Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nikol Švantnerová: Přítel mě strašně proklíná

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
16. října 2020 | 06:00

Miss Nikol Švantnerová (27) je docela sportovní maniak, a její partner tím pádem musí sportovat, protože dle jejích slov přes to vlak nejede. Jejím partnerem je fotbalista Patrik Dressler (29), který tuto podmínku jistě splňuje. Ovšem jak nám Nikol přiznala, jsou momenty, kdy ji neskutečně proklíná!

Jste jednou z tváří nových sportovních hodinek, které mají obrovské množství funkcí. Dokážete je všechny využívat?

Určitě jsou tam funkce, které nevyužiju, ale pokud chce člověk sportovat, sledovat svůj spánek nebo jen vědět, kolik toho denně nachodí, poslouchat hudbu a je do toho hodně zapálený, tak to určitě využije.

Jako žena jste technicky zaměřená?

Myslím si, že nejsem úplně neschopná, a co se týče základního zapojení a připojení, tak to zvládám. Jinak se do toho hlouběji nepouštím, protože se bojím, abych něco ještě nepokazila. Když mám nové hodinky spárovat s telefonem, tak to mi problém nedělá.

Zaujala mě funkce měření stresu a zajímalo by mě, jestli vás to spíš nestresuje – vidět, jak moc stresu v životě máte...

Je to trochu stresující, ale je tam právě taková vychytávka, která vám ukáže dechové cvičení, které vás toho stresu nakonec zbaví. Kolikrát se člověk potřebuje nějak uklidnit a neví, jak na to. Také je dobré, když zjistíte, jaké věci vás stresují, což vám ty hodinky prozradí. A vy se tomu můžete vyhýbat.

Takže jak často využíváte těch dechových cvičení?

Jsem člověk, který se snaží moc se nestresovat, protože to za to nestojí. Pokud už nějaký ten stres mám, tak to musí být opravdu něco velkého.

Vy jste docela sportovkyně. Děláte hodně sportů?

Na své poměry a vzhledem ke své práci dělám sportů opravdu dost a jsem do toho hodně zapálená. Čím jsem starší, tím je to horší. Běhám, doma cvičím, chodím na treky do hor, začala jsem v létě jezdit na jetsurfu a v zimě střídám snowboard a lyže a občas i boby. Jsem člověk, který bez sportu nedokáže žít, a kdybych měla ještě více možností sporty provozovat, tak se jim věnuji ještě intenzivněji.

Takže funkce hodinek, která vás upozorní, když dlouho sedíte a nic neděláte, se vám už někdy ozvala?

Ozvala. Většinou se mi ozývá za volantem, když jedu dlouhou trasu. To se objeví panáček, který mi říká, abych cvičila, tak zvednu ruku, abych ho umlčela, a jedu dál. Kvůli tomu, že jsem velmi aktivní člověk, tak se to stává opravdu hodně zřídka.

Je nějaký sport, který vám nesedí?

Plavání moc nemusím, jinak asi nemohu o žádném sportu říct, že by mě úplně nebavil. Ještě možná běžky mě moc neoslovily. Já se ale většinou snažím na všem najít to pozitivní.

Po tom, co slyším, je jasné, že partner musí být sportovec. A u vás to tak je. Jaký sport spolu provozujete nejraději?

Sportovec být musí, přes to nejede vlak, protože já neposedím a všichni si na to už zvykli. Spolu asi nejraději máme právě treking, tedy lezení po horách. Je to hodně náročný sport, a to jak fyzicky, tak psychicky. Občas jsem ho nutila jít si se mnou zaběhat, ale to moc neprošlo. On sám má ve svém životě sportu až až a já ho nutím sportovat i ve volném čase.

Takže když říkáte, že treking je jak fyzicky, tak psychicky náročný, tak to znamená, že to docela váš vztah proškolí, ne?

To určitě. Někdy mě strašně proklíná, protože mám své tempo, trochu rychlejší, a on má už jen vidinu té chaty, kde si dá něco k jídlu a pití, což bych řekla, že je mnohem silnější než touha být tam se mnou.

Jsou vaše dovolené někdy jen o relaxu, nebo je to vždycky makačka?

Letos to bylo hodně o horách, protože jsme nebyli u moře. Dovolené u moře jsou vyvážené, pár dní válečka, ale i tak jsme navštěvovali posilovnu, chodili si zaběhat. Musím říct, že asi neumíme to, aby se po celý den nic nedělo, že bychom nedělali vůbec nic.

Video se připravuje ...