Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Slavné ženy ukazují těla po porodu! Takhle vypadá realita, vzkazují

9. června 2021 | 06:00

Těhotenství je doprovázeno různými tělesnými a duševními otřesy, které často trvají i dlouho po porodu. Strie, jizvy, vypouklá bříška, ale i úzkost nebo deprese jsou naprosto běžným poporodním tématem, o kterém se ale ženy stále bojí mluvit veřejně. S pravdou ven se čím dál tím častěji nebojí vyjít slavné dámy, které tak vyvracejí zkreslené představy o mateřství a dokazují, že být matkou není pokaždé procházka růžovou zahradou.

Své tělo po porodu a bez příkras ukazuje například Monika Leová. Bývalá moderátorka má po šestinedělí a svým fanouškům se rozhodně nebojí ukázat faldíky, které se jí po těhotenství stále drží. Celkově přibrala dvacet kilogramů, ale rozhodně si neláme hlavu s tím, že ještě není úplně ve formě. Naopak si ze svého poporodního těla dělá legraci. 

Mezi další celebrity, které se nebojí veřejně promluvit o citlivých tématech, patří například oblíbená herečka a komička Amy Schumer. Ta tento týden sdílela na sociálních sítích fotku jizvy po císaři. Neukázala ji však poprvé. Pouhých pět týdnů po porodu neváhala na ulici v New Yorku svléknout tepláky a fotografům ukázat, jak jizva vypadá. Pro herečku nebylo těhotenství zrovna jednoduché, protože ho skoro celé prozvracela, a byla dokonce i hospitalizována. Své zkušenosti veřejně sdílela a nebála se zveřejňovat snímky, které nebyly zrovna lichotivé, ale znázorňovaly ryzí realitu. A právě pro její opravdovost ji fanoušci milují.

Své tělo po porodu se nebojí ukázat ani žádaná plus size modelka Ashley Graham. Po porodu svého syna Isaaka se jí na těle objevily strie, ty na sociálních sítích hrdě vystavila. Velmi často mluvila otevřeně o tom, jak se její tělo po porodu změnilo. Veřejně nesouhlasí s tím, aby čerstvé matky po porodu zase rychle zhubly a nosily svou běžnou konfekční velikost. Ona sama přiznala, že během těhotenství přibrala přes dvacet kilogramů a rozhodně si s tím hlavu nelámala.

Ani zpěvačka Katy Perry nemá problém ukázat realitu. Když se jí minulý rok narodila dcera Daisy, kterou má s hercem Orlandem Bloomem, byla štěstím bez sebe. Pouhých pět dní po porodu se však rozhodla sdílet snímek, na kterém má kojicí podprsenku a vysoké kalhotky, pod kterými se rýsuje stále velké bříško. Snímek tehdy okomentovala slovy "Not the End of the World", tedy v překladu "není to konec světa". Chtěla tak dát nejspíš najevo, že i když je péče o dítě náročná, nijak se z toho ani ze svého poporodního těla nehroutí. 

Na další slavné matky, které ukazují reálná těla po porodu, se podívejte ve fotogalerii:

 

 

Autor: Aneta Valešová