Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bára Štěpánová: Sbírám panenky stejně jako Babeta z Ordinace

2. září 2019 | 06:00

Potkaly jsme se s Bárou Štěpánovou (59) v jedné venkovní kavárně, kterých jsou teď v Praze mraky. A i když si na každý rozhovor chystám poznámky, tentokrát jsem svůj sešit vlastně ani nemusela otevřít. Povídání totiž plynulo krásně přirozeně. O svém muži a soukromí toho sice moc prozradit nechtěla, ale když došlo na práci, mluvila otevřeně a s velkým nadšením.

Babeta, kterou hrajete, patří k nejznámějším postavám v Ordinaci.
Musím říct, že tuhle postavu si obrovsky užívám. Když jsem před lety dostala nabídku hrát vrchní sestru, byla jsem hodně šťastná. Kdo ví, kam by se bez ní ubíral můj život.

Jak si vysvětlujete to, že je seriál tak oblíbený?
Musí tam být něco, co diváky pořád přitahuje. Znám dokonce spoustu mužů, kteří se na Ordinaci rádi dívají. U některých lidí mě docela překvapilo, že nás pravidelně sledují. Například Vlasta Chramostová mi říkala, že si nás nenechá nikdy ujít. Také vědkyně Dáša Havlová, manželka Ivana Havla, si při sledování prý úžasně odpočine.

Vaši roli lidé doslova milují.
Je pravda, že televize vám dává popularitu. K herecké práci to patří a je to příjemné. Pokud někdo říká, že ne, tak samozřejmě nemluví úplně pravdu. Nedokážu ale říct, do jaké míry je to práce scenáristů a nakolik tohle ovlivňuje herec. Zvláštní je, že je úplně jedno, jestli jsou postavy kladné nebo záporné.

Myslíte role Boba a Heluš v podání Martina Zounara a Martiny Randové?
Přesně tak. To nejsou dvakrát sympatické role, ale lidi je mají rádi.

Zažila jste někdy, že by se někdo díval na Ordinaci skrz prsty?
Někteří kolegové z Ordinace odešli a pak ji docela kritizovali. Já to tak nemám. Za natáčení seriálu se vůbec nestydím, naopak jsem za něj vděčná.

Spojují si vás lidé s Babetou?
Hodně často. Proto pořád opakuju, že i když ji mám ráda, nemáme spolu vůbec nic společného. Nepeču, nemám ráda sladké. Ani nemusím organizovat tolik věcí jako ona. A řeknu vám něco vtipného: když měla před časem Babeta konflikt se Zuzanou Pantoflíčkovou v podání Veroniky Gajerové, lidé se divili, že se nebráním a nechám si to líbit.

Je pravda, že jste se na začátku mohla podílet na tom, jaká postava bude?
Když mě tehdy oslovila producentka Lenka Hornová, chtěla, aby Babeta byla trochu podobná vrchní sestře Huňkové z Nemocnice na kraji města, kterou hrála Iva Janžurová. Měla být hlavně vtipná.

Máte někdy možnost přidat do scénáře svůj nápad?
Občas ano. Sama mám ráda panenky, a tak mě napadlo, že by je mohla také sbírat.

Celý rozhovor s Bárou Štěpánovou najdete v magazínu Blesk pro ženy, který seženete na stáncích. Nebo si ho můžete v elektronické či tištěné podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>

 

Titulka BPŽ 36
Autor: archiv

Autor: red
Video se připravuje ...