Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nenechte krk prozradit váš věk! Dodržujte tyto tipy a vrásky nemají šanci

  • ...
    28. dubna 2022 | 06:00

    Stejně jako se staráte o svou pleť, neměla byste zapomínat ani na oblast krku. Ten totiž často může prozradit váš skutečný věk. Věnujte mu potřebnou péči a vrásky nemají šanci!

    Na obličej používáme všechny možné kosmetické produkty – krémy, masky, peelingy... Je to ale oblast krku a dekoltu, na které se často objevují silné vrásky. Jak se o tyto oblasti tedy starat, aby vypadaly stejně dobře jako váš obličej?

    Drtivá většina z nás používá pleťové krémy a krémy či mléka na tělo, které aplikuje i na dekolt. Na krk mnohé z nás zapomínají a projevuje se to pak třeba suchou, dehydratovanou pokožkou, která je samozřejmě ke stárnutí náchylnější. Tak jako pečujete o svůj obličej, stejnou pozornost věnujte také svému krku a dekoltu. Můžete použít stejné kosmetické přípravky, které používáte na pleť, lepší variantou budou produkty určené právě na oblast krku a dekoltu. Ty totiž obsahují nejvhodnější pečující ingredience, které váš krk potřebuje.

    Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledek!

    Video se připravuje ...
    Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledk • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Používejte kvalitní přípravky

    Odličování pleti by pro nás mělo být naprostou samozřejmostí. Mnoho z nás ale zapomíná na oblast krku, na které se přes den usadí také spousta nečistot, kterých je potřeba se před spaním zbavit. Vybírejte mycí emulze nebo gely na obličej, které můžete použít třeba i ve sprše, nebo krk očistěte vatovým tamponkem s klasickým odličovacím mlékem. Váš krk vám za to poděkuje.

  • Důkladné čištění

    Snědá opálená pleť vypadá sice sexy, vystavování se sluníčku ale pro pleť není zrovna ideální. Sluneční záření ničí kolagenová vlákna a kůže pak stárne mnohem rychleji a viditelněji. Pokožka na krku a dekoltu je tenká, takže se na ní projeví i chvilka na slunci – často zčervená, spálí se nebo se na ní vytvoří pigmentové skvrny. Aplikujte proto na tato místa vhodné kosmetické produkty, které mají minimálně SPF 30. 

  • Pozor na sluneční paprsky

    Potřebují váš krk a dekolt vypnout a osvěžit? Použijte led! Vezměte několik kostek ledu do dlaně a přejíždějte jimi po pokožce. Ta se během chvilky krásně vypne a bude působit šťavnatě. Preventivně pomáhá také střídání studené a teplé vody jako masáž při sprchování. 

  • Zkuste led

    Někdy stačí opravdu málo. Abyste vrásky na krku co možná nejvíce eliminovala, choďte s hlavou vztyčenou. Nejhorším zlozvykem žen bývá, že chodí se svěšenou hlavou. Tímto způsobem jen upozorníte na případný podbradek.

  • Hlavu vzhůru

    Pravidelná masáž krku je skvělý způsob, jak v oblasti krku zlepšit krevní oběh a zachovat ho pevný a mladistvý. Po kvalitní masáži se krční svaly příjemně uvolní a pokožka se stává pružnější. Bříšky prstů zlehka masírujte dekolt směrem nahoru k bradě. Přitom postupujte od středu krku nejprve na jednu a pak na druhou stranu. Dbejte na to, abyste na kůži netlačila.

    Hledáte produkty proti vráskám za nejlepší ceny? Vyzkoušejte nás internetový srovnávač Zboží Dáma!

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.