Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kreativní producentka prozradila, co všechno se dělo při vzniku seriálu Zlatá labuť

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
17. prosince 2022 | 06:00

Klára Follová je televizní a filmovou producentkou a první dobový seriál televize Nova Zlatá labuť je i jejím projektem. Popovídaly jsme si spolu přímo v ateliérech, které byly postaveny během neuvěřitelně krátké doby a přenesly nás jako strojem času do nálady třicátých let. O čem tedy seriál bude a na co se můžete těšit, to prozradila v pohledu ze zákulisí.

„Náš příběh stojí na třech hlavních hrdinkách – prodavačkách v našem obchodním domě Zlatá labuť. A asi by se dalo shrnout, že vlastně vyprávíme o boji tří žen o šťastný život v době, kdy to ještě nebylo úplně obvyklé. Tak to je hlavní linka našeho příběhu. Nicméně další důležitou linkou jsou osudy rodiny Kučerů, kteří jsou majiteli obchodního domu, ve kterém se náš děj odehrává, a mezi tím vším se proplétají životní příběhy zaměstnanců a zákazníků Zlaté labutě,“ objasnila děj Klára.

Seriál bude jistě nádhernou podívanou, a to i díky tomu, že kostýmů pro herce se ujala výtvarnice Michaela Horáčková Hořejší, a jak se nechali slyšet pánové, kteří se kolem seriálu také pohybují, speciálně na ženy v tomto seriálu bude opravdu krásný pohled. „Používáme dobové kostýmy a máme úžasnou kostýmní výtvarnici Michaelu Horáčkovou Hořejší, která stojí za výtvarným konceptem těch kostýmů, a to byla taky velice náročná mise, protože máme hodně postav a všichni naši herci prošli náročnými kostýmními zkouškami. Nechávali jsme dobové kostýmy upravovat přímo na ně, aby kostýmy vypadaly co nejkrásněji, takže divačky i diváci se mají opravdu na co těšit.“ S jakými překážkami se museli potýkat, jak dlouho trvalo postavit vše v ateliérech a jestli je vše v seriálu dobové, nebo ne, na to se podívejte ve videu.

Video se připravuje ...