Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Herci, kteří nenávidí role, podle kterých si je pamatujeme: Jaké mají důvody?

25. června 2023 | 06:00

Někteří herci umějí být vůči svým rolím velmi kritičtí. Mnohdy nemůžou vystát zrovna ty herecké výkony, podle kterých jsme si je zapamatovali. Jako třeba Kate Winslet v Titaniku nebo Charlize Theron ve filmu Falešná hra. Které své ikonické role herci nenávidí a proč?

U mnoha herců si okamžitě vybavíme jeden jediný film, který je proslavil. Ani ve snu by nás však nenapadlo, že role, které jim tolik sedly, oni sami doslova nesnášejí. Mezi ně patří i herečka Kate Winslet. Postava Rose z filmu Titanic jí vynesla nominaci na Oscara a samotný film vyhrál rekordních 11 Oscarů. Mnoho kritiků uvedlo, že Kate ztvárnila svou roli dokonale, ona ale nesouhlasí. 

VIDEO: Agáta Hanychová: Když je žena rok po porodu tlustá, tak je to jen její lenost.

Video se připravuje ...
Agáta Hanychová: Když je žena rok po porodu tlustá, tak je to jen její lenost

Kate Winslet prohlásila, že její výkon byl hrozný a že nenávidí svůj americký přízvuk. Vedle výkonu se děsí i toho, kdy opět spatří nahý obraz, který ve filmu nakreslil Jack. Fanoušci chtějí přesně tuto fotografii podepisovat nejčastěji, což se jí opravdu nelíbí.

Další nespokojenou herečkou je Megan Fox se svým výkonem ve filmu Transformers. Prohlásila, že tenhle film nebyl vůbec o hraní, ale jen o tom, jak dokáže utíkat nebo křičet. Lituje toho, že k hraní v tomto filmu vůbec přistoupila.

Podobně smýšlí i Jamie DornanDakota Johnson o filmové sérii Padesát odstínů. Jamiemu se postava Christiana nelíbila od začátku. Věci, které musel dělat před kamerou, konkrétně v tajném červeném pokoji, by ve skutečnosti nikdy neudělal. Dakota se zase ještě dodnes stydí za všechny odhalené scény.

 

Daniel Craig se za výkon ve filmech o Jamesi Bondovi nestydí, ale už z prvního natáčení byl doslova vyčerpaný stejně jako jeho předchůdci. Všichni se shodli na tom, že další díly natočili jen pro peníze.
Hraní nebavilo ani Katherine Heigl ve filmu Zbouchnutá. Režisér byl podle ní velký sexista, ve filmu se to projevilo charakterem postav. Všechny muže ukazoval jako milé a zábavné a ženy jako nudné a neupřímné. Herečka s tímto přístupem nesouhlasila a kvůli tomu na svou roli nerada vzpomíná.

Všichni milujeme film Austrálie, získal 11 cen a 35 nominací, přesto s ním hlavní aktérka Nicole Kidman není spokojená. Podle ní byla její postava nudná a na film se prý vůbec nemůže dívat.
Odpor ke své postavě ve filmu 500 dní se Summer má herec Joseph Gordon-Levitt. Podle něj hrál hlupáka a sobce, který se naštval vždy, když dívka neodpovídala jeho očekávání. Na roli také není příliš hrdý.

Mezi nespokojené herce patří i Andrew Lincoln. Ve slavném romantickém vánočním filmu Láska nebeská musel hrát muže, který jako jediný nedostane ženu svých snů. Připadal si pak totálně odstrčený a nerad na svou roli vzpomíná.

Všechny herce a jejich známé role si můžete připomenout v naší fotogalerii!

 

 

Autor: Markéta Luštincová