Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Úsměv, prosím! Tak na tyhle celebrity tento povel rozhodně neplatí

11. prosince 2023 | 06:00

Ne nadarmo se říká „hollywoodský úsměv“. Na červeném koberci se to totiž hemží krásnými perličkově bílými úsměvy, které září ve světlech reflektorů. Některé celebrity to však mají naopak. Neusmějí se a neusmějí! Kdo si neustále drží svůj „poker face“, vypadá smutně až naštvaně nebo naprosto nepřístupně?

Mary-Kate a Ashley Olsenovy

Sestry Olsenovy jsou patrně nejikoničtější dvojčata světa, která se proslavila už v raném dětství. Na obrazovkách se totiž objevila již v necelém roce svého života v americkém seriálu Plný dům. V dospělosti pak natáčela společné role ve filmech jako Jeden den v New Yorku, Sestry v Londýně, Výlet do Říma, čímž se stala v devadesátých letech vzorem mnohých pubertálních slečen. Charakterizovaly je totiž nádherná blonďatá hříva, andělská tvář a milý, rozverný úsměv. Kam se ale poděl? Možná je to právě tím, že obě sestry vlastně přišly o běžné radosti dětství a dospívání. Poté trpěly anorexií a prodělaly několik plastických operací. Navíc si Mary-Kate prošla komplikvanými milostnými vztahy. A tomu všemu odpovídají i jejich zádumčivé výrazy.

VIDEO: Victoria Beckham a její styl: dlouhá sukně.

Video se připravuje ...
Victoria Beckham a její styl: dlouhá sukně • VIDEO: Profimedia

Victoria Beckham

Bývalou Spice Girl stěží uvidíme se usmívat. Většinou dostojí svému neutrálnímu výrazu hodnému módní ikony stylu, stejně jako třeba Anna Wintour, legenda módního průmyslu, kterou charakterizují ikonické mikádo s ofinou a černé sluneční brýle. Victoria však není permanentně naštvaná či smutná, jak se mnozí domnívají. Ve skutečnosti je šťastným člověkem, což je vidět na snímcích z jejího soukromí, ale i v dokumentu Beckham, kde se obklopuje milovanými dětmi a manželem Davidem.

Daniel Craig

Anglický herec Daniel Craig, kterého všichni máme zaškatulkovaného jako věhlasného agenta, představitele Jamese Bonda z filmů Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall a Spectre, se opravdu jen málokdy usměje. Jak je z červených koberců vidno, jeho role se až příliš promítly v jeho osobním životě. Jeho vážný výraz totiž přímo kopíruje agenta britské tajné služby, vidíte to také?

Kristen Stewart

I půvabné herečce se vkradla role do jejího života možná více, než by sama chtěla. Pro postavu Belly ze ságy Stmívání, kterou se proslavila, je typický kradmý, jemný úsměv, který zřídka postřehnete. A když už ho uvidíte, rozplesá se vám srdce, protože Kristen velmi sluší. Škoda jen, že ho nevidíme častěji. 

Kanye West

Rappera nejenže nezdobí úsměv, ale jeho výraz dokonce vypadá, jako by chtěl všem jednu vrazit. I jeho chování je občas nemístné, jeho bývalá žena Kim ho ale kdysi bránila tím, že trpí bipolární poruchou. Ani jeho kolegu Eminema neuvidíte často s úsměvem. Svým zádumčivým vzhledem a absencí úsměvu je však charakteristický, i když přebírá významná ocenění. Není to tedy žádnou novinkou, nýbrž faktem, na který jsme u slavného rappera všichni zvyklí.

Vážnými výrazy častuje okolí i modelka Bella Hadid, která přiznala, že ne vždy se v hledáčku fotografů cítí komfortně. Kamennou tvář si drží i její kolegyně Cara Delevingne nebo herečka Taylor Momsen známá z módního seriálu Gossip Girl, v překladu Superdrbna. Uma Thurman je naopak královnou jemných úsměvů. Důvodem toho, proč neukazuje svůj chrup a zářný úsměv, je údajně špatná vzpomínka z dětství, kdy jí bylo řečeno, že má ošklivý úsměv.

Které další celebrity jdou pro úsměv daleko? Podívejte se do naší fotogalerie! Jsou mezi nimi i česká herečka Zuzana Bydžovská či herec Karel Roden.

Autor: Žaneta Podlahová