Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Herci, kteří nenáviděli své kostýmy: Kdo se nemohl ani hnout nebo najíst?

11. prosince 2020 | 06:00

Možná si říkáte, že herectví je vlastně oproti jiným zaměstnáním hračka. I herci však musí jít často přes své limity a jejich práce nespočívá pouze v naučení se textu. Některé role vyžadují zkrátka o něco víc. Své o tom vědí tyto celebrity, které musely trávit několik hodin denně v kostýmech, které jim nebyly ale vůbec pohodlné a jejichž nošení vyžadovalo mnoho úsilí.

Být filmovou hvězdou není jen tak. Tato práce nevyžaduje pouze procházení se po červeném koberci a bujaré večírky s hollywoodskou smetánkou. Často herce jejich role stojí velké úsilí a musí pro ně něco vydržet. Kteří herci k smrti nenáviděli své kostýmy?

Tom Holland jako Spiderman

I když největším snem čtyřiadvacetiletého herce bylo zahrát si superhrdinu, měl co dělat, aby v červeno-modrém kostýmu pavoučího muže neodpadl. Podle Toma byl neuvěřitelně nepohodlný, byl úzký a bylo v něm hrozné vedro. Dokonce přiznal, že pod kostýmem musel nosit tanga. Největším problémem bylo však udržovat pitný režim. Kostým totiž neměl otvor na ústa, a tak mu museli přes díru na oči zavést trubičku, přes kterou pil vodu. Nebyl však jediný, kdo s převlekem Spidermana neměl dobré zkušenosti. Stěžoval si na něj už jeho předchůdce Tobey Maguire.

Tom Holland jako Spiderman
Autor: profimedia.cz

Černá vdova ​Scarlett Johansson

Hollywoodská kráska si sice pochvalovala, že díky roli Black Widow měla skvělou figuru a svou postavu v sérii Avengers milovala, její kostým jí však do noty příliš neladil. Ačkoliv v něm vypadala skvěle, byl podle herečky až extrémně těsný a bylo v něm neuvěřitelné teplo. Po celou dobu natáčení si na něj nezvykla a cítila se opravdu nepohodlně.

​Scarlett Johansson jako Black Widow
Autor: profimedia.cz

Šílená Harley Quinn v podání Margot Robbie

Australská kráska vypadala v kostýmu šílené Harley Quinn ve filmu Suicide Squad sice sexy, musela si ale také dost vytrpět. Kostým toho příliš mnoho neskrýval a Margot bylo proti srsti, že musí chodit takto odhalená. Navíc se nemohla ani pořádně najíst, aby ji pak třeba netrápilo nafouklé břicho. Obědové pauzy pro ni tak byly utrpením. 

Margot Robbie jako Harley Quinn
Autor: profimedia.cz

Oscar Isaac jako Apocalypse

Herce Oscara Isaaca byste v roli Apocalypse ve filmu X-Men: Apokalypsa hledali jen marně. Není si totiž absolutně podobný! Několik hodin trávil v maskérně a jeho kostým byl tak těžký, že na něj vzpomíná opravdu nerad. Jediné, co ho mezi natáčením drželo jakžtakž "pokupě", byl stan s klimatizací, kde se mohl alespoň na chvilku zchladit. Pot prý i tak cítil úplně všude a nemohl se dotknout ani své tváře.

​Oscar Isaac ve filmu X-Men: Apokalypsa
Autor: profimedia.cz

Nahá ​Rebecca Romijn

Co se týče Rebeky Romijn a její role Mystique v sérii X-Men, nedá se tak úplně mluvit o kostýmu. Její převlek totiž tvořila akorát modrá barva, jinak byla herečka nahá. Choulostivá místa byla zakryta a zbytek jejího těla byl zbarven do modra. Když tento fakt zjistila, režisér jí musel dát víno, aby se uklidnila a pokračovala v natáčení.

​Rebecca Romijn ve filmu X-Men jako Mystique
Autor: profimedia.cz

Na další herce, kteří k smrti nenáviděli své kostýmy, se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová