce formální události? To se dozvíte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová