Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Celebrity, které se nebojí adopce: Kdo poskytl domov opuštěným dětem, i když měl své vlastní?

6. března 2021 | 06:00

Ať už jim v početí bránil zdravotní stav nebo prostě nenašly vhodného partnera, s kterým by chtěly dítě mít, sen být rodičem je neopustil. Některé páry dítě adoptovaly, přestože už své vlastní děti měly. Které celebrity se rozhodly poskytnout opuštěným dětem domov?

 

Možná si říkáte, že mají celebrity lehký život a že mohou mít cokoliv, co si umanou. Pokud však dojde na početí, ani ony to nemají vždy právě jednoduché. Některé slavné dámy trápily zdravotní potíže nebo se musely smířit s několikanásobným potratem. Naděje mít dítě se však nevzdaly a rozhodly se pro adopci. Herečka Viola Davis v roce 2011 adoptovala dcerku Genesis a uvedla, že to byl jeden z nejlepších nápadů jejího života. "Mateřství může mít mnoho podob. Matkou se nestanete jen v případě, že své dítě odnosíte. Tolik dětí čeká na milující domov a tolik žen touží stát se matkou. Adopce je rozhodně skvělá věc," uvedla.

Také herečka Katherine Heigl si v roce 2009 s manželem Joshem Kelleym osvojila korejskou holčičku Naleigh. Zamilovali si ji natolik, že adoptovali ještě jednu jménem Adalaide Marie Hope. V roce 2016 se páru ještě narodil vlastní syn Joshua. Herečka vyrůstala se svou starší adoptovanou sestrou Meg, která pocházela z Jižní Koreje. Tato skutečnost ji později inspirovala k tomu, aby adoptovala dítě jiné barvy pleti. "Vždycky jsem věřila tomu, že láska je zkrátka láska a nezáleží na tom, jak vypadáme. Jednou se mi ale Meg svěřila, že s ní lidé zacházejí jinak v případě, že se objeví na veřejnosti s rodiči, a jinak tehdy, když je sama. Uvědomila jsem si, jak jsem byla naivní. Nakonec mi ale došlo, že to není o tom, jak se cítím já, ale o tom, že musím své dcery chránit a připravit je na to, co je čeká ve světě, protože společnost nedokážu jedním tahem změnit," prozradila v rozhovoru pro magazín Parents.

Mezi další celebrity, které podporují adopci, patří herečka Angelina Jolie. Ještě když tvořila pár s Billym Bobem Thorntonem, adoptovala v roce 2002 syna Maddoxe z Kambodže. Následně si s Bradem Pittem osvojila etiopskou holčičku Zaharu, v Namibii se jim v roce 2006 narodila dcera Shiloh a krátce potom adoptovali chlapce Paxe z Vietnamu. V roce 2008 se jim narodila dvojčata Vivienne a Knox.

Na další celebrity, které poskytly domov opuštěným dětem, se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová