Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jaká tajemství skrývá nová královna Camilla? Prý je bordelářka a léčí se z fobie

  • 11. září 2022 | 05:00

    Po odchodu velké panovnice Alžběty II., se na trůn dostal její syn Charles. Jeho žena Camilla původně nechtěla titul královny a s tím rozhodnutím si ho brala v roce 2005. Jenže Alžběta pár měsíců před svou smrtí vyjádřila přání, aby Camilla nosila titul královna manželka.

    Z Camilly je tedy nová královna, o které mnoho z nás ví jen to, že byla součástí milostného trojúhelníku mezi princeznou Dianou a Charlesem. Tahle dáma to ale určitě také neměla lehké a musela si své místo na výsluní vybojovat, protože nebyla mezi lidmi kvůli Dianě příliš oblíbená. Co všechno o ní víte?

  • Miluje psy

    Stejně jako královna Alžběta II, Camilla miluje své psy. V roce 2011 si osvojila štěně Jack Russel terriera jménem Beth, bylo to její první zachráněné štěně z útulku. Aby Beth nebyla sama, v roce 2012 adoptovala dalšího psa, opět Jack Russela jménem Bluebell. Camilla je také patronkou charitativní organizace Medical Detection Dogs.

    Video se připravuje ...
    Camilla Parker-Bowlesová • VIDEO: Videohub

  • Nedokáže mlčet

    V rozhovoru pro Daily Mail v roce 2017 Camilla připsala svým rodičům zásluhu za to, že ji naučili, jak se chovat ve společnosti a socializovat se. Jsou to dovednosti, které jdou ruku v ruce s jejími královskými povinnostmi. Rodiče ji naučili, že konverzace musí plynout, aby nepřicházela tichá trapná místa, musí se vyplnit hovorem. Od té doby nedokáže nemluvit. Má to prý nějak zakódováno v hlavě a nedopustí, aby bylo v konverzaci ticho.

    Video se připravuje ...
    Jak bude vypadat korunovace prince Charlese? • VIDEO: Videohub

  • Žije charitou

    Od svatby s Charlesem v roce 2005 se stala patronkou nebo prezidentkou více než 90 charitativních organizací. Podporuje charitativní organizace v oblasti zdraví, gramotnosti, podporuje oběti znásilnění a sexuálního zneužívání a domácího násilí, posiluje postavení žen. Svůj zájem v této oblasti zaměřila i na zvířata, kulturní dědictví a umění.

    Video se připravuje ...
    Jaký byl kouzelný život královny Alžběty II.? • VIDEO: Videohub

  • Je vzdělaná

    Podle webových stránek královské rodiny studovala vévodkyně z Cornwallu nejprve na Dumbrells School (střední škola), poté navštěvovala Queen's Gate School (střední škola). V 16 letech odcestovala do zahraničí, kde dokončovala vzdělání v Mon Fertile ve Švýcarsku. Po dokončení studií odcestovala Camilla do Francie, aby se učila francouzštinu a francouzskou literaturu na University of London Institute v Paříži.

    Video se připravuje ...
    3 tragické osudy krásných princezen patří k hořkým chvílím 20. století • VIDEO: Videohub

  • Nejvíc miluje zahradničení

    Camilla vždy milovala outdoorové aktivity, jako je jízda na koni a lov, stejně jako Charles, a zahradnictví je jednou z jejích vášní. „Byla bych venku na zahradě celý den, každý den, kdyby mi to bylo dovoleno,“ řekla nedávno novinářům na akci pro britskou charitativní organizaci Floral Angels. "Ráda si špiním ruce."

    Video se připravuje ...
    Zajímavosti ze života prince Williama • VIDEO: Videohub

  • Má strach z létání

    Pro někoho, kdo má tak nabitý program jako Camilla je strach z létání docela problém. Ve skutečnosti Camilla nerada cestuje a opravdu trpí fobií z létání. Ta ji už mnohokrát zkomplikovala život, ale jak přiznala do médií, používá metodu zvanou EFT (technika emoční svobody), aby jí pomohla vyrovnat se se stresem z létání.

  • Není pořádná

    Camilla se narodila do rodiny z vyšší třídy, ale přesto prý se nikdy nechová nadřazeně. V jednom z rozhovorů se nechala slyšet, že kdyby se chovala jako snob, její přátelé by jí okamžitě srovnali. Jedna z jejích dřívějších spolubydlících o ní prý prozradila, že netíhne příliš k uklízení, protože její pokoj byl vždy totální chaos.

  • Má dvě děti

    Se svým prvním manželem Andrewem Parkerem Bowlesem měla Camilla dvě děti: Toma (narozen v roce 1974) a Lauru (narozen v roce 1978). Princ Charles není jen Tomův nevlastní otec – je také jeho kmotrem. Děti Camilly a Charlese, kteří jsou nyní nevlastními sourozenci, spolu zřejmě vždy nevycházeli. Podle knihy královské reportérky Katie Nichollové z roku 2010 „Harry a William“ měli princ William a jeho nevlastní sestra Laura v minulosti ostrý vztah. "William a Laura se strašlivě hádali o to, kdo nese vinu za jejich rozbité domovy," napsala autorka.

  • Její bratr tragicky zemřel

    Bratr Mark Shand byl autorem cestopisů a ochránce přírody, který náhle zemřel v roce 2014 ve věku 62 let poté, co upadl a udeřil se do hlavy v New Yorku. V oficiálním prohlášení Charlese a Camilly se uvádí, že byli tragickou ztrátou „zcela zničeni“. Camillini rodiče také zemřeli. Její matka Rosalind Shand podlehla osteoporóze ve věku 72 let v roce 1994 (její babička zemřela na stejnou nemoc o osm let dříve). "Moje rodina a já jsme s hrůzou sledovali, jak se moje matka doslova zmenšuje před našima očima," řekla Camilla , což ji inspirovalo k tomu, aby se stala prezidentkou britské National Osteoporosis Society. Camillin otec, major Bruce Shand, zemřelv roce 2006 ve věku 89 let, ale ještě stihl sledovat, jak si jeho dcera vzala Charlese. Camilla zůstala ještě sestra Annabel Elliot .

Diskuse ke článku
.