Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Patricie Pagáčová: V mozku mi chybí módní buňky a na sexy modely nemám odvahu

14. května 2023 | 06:00

Herečku Patricii Pagáčovou (34) jsme si zvykli vídat vždy perfektně oblečenou a v posledních trendech jako porotkyni soutěže SuperStar. Prozradila mi ale v rozhovoru, že móda není její silnou stránkou a raději vkládá důvěru do rukou odborníků, kteří umí dělat zázraky. Ovšem její dvouletá dcera už prý vystrkuje módní růžky!

Dneska tady H&M představuje novou spolupráci se značkou Mugler. Jak dlouhou spolupráci máte vy a móda?

Velice krátkou, v podstatě. Já se přiznám, že nejsem úplně člověk, který by módě nějak rozuměl nebo ji sledoval. Mě to baví jít takhle někam, když mě pozvou, a ráda se podívám, nicméně když třeba vyrazím na nějakou akci, tak se vždycky nechávám obléct od odborníka. Za prvé nemám doma takové kousky, které bych si mohla vzít, které by se hodily, a za druhé to fakt neumím. Jsem takový módní laik, ale baví mě to pozorovat.

Myslíte si, že čím jste starší a čím víc se v tom módním prostředí pohybujete, tím víc se vám to dostává pod kůži?

Ráda bych řekla, že po těch letech už dokážu odhadnout, co třeba by se hodilo a co ne. Ale myslím si, že proto se pořád svěřuji do péče odborníků, protože na to nemám v mozku ty správné buňky, které by to uměly zkombinovat a vymyslet. Spíš mě baví se obracet na odborníky.

Tady ta kolekce je plná sexy průstřihů. Ráda se oblékáte takhle sexy a vyzývavě?

Já si myslím, že na to nemám úplně tělo, na tyhle odvážnější kousky.

V těch modelech nebyly jen hubené modelky...

Tak na to nemám odvahu, tím pádem. Mně se to líbí na pohled, líbí se mi to na krásných ženách, třeba na Daře Rolins, které to zkrátka padne. Podle mě to každý nemůže nosit. Já to vidím radši na někom krásném než na sobě.

Podívejte se na rozhovor s Patricií:

Video se připravuje ...
Patricie Pagáčová: Její tajemství se diváci dozvědí až za rok! • VIDEO: David Turek, Elmer Carvalho

V rámci porotcování v SuperStar jste si vyzkoušela škálu různých outfitů, tak to vás asi muselo bavit!

To je pravda, právě v tom to bylo super, že tam jsem byla svěřena do rukou Filipa Vaňka, jednoho z největších odborníků na módu. Strašně jsem si užívala to, že on to všecko vymýšlí a dává dohromady. Vždycky mi jenom ukázal různé varianty a zkoušeli jsme.

Měla jste tedy možnost do toho trošku zasahovat?

Určitě, ale je fakt, že občas, když jsem mu třeba řekla, že si myslím, že na tohle úplně nemám nohy nebo něco, tak mi řekl, že zbytečně vyšiluju. Takže většinou jsem neuspěla s nějakým nesouhlasem, ale on fakt myslel na to, abych vypadala skvěle. Někdy dostanu od Filipa kritiku, když mě on neobléká, že jsem třeba měla rozepnuté sako nebo něco... A to jsou přesně ty věci, které já neumím a neznám, takže pro mě je lepší, když mě přesně oblékne někdo, kdo tomu rozumí, abych se vyhnula téhle kritice.

V čem nejčastěji trávíte čas?

Já jsem hodně šatová, takže se cítím hrozně dobře v šatech obecně a je mi vlastně jedno, jestli je jaro, léto, podzim, zima. Mám velkou škálu šatů, ale víceméně mi je jedno, co mám na sobě, když se v tom cítím dobře.

Takže nemáte něco, na čem si vyloženě ulítáváte a čeho máte doma kvanta?

Ty šaty a boty, těch mám teda strašně. Vždycky si říkám: Ježíš, hlavně si nekupuj už další boty! Je to děsné, ale nikdy se neposlechnu.

No, a to svoje "minime" oblékáte a ladíte k sobě?

Svoje "minime" oblékám právě v HM, je s námi od narození. Vzhledem k tomu, že to dítě asi čtyřicetkrát za den převléknete, protože tu má polévku, tu bahno, tu něco jiného, tam tu módu úplně ještě neřešíme, ale baví mě to kupovat. Teď jsem viděla u Martiny Pártlové, že ta jejich Stela má miniaturní koženou bundu a tyhle miniatury dospělých věcí mě hrozně baví.

A nevadí vám to, že z toho pak strašně rychle vyroste a že jsou to vlastně trochu vyhozené peníze?

Je to samozřejmě teď rychlé, obzvlášť v těch prvních dvou letech života, ale v něčem chodit musí, že. Je dobré nekupovat toho moc, když víte, že z toho za chvilku zase vyroste.

Má už svou hlavu?

Mega! Ona začala normálně hysterčit, když jí dávám něco, co nechce. Teď už jsem zjistila, že jí otevřu skříň a řeknu: "Tak nechceš tuhle mikinu? Dobře, tak jakou chceš? Tak si vyber jinou." A ona už je v pohodě, většinou si narve šaty a já jí třeba k tomu dávám ty teplé kalhoty a ona má k tomu tu baletkovskou sukni. Ale už má svoji hlavu a už si vybírá, co si chce obléct.

Takže na dovolenou si balí sama?

Ne, tak to ne, takhle daleko jsme se ještě nedostali, že by si balila sama na dovolenou. Já doufám, že teď až poletíme, bude spokojená s tím, co jsem jí zabalila já. Nebudeme mít na výběr, ale samozřejmě zabalím všechny šaty a všechny sukně, které nosí doma.

Kam se chystáte?

Do Turecka na týden.

Takže do teplíčka! Je to taková předdovolená před létem, nebo ještě máte nějaké další letní plány?

To bude taková jediná dovolená u moře. My pak léto trávíme vždycky hodně po České republice. Já jsem typ, který v létě úplně moře tolik nepotřebuje. Nás oslovila cestovní kancelář a nabídla nám to, takže jsme řekli, že proč ne, moc rádi... Ale jinak já se radši v zimě jedu ohřát a nemáme problém strávit léto u Sázavy, pod stanem a v autě a tak.

Takže jenom tehdy, kdyby se náhodou nachomýtla ještě nějaká nabídka...

Tak když by to jinak nešlo, tak samozřejmě bychom to dali.

Video se připravuje ...