Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tuhle roli měl hrát někdo jiný! Kdo dostal padáka uprostřed natáčení?

  • Tuhle roli měl hrát někdo jiný! Kdo dostal padáka uprostřed natáčení?
    27. března 2021 | 06:00

    Jsou snímky, které z naší paměti jen tak nevymažeme. Častokrát kvůli hercům, kteří ztvárnili hlavní roli. Věděli jste ale, že spousta rolí byla původně přidělena úplně jiným hollywoodským hvězdám? Kteří slavní nahradili své kolegy, a stali se tak ztělesněním role, která je vyšvihla ke hvězdám?

    Víte, že postavu Kočičí ženy ze snímku Batman se vrací nebo postavu Aragorna z trilogie Pán prstenů měl hrát někdo úplně jiný? Které hollywoodské hvězdy dostaly během natáčení padáka, a díky tomu proslavily své kolegy?

  • Stuarta Townsenda nahradil v trilogii Pán prstenů Viggo Mortensen

    Kdo by si nepamatoval charismatického Aragorna, kterého ztvárnil Viggo Mortensen? Přestože mu role vyloženě sedla, málokdo ví, že původně měl Aragorna hrát Stuart Townsend. Roli získal, ale natáčení se zúčastnil jen na pár dní. Režisér Peter Jackson si totiž rychle uvědomil, že je Stuart na roli Chodce příliš mladý. Šanci tak dostal Viggo Mortensen, který tuto roli ztvárnil dokonale a zapsal se do povědomí všech fanoušků a hlavně fanynek Pána prstenů.

     

  • Eddie Murphy vystřídal ve filmu Policajt v Beverly Hills Sylvestera Stallonea

    Snímek Policajt v Beverly Hills se řadí mezi komediální klasiky. Když byl do role Axela Foleyho obsazen Sylvester Stallone, chtěl změnit scénář tak, aby zahrnoval více akce, aby se tak stal akčním hrdinou. To se však tvůrcům nelíbilo, a proto byl Sylvester nahrazen Eddiem Murphym, který dal filmu jeho jedinečné kouzlo. 

  • Roli Wolverina získal místo Dougraye Scotta Hugh Jackman

    Špatné načasování. Přesně tak nejspíš vzpomíná na roli Wolverina herec Dougray Scott. V roce 1999 patřil mezi oblíbené herce a role drsného hrdiny z X-Mena padla jemu. Bohužel se v té době věnoval ještě jinému projektu, který se prodloužil, a na natáčení Wolverina tak nebyl k dispozici. Výhoda to byla pro Hugha Jackmana, který byl místo Dougraye do filmu obsazen. Rozhodně se jedná o jednu z jeho nejvýznamnějších hereckých rolí.

  • Jodie Foster nahradila ve filmu Úkryt Nicole Kidman

    Během natáčení thrilleru Úkryt si Nicole Kidman, která měla ve snímku ztvárnit nešťastnou matku, poranila koleno. Už během natáčení filmu Moulin Rouge s ním měla problémy a tentokrát musela natáčení opravdu přerušit. Do role tak byla obsazena Jodie Foster, která kvůli filmu Úkryt musela přerušit natáčení jiného filmu, který se chystala režírovat. Jeho hlavní hvězda Russell Crowe byl však zraněn, a tak pauza Jodie hrála vlastně do karet.

  • Kočičí ženu měla místo Michelle Pfeiffer hrát původně Annette Bening

    Michelle Pfeiffer je v roli Kočičí ženy z filmu Batman se vrací naprosto nezapomenutelná. A přitom právě tato role nebyla vůbec určena jí. Původně měla hrát filmovou Selinu Kyle Annette Bening. Ta však musela kvůli těhotenství natáčení přerušit, a svou šanci tak dostala Michelle. Výměna to byla tak rychlá, že kostymérky nestačily ani přešít kostým Kočičí ženy, a tak musela Michelle nosit ten po Annette.

  • Místo Kevina Spaceyho hrál ve filmu Všechny prachy světa Christopher Plummer

    Některé změny jsou zkrátka nutností. Tak tomu bylo v případě snímku Všechny prachy světa, ve kterém měl hlavní roli ropného magnáta ztvárnit Kevin Spacey. Ten byl však obviněn ze sexuálního napadení a režisér Ridley Scott ho bez váhání z filmu odstranil a nahradil ho Christopherem Plummerem.

  • Mellisa McCarthy vystřídala ve filmu Můžete mi kdy odpustit? Julianne Moore

    Julianne Moore dostala padáka pouhých šest dní před začátkem natáčení snímku Můžete mi kdy odpustit?. Herečka později připustila, že důvodem byla rozdílnost jejích názorů s režisérovými a že se zkrátka nemohli dohodnout. Její místo tak nahradila herečka Melissa McCarthy, která byla za roli dokonce nominována na Oscara.

  • Scarlett Johansson vyfoukla roli Samantě Morton ve snímku Ona

    Hlas Samanthy Morton byl obsazen do role asistentky Al ve snímku Ona. Během postprodukce ale vyšlo najevo, že hlas Al potřebuje něco jiného, než co Morton nabídla. "Když jsme začali s úpravami, uvědomili jsme si, že to, co postava/film potřebuje, se liší od toho, co jsme společně se Samanthou vytvořili," uvedl později režisér Spike Jonze. Samanthu proto nahradila Scarlett Johansson.

  • Ryana Goslinga vystřídal ve snímku Pevné pouto Mark Wahlberg

    Ryan Gosling měl ve filmu Pevné pouto ztvárnit otce, který pohřešuje svou dceru. Aby lépe reprezentoval muže, kterého měl hrát, přibral Ryan na váze. Domníval se, že tak jeho role bude působit věrohodněji. To se však nelíbilo režisérovi Peteru Jacksonovi, a tak Ryana nahradil Markem Wahlbergem.

      

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.