Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejlépe placené herečky Hollywoodu: Kolik si vydělá Angelina Jolie nebo Nicole Kidman?

  • 10 nejvýdělečnějších hereček letošního roku: Kdo předběhl Angelinu Jolie nebo Meryl Streep?
    23. dubna 2021 | 06:00

    Každoročně časopis Forbes zveřejňuje žebříček nejlépe placených hereček a herců. V top desítce za rok 2020 se umístila řada seriálových hereček a chybějí velká jména jako Jennifer Aniston, Margot Robbie nebo vítězka minulého roku Scarlett Johansson. Kdo tedy pro rok 2020 ovládl herecký průmysl?

    Po mužském žebříčku, ve kterém se už podruhé umístil na prvním místě Dwayne Johnson, došlo konečně také na ženy. Které dámy si letos přišly na opravdový balík, a dostaly se tak do top 10 nejvíce vydělávajících hereček Hollywoodu? Některá jména jsou opravdu překvapivá!

  • 10. místo: Viola Davis

    Viola Davis
    Autor: profimedia.cz

    Americkou herečku Violu Davis (55) můžete znát z filmů jako Sebevražedný oddíl nebo Černobílý svět. Do paměti se ale vryla hlavně díky seriálu Vražedná práva, ve kterém ztvárňuje postavu nekompromisní právničky Annalise Keating. Právě díky tomuto seriálu a filmové novince Ma Rainey's Black Bottom, kterou v prosinci uvede Netflix, si letos přišla na výdělek 15,5 milionu dolarů, tedy více než 357 milionů korun, a obsadila tak desáté místo.

    Nejbohatší tenistky světa. Které Češky se dostaly do top 10?  

  • 9. místo: Elisabeth Moss

    Elisabeth Moss
    Autor: profimedia.cz

    Na první pohled si nenápadnou blondýnku Elisabeth Moss (38) hned tak k nějaké roli možná nepřiřadíte. Naposledy jste ji mohli vidět zazářit v thrilleru Neviditelný, za jejím letošním pohádkovým výdělkem ale stojí hlavně seriál Příběh služebnice. Díky němu si letos vydělala 16 milionů dolarů, v přepočtu necelých 370 milionů korun.

  • 8. místo: Ellen Pompeo

    Ellen Pompeo
    Autor: profimedia.cz

    Americká herečka Ellen Pompeo (51), nominovaná na cenu Zlatý glóbus, je známá především díky hlavní roli ve slavném americkém seriálu Chirurgové, kde ztvárňuje roli čerstvé absolventky medicíny, dnes už primářky obecné chirurgie Meredith Grey. A právě díky tomuto seriálu je Ellen stále v balíku. Letos si přišla na krásných 19 milionů dolarů. V přepočtu to dělá přes 437 milionů korun.

  • 7. místo: Nicole Kidman

    Nicole Kidman
    Autor: profimedia.cz

    Aktuálně zažívá velký boom minisérie HBO The Undoing (Mělas to vědět), ve které hraje spolu s Hughem Grantem Nicole Kidman (53) hlavní roli. Za epizodu si účtuje přes 23 milionů dolarů! Díky této roli a díky honoráři za připravovaný muzikál The Prom letos obsadila sedmou příčku s výdělkem přes 506 milionů korun.

  • 6. místo: Emily Blunt

    Emily Blunt
    Autor: profimedia.cz

    Sympatická Emily Blunt (37) letos obsadila šesté místo s výdělkem 518 milionů korun. K této neuvěřitelné sumě přišla díky pokračování thrilleru Tiché místo a dobrodružnému snímku Expedice: Džungle. Znáte ji ale také z filmů jako Ďábel nosí Pradu, Dívka ve vlaku nebo Mary Poppins se vrací.

  • 5. místo: Meryl Streep

    Meryl Streep
    Autor: profimedia.cz

    Legendární herečka se ve filmovém průmyslu pohybuje už přes třicet let. Bývá nazývána největší žijící herečkou nebo také poslední klasickou herečkou. Pozornost si nezískává svou krásou, novými účesy nebo vytříbenými modely. K nejuznávanějším herečkám patří pro svůj herecký talent. Právem tak letos obsadila pátou příčku s výdělkem 24 milionů dolarů, tedy více než 553 milionů korun. Většinu z toho dělá honorář za komedii Let Them All Talk.

  • 4. místo: Melissa McCarthy

    Melissa McCarthy
    Autor: profimedia.cz

    Oblíbená americká herečka se do povědomí diváků dostala hlavně díky roli Sookie z legendárního seriálu Gilmorova děvčata. Letos si díky filmům z dílny svého manžela Bena Falconeho a moderování soutěže Little Big Shots přišla na 25 milionů dolarů, v přepočtu něco přes 576 milionů korun.

  • 3. místo: Gal Gadot

    Gal Gadot
    Autor: profimedia.cz

    Herečka Gal Gadot (35) patří mezi největší sexsymboly dnešní doby. Zároveň se řadí také mezi nejvíce vydělávající herečky. Letos s výdělkem 31,5 milionu dolarů, tedy něco přes 725 milionů korun, získala bronzovou příčku v žebříčku. Znát ji můžete z filmů jako Wonder Woman, Rychle a zběsile nebo Batman vs. Superman.

  • 2. místo: Angelina Jolie

    Angelina Jolie
    Autor: profimedia.cz

    Angelina Jolie (45) stále patří mezi největší hollywoodské hvězdy. Letos jí za výdělek přes 818 milionů korun patří stříbrné místo. K takovému balíku ji přivedla role v očekávané marvelovce The Eternals, která má jít do kin příští rok, ale také role královny černé magie Zloby.

  • 1. místo: Sofia Vergara

    Sofia Vergara
    Autor: profimedia.cz

    Královnou letošního žebříčku se stala kolumbijsko-americká herečka Sofia Vergara (48). Letos si totiž vydělala skoro miliardu! K tomuto snovému balíku přišla díky roli Glorie ze seriálu Taková moderní rodinka, ale také díky porotcování v soutěži Amerika má talent a několika reklamním kampaním. Právem jí tak patří první místo!

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.