Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Celoživotní závislost na drogách, čtyři rozvody, sebevražda a dluhy, tak žila Lisa Marie Presley

13. ledna 2023 | 11:46

Zpráva o tom, že dcera rock'n’rollové legendy Elvise Presleyho Lisa Marie zemřela, se roznesla světem a svět je v šoku. Ještě pár hodin před smrtí se radovala z úspěchu filmu o svém otci na Zlatých glóbech, a najednou tohle... Samozřejmě že se všichni ptají, co se stalo!

Ve čtvrtek 12. 1. 2023 objevila hospodyně nereagující zpěvačku na podlaze svého domu. Její první manžel Danny Keough, se kterým se dala opět dohromady v roce 2020, se ji pokusil oživovat masáží srdce, a to až do doby, kdy přijela rychlá zdravotní pomoc. Na místě se doktorům povedlo Lisu Marii oživit a převezli ji ihned do nemocnice, zde ale byla později prohlášena za mrtvou.

Jakmile se zprávy o Lise Marii dostaly k její sedmasedmdesátileté matce Priscille, okamžitě přispěchala být dceři oporou. Bohužel bylo pozdě. „S těžkým srdcem se musím podělit o zdrcující zprávu, že nás opustila moje krásná dcera Lisa Marie. Byla to silná, milující a nejvášnivější žena, jakou jsem kdy poznala. Při snaze vypořádat se s touto hlubokou ztrátou žádáme o soukromí. Děkuji za lásku a modlitby. V tuto chvíli nebudou žádné další komentáře,“ vydala prohlášení Priscilla.

Podívejte se na video o životě jejího otce Elvise:

Video se připravuje ...
Elvis Presley – Od sexuálního symbolu po totální vyčerpání. Jak král rock 'n' rollu změnil hudbu • VIDEO: Videohub

Lisa Marie rozhodně neměla pohádkový život, jak by se mohlo zdát, i když byla dědičkou krále Elvise. Jako devítiletá našla svého otce mrtvého na podlaze v kuchyni, což řádně zamávalo její psychikou. Jako dcera legendy byla také od malička vystavována tlaku médií a její život byl neustále pod lupou veřejnosti. Už jako náctiletá, kolem třináctého roku života, podlehla závislosti na drogách. Když jí bylo sedmnáct let, přišla na to její matka a poslala ji na odvykací kúru. „Zkoušela jsem všechno kromě hub a heroinu nebo cracku. Kokain, sedativa, alkohol a trávu, všechno najednou, nevím, jak jsem to mohla přežít," přiznala Lisa Marie.

Po této zkušenosti prý byla čistá. V jednadvaceti se poprvé vdala za hudebníka a herce Dannyho Keougha, se kterým měla dvě děti, a to syna Benjamina a dceru Riley. Rozešli se po šesti letech a v ten stejný rok se Lisa provdala za Michaela Jacksona. Tento sňatek vydržel jen dva roky, Lisa totiž odhalila Michaelovu závislost na opiátech, byl na nich už dlouhých deset let od nehody, která se stala při natáčení reklamy na Pepsi. Po ní mu totiž zůstaly popáleniny, a tak dostal léky na bolest. Dala mu na vybranou: buď ona, nebo drogy. A on si zvolil drogy. V té době už byl také Michael Jackson pod palbou soudních útoků kvůli zneužívání dětí. Po rozvodu zůstali dlouho přáteli, Lisa Marie tvrdila, že ho toužila zachránit.

Manželem číslo tři byl herec Nicolas Cage, jejich manželství také trvalo pouhých sto sedm dní. Pak přišel na řadu manžel číslo čtyři, hudebník Michael Lockwood. Jejich manželství vydrželo dlouhých deset let od roku 2006 do roku 2016. V roce 2008 porodila Lisa Marie dvojčata: holčičky Finley a Harper. Po jejich narození dostala kvůli bolestivé rekonvalescenci od doktora opiáty, na kterých se dle vlastních slov stala velmi rychle závislou. Péče o její dvojčata jí dokonce byla na nějakou dobu odepřena a byla svěřena do péče její matky Priscilly.

Po bouřlivém rozvodu s posledním manželem se v roce 2017 přiznala ke zneužívání kokainu, opiátů, léků proti bolesti a alkoholu. Přiznala, že byla opakovaně v rehabilitačních zařízeních. Po rozvodu několik let úspěšně se svou závislostí bojovala, ale velkou ranou pro ni byla sebevražda jejího sedmadvacetiletého syna Benjamina. Ten byl nalezen mrtev s prostřelenou hlavou a v krvi měl alkohol a kokain. Smrt syna ji znovu spojila s prvním manželem, dali se opět dohromady. Ten vyslovil obavy, zda synova smrt nebude opět spouštěčem jejích závislostí.

S posledním manželem vedla až do své smrti dohady o penězích. Chtěl po ní alimenty v hodnotě čtyřiceti tisíc dolarů měsíčně. Lisa Marie ovšem sama byla ve finančních dluzích. Svěřila své jmění do rukou Barryho Sigela, přišla o práva na většinu pozůstalosti po svém otci a dostala se prý do milionových dluhů.