Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Možná zestárly, ale jejich šatník rozhodně ne! Hrdinky Sexu ve městě inspirují ženy 55+

  • Čím se inspirovat ze šatníku hlavních hrdinek Sexu ve městě?
    8. prosince 2021 | 06:00

    Přibývající roky nejsou tabu, ba naopak. Současný módní svět přijímá diverzitu i přirozenost a konečně jsme se díky tomu odvrátily od přehnaných pomyslných mantinelů krásy určujících dokonalost. Jsme více otevřené a pochopily jsme, že stárnout lze s grácií a že přiznat šediny není hřích. A komu bychom v tomto ohledu měly věřit více než hlavním představitelkám ikonického seriálu Sex ve městě?

    Přestože jsme se dočkaly prvotního zklamání, že pokračování v podobě desetidílné série nazvané And Just Like That (Prostě jen tak) bude obsazeno jen třemi hrdinkami – bez té možná nejprovokativnější (a pro mnohé nejhlavnější), bez Samanthy... Ptaly jsme se samy sebe, zda má sledování nové podoby vůbec ještě smysl. Po zveřejnění fotek z probíhajícího natáčení se však mnohé z nás utvrdily v tom, že je tolik uklidňující vidět přirozený proces stárnutí, čas, který je spravedlivý pro všechny z nás, a že ženy po padesátce rozhodně nepatří na vedlejší kolej! Našimi „superhero girls“, superhrdinkami, se totiž můžeme inspirovat už 9. prosince na HBO Max!

    Co se tedy naučit od Carrie, Mirandy a Charlotte? Rozhodně radostným svítivým barvám a střihům zdůrazňujícím siluetu! Protože určitě nepřidají na věku tak jako halení se do černého hávu či naprosté neforemnosti. Nebojme se pozornosti okolí v jakémkoli věku!

  • Do pasu!

    Máte rovnou postavu bez křivek, postavu tvaru hrušky, jablka či máte nějaká ta kila navíc? Ať tak či onak, všechny si zaslouží zvýraznění své siluety a vytvoření žádoucí, velmi ladné a ženské figury přesýpacích hodin za pomoci jediného fígle – zvýraznění pasu. Lze ho však docílit vícero způsoby. Volbou spodních dílů s opravdu vysokým pasem nebo zastrkáním horního dílu dovnitř toho dolního či opaskem. Je jedno, který způsob zvolíte, výsledek bude totožný – mladistvý, svěží a ryze ženský.

    Tip na video: Co je základem stylu Jennifer Aniston? 

    Video se připravuje ...
    Letní styl Jennifer Aniston: Proč dvacet let nosí stále totéž a na jaké kousky sází? • VIDEO: Videohub

  • Není sako jako sako

    Jedním z důvodů, proč si zbytečně přidáváme roky navíc, jsou nyní módní oversized neboli nadměrné střihy. Setkáváme se s nimi především u sak, jež eskalují až do mužského vzhledu – jsou v prodloužené délce za doprovodu ramenních vycpávek. Tento styl přenechte mladším ročníkům. Utopený vzhled saka vyměňte za sako projmuté v pase, které vás i opticky zeštíhlí.

  • V záři (reflektorů)

    To, že vám přibývají šediny, ještě neznamená, že vám musí nutně zešednout i šatník. V tom horším případě – zčernat. Místo tmavého spektra barev zvolte odstíny modré – od jemné blankytné přes výraznou modř až po tyrkysovou. A přesně tento barevný odstín je vhodný pro každý tón pleti. Ne nadarmo ho s oblibou nosí vévodkyně Kate či královna Alžběta II., která díky svému pestrobarevnému šatníku na svůj požehnaný věk opravdu nevypadá. Taktéž se příliš nemusíte bát barevných kombinací, které vás mohou zpočátku odrazovat a mást, že si spolu nebudou rozumět. Zkuste třeba modrou se žlutou jako Charlotte, růžovou s červenou nebo zelenou s oranžovou!

  • Přitažlivé proužky

    Bretaňské námořnické pruhy baví všechny generace především v teplém období. Je snad jejich obliba způsobena příliš silným kontrastem tmavých pruhů na bílém podkladu, protikladem, jenž přitahuje? Letos však tento absolutní hit přišel se svěží iterací. V duhově barevném provedení, v neuchopitelné paletě barev, avšak tolik veselé, že opravdu baví. A na Mirandě nás baví o to více! A to, že vzor opticky zeštíhluje, snad ani dodávat nemusíme.

  • Méně je někdy více

    Že si nedokážete představit vyjít z domova bez velké kabelky, ve které se ukrývá veškerý váš svět? Pořiďte si místo ní menší crossbody, díky které nejen budete působit svěžím dojmem, ale také odlehčíte svým zádům. Dle odborníků taková objemná kabelka váží včetně svého obsahu průměrně tři až šest kilo. A to už je pořádná zátěž. Odlehčete, omládněte!

    Inspirovaly vás modely představitelek kultovního seriálu Sex ve městě? Trendy kousky za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

    Jakou kabelku zvolit na párty nebo na rande? To se dozvíte ve videu!

    Video se připravuje ...
    Jaké kabelky jsou letos hitem? My to víme! • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.