Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Amy, Britney i Diana: Slavné ženy, kterým publicita zničila život

  • ...
    27. února 2021 | 06:00

    Být slavnou osobností není vždy jen procházka růžovou zahradou. Sláva, peníze a zájem společnosti jdou často ruku v ruce také s pomluvami a ponižováním a neustálé pronásledování může mnohdy uškodit. Důkazem jsou tyto slavné ženy, které si kvůli pozornosti, kterou vzbuzovaly, prošly peklem, a kdyby to šlo, raději by se staly zase neviditelnými.

    Říkáte si, že život celebrit musí být za každou cenu skvělý a že na starosti u nich není místo? Osudy těchto žen vás rychle přesvědčí o opaku. Díky pozornosti, kterou neustále budily, si totiž musely projít nelehkými situacemi, které jim často narušily sebevědomí, vztahy i celkový život. 

  • Amy Winehouse

    Amy Winehouse patřila mezi největší pěvecké hvězdy. Více než její talent ale média řešila její osobní problémy a často se musela potýkat se zesměšňováním. Řešily se neustále její postava, závislosti, ale také problematické manželství. A čím hůře na tom zpěvačka byla, tím víc byl její život veřejně propírán. Z jejího života se nakonec stala jedna velká noční můra, která skončila smrtí. V roce 2011 zemřela teprve sedmadvacetiletá Amy Winehouse na otravu alkoholem. V krvi jí naměřili 4,16 promile.

    Kým ve skutečnosti byla dívka, která stojí za slavným jménem Amy Winehouse? Co tato hudební ikona skrývala před okolním světem a proč zemřela v pouhých 27 letech? Celovečerní dokument nechává promlouvat zejména Amy samotnou.

  • Princezna Diana

    Být členkou královské rodiny není nic jednoduchého a nejvíce se o tom přesvědčila zesnulá princezna Diana. Média neustále řešila její nešťastné manželství s Charlesem, jeho poměr s Camillou Parker Bowles, ale také Dianin boj s bulimií či její vztah s milencem Jamesem Hewittem. Tato žena zkrátka neměla chvilku klid. Její nepřetržitý boj s publicitou skončil v roce 1997 v Paříži, kdy zahynula při dopravní nehodě. Její řidič se pokoušel setřást paparazzi, kteří se Dianu snažili zachytit s přítelem Dodim Al-Fayedem. Zběsilá jízda však skončila tragickou smrtí, kterou oplakával celý svět.

  • Whitney Houston

    Mezi slavné ženy, které to neměly s mediální pozorností zrovna lehké, patřila také zpěvačka Whitney Houston. Psalo se neustále o tom, že je příliš hubená, nebo se propírala její drogová závislost. A klid jí nebyl dopřán ani v roce 2012, kdy zemřela. Týdeník National Enquirer uveřejnil na své titulní straně fotografii mrtvé zpěvačky v otevřené rakvi, a to bez svolení její rodiny. Na veřejnost se ale při pohřbu měly dostat pouze záběry na zavřenou rakev. Je tedy pravděpodobné, že snímek někdo listu prostě prodal.

  • Britney Spears

    V posledních týdnech se ve spojitosti se špatným zacházením ze strany médií řeší popová zpěvačka Britney Spears. Dokument Framing Britney Spears pojednává o nátlaku, se kterým se musela zpěvačka vyrovnávat. Do světa showbyznysu pronikla opravdu mladá a od začátku kariéry byla často považována za objekt sexuality. Neustále se řešily její panenství, prsa, vztahy a později se psalo například to, že není dobrou matkou. Tento nátlak způsobil u zpěvačky silné psychické problémy, které vyvrcholily v roce 2007, když se Britney sesypala, oholila si hlavu a deštníkem zaútočila na fotografa. Od této chvíle je na žádost svých rodičů zbavena svéprávnosti a jejím poručníkem se stal její otec Jamie Spears.

