Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

11 extrémních proměn herců kvůli roli. Tady už jde o zdraví!

Video se připravuje ...
Takhle se změnili kvůli svým filmovým postavám
VIDEO: archiv
12. dubna 2017 | 06:00

Být hercem nebo herečkou není vůbec tak snadné, jak se může zdát. Vcítit se do role není žádná hračka, ale co teprve se fyzicky podobat postavě, kterou musíte ztvárnit! Především pokud u toho musíte nadměrně přibrat, nebo naopak zhubnout. Vybraly jsme jedenáct přeborníků v této kategorii.

Tloustnutí pro roli jde jedna dvě, to potvrzuje hned několik hvězd, které touto cestou prošly. „Jedl jsem všechno, co mi přišlo pod ruku. Bylo superlehké přibrat. Moc se mi to líbilo, bylo to nejskvělejší období, jaké jsem při natáčení zažil. Jen jsem odpočíval a jedl, nemusel jsem chodit každý den cvičit, prostě paráda. Horší bylo potom všechno shodit. To bylo zase na druhou stranu peklo, začal jsem boxovat, tím šla kila dolů,“ svěřil se Matt Damon se svými peripetiemi při natáčení filmu Informátor.

Extrémním hubnutím prošlo hned několik herců. Jedním z nejznámějších je oblíbený Batman Christian Bale. Ten se při svých sto osmdesáti třech centimetrech výšky dostal na váhu padesáti čtyř kilogramů. Pro roli ve filmu Mechanik tak zhubnul o neuvěřitelných dvacet devět kilogramů.

Jedl denně jednu konzervu tuňáka a jablko. Michael Fassbinder, Adam Driver a Tom Hanks také podstoupili hubnoucí kúru pro roli. Tom Hanks kvůli filmu Trosečník hubnul celý rok. Jelikož to nebyla první role, která si žádala dramatickou proměnu – také kvůli Forrestu Gumpovi musel radikálně hubnout, pak zase přibíral – podepsalo se to zřejmě na hercově zdraví. Objevila se u něj cukrovka a sám herec přiznal, že možnou příčinou jsou právě dramatické změny životosprávy.