Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Budete ozdobou večera! Jak se obléknout ve sváteční dny či na Silvestra?

27. listopadu 2021 | 06:00

Nejkouzelnější den v roce i oslavy konce roku jsou tu téměř za okamžik. A jelikož jsou tyto velkolepé, sváteční dny opět v ohrožení, dost možná se bujarých večírků ve společnosti nedočkáme. To však neznamená, že nemůžete být ozdobou mezi nejbližšími ve svém domácím království. Jak se obléknout tak, abyste se cítila pohodlně, ale zároveň jako princezna večera?

Alfou a omegou je výběr oblečení, které vás nebude příliš svazovat a tlačit, protože co si budeme povídat – salátu a cukroví není nikdy dost, a tak s vřelou náručí uvítáme volnější oděvy. Ideální tak budou šaty splývavého volnějšího střihu, saka i svetříky, které lze kombinovat s doslova ohromujícími sukněmi, poseté třpytivými flitry. Jak ale look dotáhnout k dokonalosti?

Pánský sex-appeal

Vrcholného sex-appealu nemusíte nutně docílit hlubokými výstřihy či krátkými sukněmi. Ba naopak, leckdy je to na škodu a celkový dojem zavání vulgaritou. Vsaďte na pánský šmrnc v podobě oversized saka spolu s širokými kalhotami s vysokým pasem odpovídající barvy. Ty jsou ideální v tom, že vám zakryjí problematické partie, jako jsou bříško či široká stehna, a tak můžete nechat zpod kompletu rafinovaně vykukovat lesklý crop top, a poodhalit tak jen decentní část těla. A pokud by to stále na vás bylo příliš moc, knoflíčky u saka si vždy můžete zapnout. Pokud se chystáte na silvestrovské setkání s vašimi známými, doplňte look lodičkami s ostrou špičkou a kabelkou malého rozměru s efektními třásněmi. Černo-stříbrnou kombinaci rozstřelte červenou rtěnkou, očními linkami a vlasy svázanými do ledabylého drdolu. Pomyslnou třešničkou budou štrasové visací náušnice ne příliš velkých rozměrů.

Tipy na nákupy: crop top H&M, 399 Kč; sako Zara, 1399 Kč; kalhoty Zara, 799 Kč; rtěnka Ere Perez, koupíte na biooo.cz, 699 Kč; psaníčko Zara, 1299 Kč; lodičky Zara, 1599 Kč

Tip na video: Jaký jiný dresscode zvolit pro slavnostní chvilky? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Pudrová něžnost

I jemné úpletové roláky lze pozvednout na večírkovou i slavnostní garderobu. Stačí je zkombinovat s midi pouzdrovými sukněmi s lesklým flitrovým reliéfem. Při výběru tohoto úzkého dolního dílu dbejte na to, aby disponoval bočním či zadním rozparkem, díky němuž budete mít svobodu kroku. Doplňte jej střevíčky jemných barevných tónů a rozevlátými vlasy s jemnými vlnami.

Tipy na nákupy: rolák COS, 150 €; sukně Reserved, 1799 Kč; psaníčko Kazar, 1990 Kč; lodičky Zara, 1599 Kč

Ve stylu Gatsby

Váš manžel či partner z vás zaručeně nespustí oči, pokud si obléknete šaty v přesycené královské modři doplněné o drobná ramínka a třásně, které budou tancovat s každým vaším pohybem. I přes jejich krátkou délku do poloviny stehen se v nich budete cítit komfortně vzhledem k rovnému výstřihu a splývavému střihu. Doplňte stříbrnými či metalickými střevíčky s pásky, které vám opticky prodlouží nožky.

Tipy na nákupy: šaty Zara, 1199 Kč; podpatky Marella, prodává eobuv.cz, po slevě 4494 Kč; psaníčko Nobo, prodává eobuv.cz, po slevě 1050 Kč

Trendy slavnostní outfit vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma za nejlepší ceny.

Na výběr těch nejlepších slavnostních kousků se podívejte v naší fotogalerii: 

Autor: Žaneta Podlahová