Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co o vás prozradí barva náramku na ruce? Tohle vás možná překvapí

Co o vás vypovídá barva vašeho náramku?
29. srpna 2023 | 06:00

Ti, kdo se zajímají o věci mezi nebem a zemí, dobře vědí, že červený náramek (nebo jen nit či stužka okolo zápěstí) je mezi ezoteriky velmi oblíbený. Chrání totiž proti uřknutí a umí odvrátit negativní energie. Co už se ale ví méně, je, že i jiné barvy kolem zápěstí mají svůj význam. Pokud se něčemu chcete bránit, pak je důležité vybrat si ten správný odstín.

Barva, kterou někdo nosí pravidelně kolem zápěstí, o něm také může ledasco napovědět. I proto je dobré vědět, co znamená, a důležité je ještě jedno – vědět, že stužku, nitku či náramek v dané barvě je třeba nosit vždy kolem levého zápěstí, protože levá strana těla, konkrétně ruka a rameno, je přijímatelem energie. Pozitivní i negativní... 

Ve které barvě se najdete vy? 

Červená

Barva, kterou kolem zápěstí uvidíte nejčastěji. Stačí vyrazit na ezoterický festival a sledovat, co sami kartáři, ale i návštěvníci mají na ruce. Ve většině případů to bude červená, a to proto, že chrání před uhranutím. Významů má ale víc – pomáhá dodat energii, překonat ospalost, vybičovat se k aktivitě. Důležitá je i pro ženy, je totiž barvou pánevní oblasti, kterou pomáhá posilovat.

 

Nákupní tip: ALO diamonds, cenová kategorie do 10 000 Kč

Tip na video: Jaké odstíny by měla mít každá žena ve svém šatníku? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Smaragdová

Tento případ jasně ukazuje, že u některých barev záleží na odstínu, jaký zvolíte. Smaragdová má totiž jiné účinky než světle zelená. Chrání před podvody, zloději a pomáhá zlepšit svízelnou finanční situaci. Svého nositele uklidňuje a dodává mu sílu k řešení vážnějších potíží. Pokud máte pocit, že je ve vašem okolí někdo, kdo vás chce okrást nebo podvést, zvolte tuto barvu.

 

Nákupní tip: Klenoty Aurum, 590 Kč

Světle zelená

Je barvou přírody, ale i odstínem posvátným. Svého majitele chrání před velkou závistí a negacemi, které k němu vysílají ti, kdo mu nepřejí. Pokud máte v okolí někoho, o němž víte, že vám nepřeje vůbec nic dobrého, pak je zelená tou správnou barvou. Doporučuje se také v případě, že u vás něco nového začíná – může to být vztah, ale i změna zaměstnání. Zelená kolem zápěstí nabíjí energií, podporuje výkon. Je také barvou bohatství a štěstí, a tak je vhodná i pro ty, kdo je k sobě chtějí přilákat. Zároveň chrání před nemocemi.

 

Nákupní tip: Swarovski, 5300 Kč

Oranžová

Má velmi blízko slunci a umí dodat energii. Je to barva, která zvyšuje sebedůvěru, takže pokud s ní máte problém, pak je to barva přesně pro vás. Je také vhodná pro lidi, kteří trpí úzkostmi, dokáže totiž povzbudit. Chrání před nemocemi, konkrétně před kožními a zažívacími problémy. Zbavuje také křečí, podporuje chuť k jídlu. Hodí se pro ty, kdo mají problémy s poruchami příjmu potravy.

 

Nákupní tip: ALOve, 5240 Kč

Růžová

Je barvou něhy a jemnosti. Symbolizuje lásku, a je tedy vhodná pro všechny, kdo po ní touží nebo řeší jakékoli milostné problémy. Dodává sílu a energii se jim postavit a čelit jim. Souvisí s ženskostí, umí rozproudit energetické toky v těle a zlepšit sexualitu. Nehodí se ale pro ty lidi, kteří řeší problémy s váhou. Růžová je totiž tou, která zvyšuje chuť na sladké.

Nákupní tip: Swarovski, 7800 Kč

Tmavě modrá

Říká se o ní také, že je barvou štěstí. Proto je vhodná pro každého, komu se nedaří a chce to změnit, a zvlášť se hodí pro podnikatele. Štěstí totiž umí přitáhnout, a díky tomu i lépe bojovat s konkurencí. Dodává klid, harmonii a dokáže chránit před negativními myšlenkami, které k vám směřují od jiných lidí.

 

Nákupní tip: Klenoty Aurum, 590 Kč

Světle modrá

Opět barva, u níž záleží na odstínu. Světle modrá je odstínem oblohy a je velmi vhodná pro ty, kteří hledají odpověď na důležitou životní otázku. Pomůže jim ji totiž nalézt. Umí odrážet strach, a tak pokud ten je váš nepřítel a obavy vás sžírají, vybavte se světle modrým náramkem

 

Nákupní tip: Swarovski, 3250 Kč

Žlutá

Barva Slunce, která nejenže je plná energie, ale má i zvláštní moc. Říká se, že chrání před negativními silami čarodějnictví a zlou magií. Je barvou rozumu a ducha, a tak je vhodná pro všechny s tvůrčím povoláním, stejně jako pro studenty. Uklidňuje a pomáhá bránit se před nervovým vyčerpáním. Je vhodná při poruchách trávení a poškození jater, povzbuzuje žaludeční šťávy.

 

Nákupní tip: ALOve, 5240 Kč

Bílá

Je symbolem čistoty, ale také nového života. Pomáhá se vyrovnat s jakoukoli ztrátou, otevřít se okolí, naslouchat vjemům a podle toho jednat. Uklidňuje a spojuje zdánlivě neslučitelné. Obecně kladně působí na uzdravení a překonání zdravotních problémů.

 

Nákupní tip: Klenoty Aurum, 590 Kč

Černá

Může se zdát, že jde o barvu smutku, většina z nás ji má spojenou se ztrátou někoho blízkého. Má však i svou druhou stránku, dokáže chránit svého nositele před oslabením, dodává mu sílu. Je vhodná pro všechny, kdo neumějí ovládat své emoce a jednají příliš intenzivně. Pomáhá chránit před negativními vibracemi okolí.

 

Nákupní tip: ALO diamonds, cenová kategorie do 10000 Kč

Více barev najednou

Barvy lze i kombinovat! Není nutné nosit vždy jen jednu. Máte-li více problémů, dejte si klidně dvě nebo tři vedle sebe. Některé barevné kombinace mají navíc zvláštní význam. Třeba bílá s černou barvou chrání před fyzickým zraněním, a tak jsou vhodné u rizikových povolání nebo u sportovců.

Nákupní tip: naramkymiska.cz, 1599 Kč

Stylový náramek za skvělou cenu vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Monika Brabcová, Žaneta Podlahová