Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejbizarnější beauty trendy současnosti: V kurzu jsou foxy eyes, "payerky" a propadlé tváře

  • Bella Hadid a její foxy eyes
    27. dubna 2023 | 06:00

    Téměř každá žena si přeje jít s dobou a být okouzlující a trendy. Co když jsou ale některé kosmetické úpravy už přespříliš? Zejména současný směr ve zkrášlování, za jehož vznikem stojí některé slavné krásky, není vždy úplně šťastný. Často jde o poměrně nebezpečné invazivní zákroky. Stojí to ještě za to? Posuďte sama…

    I když někdy výsledek těchto zákroků vypadá celkem slibně, jsou k nim potřeba plastická operace a velký zásah do těla. A pokud jsou nahrazovány mírnější metodou, zase dlouho nevydrží. Navíc jde o celkem nepřirozené úpravy, které mají do přirozenosti daleko. Jde o zbytečnou námahu, kýč, nebo budoucí směr, kterým se bude snaha většiny žen o krásu a šarm ubírat?

  • Foxy eyes má i modelka Bella Hadid

    Po foxy eyes alias po liščích očích začalo toužit množství žen poté, co si je oblíbila americká modelka Bella Hadid. Dosáhnete jich prostřednictvím zákroku spočívajícího v protažení a vypnutí pokožky kolem očí tak, aby vypadaly výraznější a měly smyslnější tvar. Bella Hadid svým novým svůdným pohledem, kdy se její normálně tvarované oči najednou proměnily v záhadnější, spustila před pár lety doslova hon na foxy eyes. Zajímavostí je, že sama se k provedení takového zákroku dosud nepřiznala a veřejně ho odmítá. Při operaci lékaři klientkám při místním znecitlivění pokožky zavedou pod kůži liftující nitě, které zároveň nadzvedávají obočí a horní víčka. Nevýhodou zákroku je hodně vysoká cena i jeho trvanlivost. Vydrží údajně pouze kolem jednoho roku, poté je nutné proces zopakovat. Dalším problémem je i poměrně dlouhá doba rekonvalescence v poměru ke garantované době trvání výsledného efektu.

    Jak se dokáže proměnit modelka Bella Hadid? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Bella Hadid změnila image. • VIDEO: Instagram

  • Propadlými tvářemi se pyšní Hailey Bieber a další celebrity

    Kdo by nechtěl vypadat v obličeji štíhlejší? Někdy už je ovšem snaha o štíhlé tváře tak trochu za hranou. Nejen celebrity, ale i běžné ženy si po jejich vzoru nechávají odstranit tuk z tváří tak, aby jim byly vidět lícní kosti a tváře byly viditelně téměř úplně propadlé. Podstupují kvůli tomu chirurgický zákrok zvaný Buccal Fat Removal (odstranění tuku z tváří, volný překlad). U nás je tato estetická úprava známá jako bukální lipektomie. Mezi celebrity, které údajně tomuto trendu zcela propadly, patří opět Bella Hadid, ale i Hailey Bieber, Zoey Kravitz či Chrissy Teigen. I když hubenější obličej bez práce zní jako ideální představa většiny žen, není to tak jednoduché.

    Zákrok má mnohá úskalí. Přestože jde o poměrně rychlou operaci, provádí se při celkové anestezii a spočívá ve vnitřním řezu do tváří. Cílem je, aby po zákroku nezůstaly žádné viditelné jizvy. Lékaři upozorňují především na nevratnost zákroku, kterého byste tedy časem mohla litovat. S přibývajícím věkem může příliš propadlý obličej vypadat starší, pleť navíc může být náchylnější ke vzniku hlubokých viditelných vrásek. Z kýženého efektu v mládí se tedy ve zralém věku může stát efekt nezvratný a nežádaný. Nesmíme opomenout ani vyšší cenu takové operace, ta se u nás pohybuje kolem 30 až 50 tisíc, a když vezmete v potaz všechny jeho možné pozdější nepříznivé dopady, může se zdát poněkud nevýhodná...

  • Prsa

    Ženy, které příroda neobdařila plným hrudníkem, čím dál častěji vyhledávají pomoc lékaře slovenského původu, který působí u nás v Praze 5. Řeč je o slovenském lékaři MUDr. Juraji Payerovi, Ph.D., který zavdal vznik novému trendu v plastickém zvětšování prsou. Podle něj se pak takovému poprsí přezdívá „payerky“. Trend spočívá v  modelaci silikonových implantátů a případném doplnění tuku do prsou z jiných míst na těle. Klientky tak odcházejí s pevným a výstavním dekoltem, čímž se sám lékař chlubí na svém Instagramu. Pořizovací cena bujného poprsí se pohybuje kolem 110 tisíc korun, ale i výš.

  • Kačeří rty

    Způsobů zvětšování rtů je víc. Na výběr máte například z Key Hole, Bullhorn Lip Lift, Cupidʼs Bow neboli Amorova luku nebo Russian Lips. Většinou mají všechny tyto změny rtů jedno společné. Je k nim potřeba do rtů vpichovat botulotoxin, abyste dosáhla požadovaného tvaru. V tomto případě je však dobré mít na paměti rčení, že někdy méně je více. Před samotným zákrokem proto zvažte, zda něco takového vůbec potřebujete. Pokud vás od přírody trápí úzké nevýrazné rty, pak by vám tato metoda mohla pomoct stát se sebevědomější. Nicméně buďte opatrná a nepřehánějte to s množstvím ani frekvencí zvětšování rtů. Předejdete tak velice častému nežádoucímu efektu takzvaného kačeřího vzhledu.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.