Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Saša Jány: Jdeme s dobou, letos budou o titul bojovat i nebinární

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
31. května 2023 | 06:00

Saša Jány (51) je jeden z největších specialistů na modeling a vše, co k tomu patří, u nás v České republice. Je šéfem modelingové agentury Elite Model Management, která každoročně pořádá nábory mladých tváří. Doposud jsme nejúspěšnější zemí v počtu vítězek světových finále. Tentokrát uspořádal módní přehlídku, na které se spojilo vše, co doba žádá.

Saša Jány má mnoho zkušeností s pořádáním finálových večerů Schwarzkopf Elite Model Look, jež i letos, jako již tradičně, budou mít finále ve Španělském sále Pražského hradu. „My jsme věrní naší lokaci, ale budeme mít zase změnu v rámci scénografie, takže právě teď, vlastně příští dva týdny, nás čeká finalizace výběru finalistů, kterou uvidí všichni diváci a celá módní branže 30. 8.,“ prozradil Saša.

Na módní přehlídce RETHINK YOUR STYLE by Syoss and Perwoll, která se konala v Centru současného umění DOX, byla hlavním tématem udržitelnost. Jako první se představili Filip Vaněk a studentka návrhářství UMPRUM Hana Valtová. Ti si jako téma k přehodnocení vybrali černé sako. Jednalo se o kolekci zčásti nastylizovanou a zčásti přetvořenou, kompletně však vytvořenou ze second handu Textile House – s tématem udržitelnosti.

Prostřední část večera patřila aktuální kolekci Borise Král‘e, nazval ji Salon de Nuit. Jak název napovídá, jednalo se o večerní módu. Looky jsou vysoce elegantní a mají propracovanou siluetu. Zlatým hřebem večera se stala nová kolekce Prêt-à-porter Zuzany Kubíčkové, která je pokračováním řady Pop. Velká ramena, vysoký pas, nové krejčovské detaily a živá barevná paleta tvoří osvěžující look aktuální kolekce. Nadčasový šatník je nositelný na mnoho způsobů, a po mnoho let tak zůstává základním posláním návrhářčiny Prêt-à-porter linie.

Saša mi v rozhovoru prozradil pár pikantních detailů, jak se pracuje s modelkami a návrháři, tak se podívejte na video.

Video se připravuje ...