Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Z muzikantů herci! Kteří slavní podle vás lépe hrají, než zpívají?

  • 12. července 2023 | 06:00

    Kdyby se vás někdo zeptal, jestli byste chtěla být raději zpěvačkou, nebo herečkou, co byste odpověděla? Samozřejmě hypotetická otázka, ale zajímalo by mě, jestli by bylo víc zpěvaček, nebo hereček. Stejnou otázku si možná kladly i tyto známé celebrity.

    Některé známe spíš jako herce, než abychom měli naposlouchaná jejich hudební alba, a jiné třeba obráceně. Možná si budete myslet, že ani jedna profese jim nejde skvěle, nebo naopak nevíte, ve které profesi je máte raději. Pojďme se podívat na ty slavné, nerozhodné talenty, kteří bruslí mezi dvěma kariérami.

  • Will Smith

    Autor: Profimedia/CSFD

    Možná si ho ani jako zpěváka nepamatujete, ale začínal jako člen hiphopového dua DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince a na svém kontě má hity jako Summertime a Parents Just Don't Understand. Jenže v roce 1990 přišla příležitost hraní v seriálu Fresh Prince a už se s ním herecká kariéra táhla dál a významněji než jeho hudební počiny. Vždyť kdo by neznal filmy, jako jsou Mizerové, Muži v černém, Nepřítel státu nebo Já, robot?

    VIDEO: Tragické osudy hvězd reality show: Sebevražda, rakovina i smrt podle vzoru Marilyn Monroe...

    Video se připravuje ...
    Tragické osudy hvězd reality show: Sebevražda, rakovina i smrt podle vzoru Marylin Monroe • VIDEO: Videohub

     

  • Lady Gaga

    Autor: Profimedia/CSFD

    Tady to bude asi trochu těžké rozhodování. Přestože prý chtěla Lady Gaga, vlastním jménem Stefani Joanne Angelina Germanotta, od začátku spíš hrát než zpívat, její obří průlom se podařil díky albu The Fame v roce 2008. Jak tvrdí, nikdy se nepodvolila tlaku, když jí říkali, aby šla na plastiku nebo zhubla nebo cokoli jiného, vždy to prý obrátila naruby a udělala si vše po svém. To se jí evidentně vyplatilo, rozhodně byla od začátku totálním zjevením! Nakonec pronikla i do herectví. Od seriálových roliček a rolí se vypracovala až k filmu a tady ji až do nebes vystřelil film Zrodila se hvězda. Uvidíme, kam bude nyní směřovat její kariéra.

  • Justin Timberlake

    Autor: Profimedia/CSFD

    No tak, která z vás si ho nepamatuje jako toho sladkého blonďáka s kudrnatými vlasy v kapele 'N Sync? Tu založili chlapci v roce 1996 a velice rychle se dostala do popředí všech světových hitparád. Prodali přes osmapadesát milionů desek, takže kariéru měl Justin pěkně nakopnutou. Po rozpadu kapely se pustil na sólovou dráhu a ta mu taky slušně vynášela a pořád vynáší. Na hereckou kariéru se vrhl už v roce 2000, v romantické komedii Změna je život. Od té doby už nasbíral opravdu pěknou řádku filmových rolí. Pamatovat si můžete třeba Sociální síť, Vyměřený čas, Kamarád taky rád nebo Palmer.

  • Jennifer Lopez

    Autor: Profimedia/CSFD

    U Jennifer není tak jisté, jestli začala spíš jako herečka, nebo jako zpěvačka, protože – teoreticky vzato – dostala první opravdu velkou roli v životopisném filmu Selena v roce 1997, v něm hrála zpěvačku. O dva roky později se potom utrhla její hudební kariéra, ale její herecká dráha nezůstala pozadu. V roce 2000 přišla Cela, potom následovalo nepřeberné množství romantických filmů a komedií, až přišel film Zlatokopky. Vysloužila si pětinásobnou nominaci na cenu za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. Proměnila pouze jednu, zatím.

  • Beyoncé

    Autor: Profimedia/CSFD

    Tahle všemi uctívaná bohyně hudebního nebe, kterou milují fanoušci po celém světě, začínala svou hudební dráhu ve skupině Destiny's Child. Její talent byl ovšem neudržitelný a potřebovala zářit individuálně. Její hudební kariéra je opravdu bohatá, ale ani ji neminulo pokušení zkusit si hraní. Přestože kritici tvrdí, že by se měla držet svého hudebního kopyta, možná s nimi někdo z vás nebude souhlasit. Těmi nejuznávanějšími filmovými počiny v její kariéře byly filmy Cadillac Records nebo Dreamgirls.

  • Mark Wahlberg

    Autor: Profimedia/CSFD

    Stejně jako jeho starší bratr Donnie, který byl jedním ze členů legendárních New Kids on the Block, se vydal na hudební cestu životem, a to pod uměleckým jménem Marky Mark. Rozhodně to není žádný svatoušek. V mládí měl problémy s drogami a agresivitou vůči jiným rasám. Skončil dokonce ve vězení. Doufejme, že stejně jako závislosti se zbavil i rasismu. Na hereckou kariéru přesedlal už v roce 1993. První velký úspěch zaznamenal ve filmu Rváčův deník a pak následovaly filmy Hříšné noci, Tři králové, Méďa a mnoho dalších.

    VIDEO: Nejlépe placení herci: Kdo patří do první desítky?

    Video se připravuje ...
    Nejlépe placení herci: Kdo patří do první desítky? • VIDEO: Videohub

  • Barbra Streisand

    Autor: Profimedia/CSFD

    Barbra nejdříve zpívala a díky tomu možná skórovala rolí ve filmu Funny Girl, za kterou okamžitě získala Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli! Není to žádná troškařka a rozhodně to vypovídá mnoho o jejích talentech, má jich víc. Nejenže zpívá, hraje, ale také skládá hudbu nebo režíruje. Vše, na co sáhne, se zkrátka mění ve zlato. Je to trochu ikona starší generace, ale do dnešních dnů je geniální, ač její poslední role byla téměř před deseti lety. Já miluji její filmy Dvě tváře lásky nebo Pán přílivu, co vy?

    VIDEO: Zrodila se hvězda – trailer původního filmu z roku 1976.

    Video se připravuje ...
    Zrodila se hvězda • trailer původního filmu z roku 1976 • VIDEO: Warner Bros

  • Harry Styles

    Autor: Profimedia/CSFD

    Lamač dívčích srdcí, která si podmanil už jako člen skupiny One Direction, se posléze taktéž vydal zazářit na sólové kariéře. Rozhodně si na neúspěch nemohl stěžovat, ale jak tomu tak bývá, rozhodl se přidat ke svým hudebním dovednostem i tu hereckou. Do médií prohlásil, že vlastně mnohdy, když hraje, neví, co dělá. V pěveckých střevících se cítí prý zatím o poznání lépe, ale baví ho ta výzva. No, tak uvidíme, zda se osvědčí. Přece jen svůj první film natočil teprve v roce 2017, a to Dunkerk. Další filmy, ve kterých se objevil v hlavních rolích, jsou Můj policista nebo To nic, drahá.

Diskuse ke článku
.