Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Módní pohromy 2020: Kdo šlápl úplně vedle?

  • Celebrity, které šláply vedle.
    22. prosince 2020 | 06:00

    Ty nejdůležitější společenské události roku se pojí nejen s udílením cen umělcům, ale i s přehlídkou výstavních rób. Není se pak čemu divit, že každá odchylka, jež nemá s vkusem nic společného, je následně pranýřována módními guru. Kdo to letos opravdu nevychytal?

    Ačkoliv by mnozí označili kontroverzní zpěvačku Billie Eilish za „módního strašáka“ – i vzhledem k jejím přezdívkám, jako je například Vodněna – je to pak právě ona, kdo neuhýbá ze svého velmi osobitého stylu, stejně jako Lady Gaga nebo Billy Porter. Je to právě ona, která svým stylem přispěla do žebříčku módních nositelných trendů – například oversized střihy. A je to pak právě i ona, která nemusí nutně používat tělo jako zdroj zaujmutí. Kdo je však za snesitelnou hranicí společenské tolerance? A kdo jen neměl zkrátka „svůj den“ i přes zaslouženou nálepku módní ikony?

    Celebrity, které šláply vedle!
    Autor: profimedia.cz

  • Kristen Wiig

    Celebrity, které šláply vedle.
    Autor: profimedia.cz

    Na každoročním slavnostním udílení cen Oscarů se po červeném koberci projde nespočet světových hvězd, jež jsou oblečeny do těch nejpůvabnějších rób. A při letošním 92. ročníku v Dolby Theatre v Los Angeles slavné dámy obzvláště zářily. Není potom divu, že každé šaty odlišujících se od půvabných dlouhých večerních neprojdou přísným verdiktem módních kritiků. Na přetřes letošní rok přišla róba Kristen Wiig, americké televizní a filmové herečky, známé především z účinkování v komediálním pořadu Saturday Night Live. Vynesla totiž jedny z nejvíce rozporuplných šatů večera. Červené, dlouhé, rovného výstřihu s opulentními volány po stranách. A právě volány vzbudily doslova poprask. Večerní róbu lidé přirovnávali ke slanině, noži na dort či lasagním, mořským tvorům, dokonce i k ženské pochvě. Možná byste i vy k něčemu podobnému šaty přirovnali. Tak či onak, shodneme se na tom, že příliš šťastnou volbou nebyly, ačkoliv výrazná barva herečce sluší. Nezachránily ji ani červené elegantní rukavice či zlaté třpytivé lodičky značky Christian Louboutin.

  • Emily Ratajkowski

    Celebrity, které šláply vedle.
    Autor: profimedia.cz

    Po udílení filmových cen se tradičně koná Vanity Fair After Party, která letos byla velmi bohatá na odhalené dekolty. Ten nejodhalenější model nepřekvapivě vynesla modelka a návrhářka značky Inamorata Emily Ratajkowski. Pro odvážné modely nejde totiž daleko a její sociální sítě se hemží jejím odhaleným tělem. Tento úsporný oděv budí dojem prvoplánové lascivnosti s neustálou snahou o upoutání pozornosti, jež je daleko za snesitelnou mírou společenské tolerance.

  • Bella Hadid

    Celebrity, které šláply vedle.
    Autor: profimedia.cz

    Za hranicí ženskosti a vkusu je i topmodelka Bella Hadid, známá provokatérka, jejíž tělo je středobodem zájmu. Dalším poznávacím znamením této kontroverzní modelky je oblékání ve stylu 90. let a počátku nového tisíciletí. Na konci února při příležitosti pařížského týdne módy vsadila na pánský look v podobě lesklého čokoládově hnědého kalhotového kostýmku s vestou, zpod níž svítila bílá košile doplněná o bordó kravatu v lesku. Třpyt outfitu obohatily visací stříbrné náušnice a opasek s nápisem „Dilara“, což je jméno návrhářky obleku – Dilary Findikoglu. Není toho lesku ale trochu příliš? Na nevkusu se podílely i kouřové líčení a hnědá konturovací tužka na jinak nude rtech.

  • Jennifer Lopez

    Celebrity, které šláply vedle.
    Autor: profimedia.cz

    Celebrity, které šláply vedle.
    Autor: profimedia.cz

    Ani Zlaté glóby se neobešly bez módních přešlapů. A k udivení všem je to právě Jennifer Lopez, která překvapila, ale v tom špatném slova smyslu. Doslova se houpala v objemných bílých dlouhých šatech značky Valentino, které na sebe poutaly pozornost obrovskou zlatou mašlí na petrolejovém základu. Nejen vzhledem k tomuto mohutnému detailu, ale i k barevné kombinaci připomínala vánoční dárek. Známku přeplácanosti pak dotvořil objemný drdol, kolem něhož se linuly tlusté copy.

  • Nejúspornější modely Grammy Awards 2020

    Celebrity, které šláply vedle!
    Autor: profimedia.cz

    Na 62. udílení prestižních hudebních cen v Los Angeles bylo letos pořádně horko. Jeden žhavější model střídal druhý a místo přehlídky vkusu a elegance se nesl večer ve znamení přehlídky polonahých těl. Kdo byl již za hranicí nejen s odhalením vlastního těla?

  • Nija Charles

    Celebrity, které šláply vedle.
    Autor: profimedia.cz

    Americká hudební skladatelka, která postavila svou kariéru na psaní písní například pro Beyoncé, Lady Gaga nebo Arianu Grande, se objevila v metalicky zlatém topu za krk spolu se sukní odpovídající barvy. Její hluboký rozparek a zavázání na boku však evokovaly spíše kus látky ledabyle uvázaný kolem těla, ze kterého člověk měl pocit, že každou chvílí spadne.

  • Njomza

    Celebrity, které šláply vedle.
    Autor: profimedia.cz

    Mnoho soudnosti neměla ani písničkářka Njomza, která odhalovala břicho, ale i klín. Výraznému červenému modelu přidaly na provokaci kožené šněrovací střevíčky v černé barvě.

  • FKA twigs

    Celebrity, které šláply vedle.
    Autor: profimedia.cz

    Tahliah Debrett Barnett, známá jako FKA twigs, na sebe strhla pozornost velmi hlubokým rozparkem. Známá zpěvačka, skladatelka a producentka působila v odvážných gotických šatech velmi dramaticky. Dobové šaty vzhledem k nesourodé kombinaci materiálů, vzorů a detailů působily levným dojmem.

    A jak se oblékají na společenské události české celebrity? Podívejte se třeba na hvězdný look Olgy Menzelové ve videu!

    Video se připravuje ...
    Olga Menzelová jako antická bohyně! Jak se má její manžel Jiří? • VIDEO: Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  celebrity, vip, šaty, móda, trendy, grammy, oscar, zlaté globy
Diskuse ke článku
.