Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kateřina Průšová: Boubelka ze mě nikdy nebude

7. června 2023 | 06:00

Modelka Kateřina Průšová letos oslaví čtyřicítku, ale postavičku by jí mohly závidět i mladice. Přišla se podívat na nově otevřený obchod se spodním prádlem a vybrat si pár kousků. 

Kateřino, co říkáte tomu, že se v Česku otevřel obchod Victoria's Secret?

Já jsem nadšená a ještě vám můžu říct, že mám s nimi obrovskou zkušenost, protože v roce 2011 jsem měla tu čest s nimi natáčet reklamu, tedy čtyři dny s victorkama.

Jaké to bylo?

V sedmadvaceti a byla jsem ještě krásná a mladá, dneska jsem skoro čtyřicátnice, takže na to vzpomínám. Já jsem strašně ráda, že jsem mohla ten zážitek uskutečnit. Vybral si mě z castingu režisér Michael Bay, který vlastně natáčí všechny reklamy pro Victoria's Secret. Měla jsem tu čest s nimi natáčet čtyři dny. Přijely všechny ty největší hvězdy, jako jsou Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, takže čtyři dny jsme natáčely. Jsem za tu zkušenost samozřejmě strašně moc ráda. A co se týče obchodu, no, já jsem nadšená, protože já jsem samozřejmě obrovský fanda Victorky. Úplně si nepotrpím na krajkové prádýlko, já jsem spíš sporťačka, takže preferuju řadu Victoria Pink. Mně se líbí bavlněné kalhotky a bavlněné podprsenky.

Takže jste téhle značce věrná?

Když jsem jela do zahraničí, do Ameriky nebo do Dubaje, tam ty obchody jsou, tak jsem si občas přivezla nějaký kousek.

Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Kateřina Průšová 20 let po svém vítězství v Miss ČR: Opravdu stárne? • VIDEO: David Turek, Elmer Carvalho

Já se ještě vrátím k tomu natáčení reklamy. Když jste se setkala se všemi andílky, měla jste možnost si s nimi promluvit, nezůstala vám třeba nějaká přátelství z toho natáčení?

To určitě ne. Abych to ještě uvedla na pravou míru – já jsem si s nimi nezahrála ve videoklipu, byla jsem jejich předskokan. Říká se tomu stand-in. Modelka přijde, oni si ji nafotí, připraví se světlo, vypadáte úplně stejně jako ten andílek. Vy pak odejdete a přijde ta hvězda, která to má zaplacené královsky.

Takže na vás se zkoušelo to světlo?

Na mně se to všechno upravovalo, připravovalo, v podstatě pak přišel ten andílek a já jsem si šla zase sednout do té šatničky. Nicméně za tu zkušenost jsem samozřejmě strašně moc ráda, bylo mi sedmadvacet, vybral si mě světový režisér, líbila jsem se mu typově a hlavně jsem zažila kompletně celý ten tým Victoria's Secret, to, co se všechno odehrává na těch velkých světových přehlídkách andílků, tak tohle já jsem měla možnost zažít v Praze. My jsme natáčeli na hlavním nádraží, na Karlově mostě, v Trojském zámku, takže zážitek obrovský.

Vy jste určitě za svou kariéru měla několik předváděček spodního prádla.

Já jsem vlastně prakticky ještě do minulého roku předváděla spodní prádlo. Svého času jsem žila v Řecku, kde se fotilo spodní prádlo obden, takže sice nejsem modelka Victoria's Secret a už nikdy nebudu, ale modelka spodního prádla jsem teda byla dlouho.

To je hrozně těžká disciplína a spousta modelek to nemá ráda.

Spousta modelek možná českých. Ale když se věnujete zahraničnímu modelingu, tak to je přece úplně běžná věc, focení spodního prádla. Když se věnujete modelingu profesionálně, tak se o to tělo musíte starat a je úplně jedno, jestli předvádíte nebo chodíte spodní prádlo, jste prostě profík, modelka, a tak to prostě je. Ale já už profík ani modelka nejsem, já už se teď věnuji zhruba deset let produkci, mám svou talentovou soutěž, hodně se věnuji dětem, takže tohleto už je jenom na okraj, taková třešnička, když se občas ještě někde projdu.

Ale evidentně pořád o své tělo pečujete velmi intenzivně.

To je můj životní styl, já jsem ze sportovní rodiny a k životu sport potřebuji, mám i dobré geny, takže ze mě asi nikdy nebude úplně boubelka.

A který sport preferujete?

Jezdím závodně na kole, biky, jezdím Autor Cupy, miluju cyklistiku, hraju tenis a lyžuju. Jsem prostě sportovní děvče.

Říkala jste, že jste téměř čtyřicetiletá – letos to teprve oslavíte. Máte z toho nějaké trauma?

Trauma mám z jiných věcí, ne z čísla, to by bylo hodně silné slovo, ale tak je to takový milník pro ženskou. Něco krásného skončilo, něco úžasnějšího ještě začíná.

Takže co je taková ta vize na další dekádu?

Rodina, děti a hlavně klid a mír. Nestresovat se a díky těm zkušenostem životním, které člověk nasbíral za ta léta, se trošku koukám na život jinýma očima. Co pro mě bylo důležité před deseti lety, rozhodně není důležité teď.

Takže rodina je na prvním místě.

Stoprocentně – a klid, štěstí, pohoda. Já žiju normální, běžný život, nejsem žádná superstar, která má ansámbl lidí, prostě žiju normální život. Občas mě někdo někam pozve, takže se hezky namaluju, obléknu, cítím se jako hvězda, ale jinak jsem úplně normální Průšovka.

Vy jste byla taková proslavená večírková královna. Budou ty vaše čtyřicátiny velký mejdan?

Já když vyhrála Miss, bylo mi osmnáct, tak to je přece povinnost pařit, blbnout a dělat bordel, a ještě já k tomu měla nejlepší parťačku Kobzanku. My jsme řádily! Takhle – pravda je, že jako královna krásy jsem si to asi neměla úplně dovolovat, ale jako kdy jindy než v těch letech?

To je jasné, já to vůbec neodsuzuji, já právě říkám jenom, jestli si tu čtyřicítku zase užijete jako zamlada.

Co bude, to bude, ještě neplánuji a oddaluji to. Když mi někdo řekne čtyřicet, tak dělám, že to neslyším, do prosince daleko.

Video se připravuje ...