Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Oněmíte úžasem: Takhle to slušelo Andie MacDowell v roli modelky. A neukázala jen šediny

4. října 2022 | 11:57

Současný svět modelingu se stává svobodnější, než byl kdy dříve. Přijímá totiž konečně krásu všech velikostí, věkových kategorií, ras i pohlaví, a tak touto diverzitou dokazuje otevřenost současného myšlení. Jedním z důkazů je čtyřiašedesátiletá herečka Andie MacDowell, která se stala jednou z hvězd přehlídky L’Oréal v rámci pařížského týdne módy. A tak opět dodala sebevědomí nejen ženám 60+.

Stáří, fyzické handicapy, mateřství, nejrůznější kožní anomálie i tělesné proporce. To a mnohem více je vítáno na přehlídkových molech, která se konečně vymykají zažité představě o vzhledu modelky/a. Důkazem toho je i herečka Andie MacDowell, která se v rámci show L’Oréal zhostila roli modelky. Oplývala svými hustými šedivými kadeřemi, díky kterým se cítí opravdu šťastná, jak se několikrát nechala slyšet. Během dob pandemie se totiž rozhodla zešedivět s grácií, a tak nadobro přestala s neustálým barvením.

Tip na video: Podívejte se, jak to herečce slušelo na filmovém festivalu v Cannes v roce 2021:

Video se připravuje ...
Red carpet v Cannes: Sorry Bello, letos nejvíc zazářily dámy s šedinami • VIDEO: Profimedia

Ze šedivých vlasů jsou ženy často velmi nesvé. Ovšem nejen Andie přeměnila stříbrnou kštici v doslovnou korunu krásy. Šedivého trendu se zhostily i ostatní slavné krásky – od hereček Halle Berry, Helen Mirren až po producentku Olgu Menzelovou. Které další dámy nosí šediny s grácií? A co vůbec stojí za jejich vznikem? To se dozvíte v našem článku zde:

Andie, která nedávno zazářila v seriálu Maid (Služka) z dílny Netflix, kde si zahrála po boku své dcery Margaret Qualley, neoslnila Paříž jen svou šedivou hřívou, která tancovala s každým jejím pohybem, ale i modelem, který absolutně souzněl s její vizáží. Vyjímala se v dlouhých flitrovaných šatech se stříbrnými a pudrově růžovými vertikálními pruhy, kterým navíc dominovalo peří, jež lemovalo hříšně vysoký rozparek. Kvůli němu tak nechala nahlédnout do svého klína a ukázala tělové kalhotky, které jsou základní výbavou každé modelky.

Takto světlé barvy – zejména stříbrná a bílá – velmi sluší zralým ženám. Dodávají totiž do tváře mladistvý šmrnc. Své o tom ví kupříkladu i herečka Fran Drescher, která nedá na světlé odstíny dopustit. S oblibou je nosí v rámci monochromatického odívání. O jejím stylu, ale i o tom, jakým těžkým životním zkouškám musela čelit, se dočtete v následujícím článku:

V naší fotogalerii se můžete podívat na to, jak naše dnešní hrdinka Andie, která dodává ženám sebevědomí, stárne s absolutní grácií:

Autor: Žaneta Podlahová