  • Anna Nicole Smith

    Anna Nicole Smith byla americká filmová herečka, modelka a celebrita. Proslavila se jako playmate, ale největší publicity se dočkala, když uzavřela sňatek s miliardářem J. Howardem Marshallem, který zemřel čtrnáct měsíců po svatbě ve věku devadesáti let. Byla považována za zlatokopku a veřejnost ji za to nešetřila. Málokdo ale ví, že když ji J. Howard Marshall požádal o ruku, neodpověděla ihned "ano". Nejprve se vypracovala ve světě modelingu a následně se za miliardáře provdala. Jejich vztah byl prý plný respektu a lásky, a nešlo tedy pouze o peníze. Přesto ji média nešetřila, neustále se zaobírala jejími různými výstřelky a v podstatě nikdy se veřejnost nedozvěděla o Anně nic pozitivního. Anna Nicole trpěla silnými psychickými problémy a hledala pomoc. Tu nakonec našla v lécích, kterými se v roce 2007 předávkovala.

  • Lindsay Lohan

    Americká herečka a zpěvačka se proslavila velice mladá. Začínala jako dětská modelka v reklamách, v deseti letech přišla její první filmová role a hned po ní několik dalších. S rostoucí slávou se však začaly objevovat také problémy s alkoholem a drogami. Na nějakou dobu přestala hrát a po sérii odvykacích kúr se k herectví vrátila až v roce 2009. Stále však byla oblíbeným terčem pozornosti a při rozhovorech se neustále opakovaly otázky týkající se její drogové minulosti. Herečka se nakonec rozhodla odstěhovat se z USA, protože tlak už byl pro ni nesnesitelný.

  • Courtney Love

    Mnoho fanoušků kapely Nirvana žilo v domnění, že za smrt frontmana Kurta Cobaina může vlastně jeho manželka Courtney Love. Novináři ji totiž nikdy příliš nešetřili, a tak nebyla mezi fanoušky oblíbená. Po Kurtově sebevraždě zůstala najednou sama, odkázaná sama na sebe, a navíc s obrovskou mediální pozorností za zády. Neustále se připomínala její drogová i alkoholová závislost, během rozhovorů jí byly kladeny nevhodné otázky a často byla zesměšňována.

  • Janet Jackson

    Jaké to je, když vámi média pohrdají, zjistila také zpěvačka Janet Jackson. Všechno odstartoval incident na Super Bowl z roku 2004. Janet tehdy vystupovala s Justinem Timberlakem, a ten jí z nějakého důvodu strhl v živém vysílání kousek podprsenky. Na malou chvíli tak celý svět mohl vidět její odhalené ňadro. Média se tehdy pustila do zpěvačky a Justin se stáhl do ústraní a neposkytl jí mediální ani osobní podporu. Janet Jackson po tomto incidentu dostala zákaz vystupovat na předávání cen Grammy a hudební stanice MTV přestala vysílat její klipy. Zpěvačka byla považována za viníka celé situace a v podstatě nikdo na ní nenechal nit suchou. Až letos, po sedmnácti letech, se jí Justin Timberlake omluvil za své nevhodné chování. 

  • Meghan Markle

    "Když jsem poprvé potkala svého současného manžela, přátelé měli radost, protože jsem byla šťastná. Ale kamarádi z Británie mě varovali: Jsme si jistí, že je skvělý. Ale neměla bys do toho jít, britský bulvár ti zničí život," sdělila vévodkyně novináři Tomovi Bradbyovi v dokumentu televizní stanice ITV. A měli pravdu. Také Meghan Markle zakusila, jak tato pozornost dokáže být krutá. Oproti své švagrové, vévodkyni Kate, byla Meghan neustále ponižována. Vše došlo až do fáze, kdy princ Harry a Meghan podali na britská bulvární média žalobu, a aby měli alespoň trochu soukromí, rozhodli se odejít z královské rodiny a přestěhovat se do Kalifornie.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.