Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejroztomilejší kabát sezony: Jak nosit teddy coat, abyste nevypadala jako medvědice?

18. listopadu 2021 | 06:00

Huňatý kabátek přezdívaný teddy coat představuje konejšivou hřejivou náruč, do které se chceme po čas podzimu a zimy schoulit. Svrchník s reliéfem představujícím beránka či medvídka však v mnohých z nás evokuje pocit nadměrnosti, kvůli němuž mu leckdy odpíráme místo v naší skříni. Jak ho nosit, abyste si nepřipadala jako pořádný medvěd, respektive medvědice?

Tento kabát svým příliš huňatým materiálem bude vždy přidávat na rozměru i sebeštíhlejší ženě, ale to ostatně platí i u všech péřovek, no ne? Teddy coats vás zahřejí stejně jako bundy s buclatými bochánky, ale navíc budou vyznívat o něco elegantněji. Pokud se bojíte vzhledu obřích rozměrů, stačí se držet jednoho zásadního pravidla, které zní: Na kombinaci s wide leg jeans – neboli opravdu širokými džínami až na zem – zapomeňte. Jsou však mezi námi vyznavačky ryzího pohodlí a oversized střihů, kterým "topící se vzhled" naopak dělá službu.

Stylovou kombinací a vyváženou proporční bilancí bude duo roztomilého svrchníku spolu s úzkými džínami, mom či slouchy jeans s ohrnutým dolním lemem nebo s klasickými legínami či jejich moderní iterací – kaliopkami. K útlým džínům či kalhotám půjdou chelsea boots neboli perka, nazouvací boty s masivní podrážkou nebo vysoké kozačky jezdeckého stylu. K lehce širokým a rovným střihům kalhot s délkou nad kotníky zvolte kotníčkové boty na blokovém podpatku nebo bez něj.

Tip na video: Které boty by vám tuhle sezonu neměly uniknout? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Pokud chcete, aby váš look vyzníval minimalisticky, ale zároveň luxusně, vsaďte na monochromatický vzhled – na model založený na jedné barvě v různých odstínech. Nejlépe fungují krémové či béžové odstíny. Teddy coat v kratší délce k bokům si pak bude rozumět s plisovanou sukní, vyčnívajícím rolákem a vysokými, lehce širokými kozačkami na podpatku.

Podívejte se do naší fotogalerie na výběr těch nejlepších huňatých kousků. Prst na tepu doby drží kabátky v hnědých, bílých, tmavě modrých a zelených odstínech. Konečná volba je pak už na vás!  

Sháníte kabát za skvělou cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

Autor: Žaneta Podlahová