Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Už to není holka bez vkusu: Anne Hathaway přemění i obyčejný outfit v luxus

12. listopadu 2022 | 06:00

Ikona mezi módními snímky Ďábel nosí Pradu byla jistým převratem, filmovým milníkem půvabné herečky Anne Hathaway, která se díky hlavní roli oprostila od filmů pro dospívající dívky. A ano, míříme tím na Deník princezny, se kterým byla kdysi úzce spjata. Vyrostla nejen z dětských filmů, ale i z jisté módy, protože si v současné době s vytříbeným vkusem tyká. Že by na tom měla zásluhu přece jen Miranda? Přibližme si styl dnešní oslavenkyně, která slaví krásné 40. narozeniny.

Meryl Streep jako Miranda Priestly, drsná nekompromisní šéfová magazínu Runway, na straně jedné, na druhé straně Anne Hathaway coby její protiklad jakožto nevýrazná šedá myška Andy. Počáteční kontrast hlavních postav se však po čas ikonického filmového počinu stírá natolik, že zprvu ďábelská, nepřístupná Miranda připustí, že její asistentka je vlastně jistým odrazem jí samotné. Nyní bychom jenom souhlasně kývaly, co se samotné módy týče. Protože Anne v posledních letech předvádí ryze vytříbený vkus a dokáže i docela obyčejný look přetvořit v neotřelý, stylový, jenž poutá a upoutá.

Připomeňte si Meryl Streep v jejích dalších excelentních rolích! Proč je tolik ojedinělá? 

Video se připravuje ...
Meryl Streep: Poslední klasická hollywoodská herečka? • VIDEO: Videohub

Ne vždy tomu tak v minulosti bylo, především v první dekádě nového milénia. Její styl byl charakteristický především volnými oděvy, tolik neforemnými, bez špetky kýženého šmrncu. Na basic outfitech opřených o rovné či slim džíny v kombinaci s tričkem by nebylo vůbec nic špatného, problém nastával v celkovém dojmu z nich. Často je totiž doplňovala pruhovaným šátkem několikrát obmotaným kolem krku, velkou neforemnou kabelkou přes jedno rameno a balerínami do oblé špičky. Šál ledabyle obmotávala i k volné košili a áčkové sukni. A vlastně ledabyle je ono slovo, které celkovému vjemu odpovídalo. Byl plný nahodilého chaosu, který nikomu nic neříkal, rozuměla mu pouze samotná majitelka.

Nyní se karty obrátily a Anne skutečně odpovídá znovuzrozené Andy s vytříbeným vkusem, tolik přirozeným. A teď i když si vezme jen obyčejné džíny s trikem, vypadá najednou jako ikona stylu. Které looky toto módní vyznamenání stvrzují?

Čokoládová exkluzivita

Nedávné přehlídce – představení nové jarní a letní kolekce značky Michael Kors pro rok 2023 – dominovala topmodelka Bella Hadid, která prezentovala opravdu smyslné looky. Jeden z nich tvořily také černé midi šaty s flitry s velmi hlubokým dekoltem. A ačkoliv vypadala opravdu sexy a byla tak jako vždy v čele pozornosti, byla to právě herečka Anne Hathaway, která byla hlavním aktérem ve světle reflektorů. Než se dostaneme k detailu jejího opravdu vydařeného outfitu, je potřeba zmínit, že seděla v první řadě hned vedle legendární Anny Wintour, kterou ve filmu Ďábel nosí Pradu skvěle ztvárnila Meryl Streep. Jak příznačné, že?

Zpět ale k outfitu. Za dokonalým monochromatickým lookem, kterému vévodila čokoládová barva, stojí kabátek s košilovým límcem značky Michael Kors, který absolutně ladil s minisukní totožného krokodýlího reliéfu. Tomu říkáme excelentní matching! Outfit pak doplnila úpletovým rolákem v prodloužené délce a lodičkami s ostrou špičkou. Na celkovém dojmu se podílel i ležérní culík s její ikonickou ofinkou.

Geometrie, která není psycho

Anne se nedávno objevila v talk show The View v New Yorku. Při té příležitosti oblékla bílé šaty Valentino. Ty však nebyly v čele pozornosti, jako tomu bylo u oversized saka od Christophera Johna Rogerse, které poutalo svým geometrickým bílo-černým vzorem. Vzor perfektně doplňoval siluetu upnutých šatů. Herečka pak look doplnila semišovými kozačkami v délce ke kolenům a černou kabelkou Victoria Beckham.

Chytrý double denim

V našem výčtu nemůže chybět ani denimový kalhotový kostýmek, kterému kralovaly široké wide-leg jeans. Zpod nich rošťácky vykukovaly lodičky s ostrou špičkou fialové barvy. Ty pak byly osvěžením stejně tak jako třpytivý crop top s dlouhými rukávy.

Na plejádu dalších stylových looků dnešní oslavenkyně se podívejte do naší fotogalerie. Naleznete v ní dlouhé večerní hodné oslavného červeného běhounu, ale i džíny s blejzrem, které v jejím nynějším podání vyznívají tolik stylově!

Inspiroval vás styl Anne Hathaway? Velký výběr stylové módy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová