Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děti mají, přitom nerodily! Které celebrity si nechaly odnosit vlastního potomka?

10. listopadu 2020 | 06:00

Bylo by snadné říct, že hvězdy, ať už herecké nebo pěvecké, využívají služeb náhradních matek kvůli tomu, aby jim těhotenství nezničilo postavu nebo nenarušilo kariéru. Zdaleka ne vždycky to tak je. Někdy zkrátka dítě nepřichází, těhotenství by bylo zdravotním rizikem, případně jde o pár stejného pohlaví, a hvězdy tak využívají možnosti, která je například v zámoří mnohem dostupnější než u nás. 

Propagátorkou tohoto způsobu mateřství se stala Kim Kardashian. První dvě děti – dceru North a syna Sainta – porodila sama, další dvě odnosily a porodily dvě náhradní matky. Důvod? Závažné zdravotní komplikace v prvních dvou graviditách. Křestní jméno čtvrtého miminka jednoho z nejsledovanějších párů současnosti je Žalm, v originále Psalm West, jeho jen o málo starší sestra se jmenuje Chicago.

Náhradního mateřství využil se svou ženou také zpěvák Robbie Williams. "Zatímco kolem prvního dítěte chodíte potichu a šeptáte, abyste ho náhodou nevzbudili, třetí spí, i když je puštěná televize, kolem si hrají děti a štěkají psi. Možná je tak v klidu, protože i my jsme v klidu," uvedl. On a jeho žena jsou biologickými rodiči malé Colette (Coco) Josephine Williams, která přišla na svět vloni. Mají ještě syny Teddyho a Charlieho. Z porodu druhého z nich učinili záležitost veřejnou, když ho natočili a sdíleli, třetí dítě naopak tajili do posledního momentu. 

Modelka Tyra Banks má syna s Erikem Aslou, syna jim porodila náhradní matka. "Děkujeme andělské ženě, která odnosila naše zázračné miminko," řekla před dvěma lety modelka, která dlouho bojovala s neplodností. Ani pokusy s IVF nebyly úspěšné. Další slavnou matkou, která své dítě ale nejspíš neodnosila, je herečka Cameron Diaz, která se začátkem letošního ledna radovala se svým manželem Benjim Maddenem z dcerky Raddix. Pár si bedlivě střeží své soukromí, a tak není úplně jasné, zda jim dítě odnosila náhradní matka, s bříškem však herečka nebyla nikdy spatřena.

Na další celebrity, kterým odnosila dítě náhradní matka, se podívejte ve fotogalerii:

Zajímá vás, jak je to v současné době s "dětmi ze zkumavky"? Jaké jsou možnosti otěhotnět jinak než přirozenou cestou a kolik to stojí? Téma najdete v aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy, které seženete na stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

Blesk pro ženy, titulka
Autor: red

Autor: red