Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Krásná Scarlett Johansson: Jak se udržuje v kondici? Dělá těchto 6 věcí

6. června 2022 | 06:00

Znáte ji možná z Černé Dahlie, Avengers, Královy přízně a jiných filmů. Herečka Scarlett Johansson (37) umí být akční hrdinkou i romantickou kráskou a za jejími úspěchy stojí práce na place, ale i v tělocvičně. 

Její tréninková rutina je jedním slovem působivá. S trenérem Erikem Johnsonem pracuje od roku 2016, kdy se setkali na natáčení filmu Duch ve stroji. Jak se udržuje tak fit? A co přesně s ní Johnson dělá, aby byla vždy dobře připravena na akční film?

1) Sází na širokou škálu cvičení

Rozmanitost je kořením… Cvičení v posilovně? Ano, podle Johnsona. Rád pro Scarlett připravuje široký výběr nejen cviků, ale i cvičebních stylů. Od atletiky přes silové tréninky s činkami až po krátké intenzivní cvičení nebo delší aerobní zatížení, tedy běh nebo jízdu na kole. Tělo je pak díky pestré škále trénované ve všech směrech. Silné a kondičně zdatné. „Rád zařazuji různé kvality od silového trojboje přes kettlebelly, kulturistiku, cviky s vlastní vahou až po prvky z jógy či kondiční trénink,“ vysvětluje Johnson.

2) Její cíle jsou založeny na výkonu 

Je bezpochyby skvělé dát si cíl, v případě herečky třeba naučit se kaskadérský kousek. K tomu potřebuje být pevná, pružná, mrštná. „Náš tréninkový přístup je dynamický a skutečně v souladu s tím, čeho chceme dosáhnout,“ říká. „Ať už jde o to umět dřep s pistolí, kotrmelec s výskokem, rychlý krátký běh na kameru… je pro nás skvělé mít nějakou metu a k ní směrovat trénink. Dosažitelné cíle pak pomáhají zvyšovat výkon.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Blanka Kubíčková