Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Berenika Kohoutová: Mám na svém těle partie, které se snažím zakrýt

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam balažovič / BPŽ
21. listopadu 2018 | 06:00

Berenika Kohoutová (27) bydlí s přítelem, připravuje svou první sólovou desku a těší se na pečení cukroví se setrou. V zimě na rozdíl od všech ostatních hubne a je děsně nespokojená, když přibere tři kila! Své nedostatky se snaží maskovat oblečením.

Myslíte, že jste provokatérka?
Myslím si, že mě tolik lidí ze šoubyznysu a médií tak dlouho označovalo za provokatérku, až jsem musela uznat, že na tom asi něco bude.

Čím nejraději provokujete?
Není to nijak účelové a nesnažím se. Jsem dost přímá a mám takový smysl pro humor, který mohou lidé brát jako provokaci. Je fakt, že ráda posouvám hranice, ale nedokážu říct, že bych na to měla nějaký recept. Celý můj život a image, kterou jsem si vybudovala, se ubíraly tímhle směrem a je to takové trochu přidrzlé.

Co vás nejvíc vyprovokuje?
Bude to znít jako klišé, ale lidská hloupost. Nebo to, když jsou lidé zabednění a nenechají si nic vysvětlit. Teď se dívám na pořad Krvavá léta, kterým provází Jiří Padevět. Je to o válečných a poválečných letech. Dívám se teď na to asi dva dny vkuse, vždycky si dám několik dílů a jsem z toho úplně hotová – jak ti lidé mohli být tak krutí a zabednění a mohli páchat to, co páchali. Takže to mě teď zrovna hodně tíží a jsem z toho rozčílená.

Tak já raději hodně zlehčím, abyste se nemusela rozčilovat. Vezměme si třeba módu – dokáže vás někdo vyprovokovat něčím, co má na sobě?
Myslím si, že v dnešní době je už úplně jedno, kdo co nosí, což je na téhle době dobré, protože nikoho za nic v tomhle ohledu neodsuzujeme. Ani mě nic moc nepobouří. Já osobně mám na svém těle jisté partie, které se snažím zakrýt, a obdivuji ženy, kterým to nevadí a kterým to přijde v pohodě.

Taková krásná dáma jako vy má tedy také komplexy?
Určitě! Člověk ale musí přijít do fáze, kdy se se svým tělem smíří, nebo ne. Momentálně jsem spokojená, ale když mám tři kila navíc, což se mi občas stane, tak jsem nespokojená, ale strašně nespokojená. Lidi mi říkají, že blázním, že to ani není vidět, ale já jsem opravdu sama se sebou v tu chvíli nespokojená. Je strašně důležité, aby si člověk našel něco, v čem je spokojený, ať už je to váha nebo účes.

Teď nastává zima, je to to období, ve kterém přibíráte ta tři kila?
Ne, já v zimě zhubnu. Jsem strašně vystresovaná tím tlakem, kdy v létě všichni hubnou do plavek, že nedokážu zhubnout. V okamžiku, kdy zase všichni začínají jíst omáčky a knedlíky, tak já se dostávám do formy. A stalo se to opět. Teď jsem zhubla, ale v plavkách to teď asi ukazovat nebudu.

Prý jste se nastěhovala do nového bytu s přítelem – jaké to je?
Přítel ani byt vlastně nejsou noví. Byt je můj docela dlouho, ale teď jsem se do něj vrátila. Přestěhování je vlastně hrozně hezké, protože jsme si to tam sami zařídili a je to moc příjemné.

Máte teď v životě ještě nějaké novinky?
Největší novinkou je připravovaná sólová deska, kterou připravuji s Jirkou Burianem. Měla by vyjít za rok a singl snad už na začátku roku.

Vánoce jsou za dveřmi. Jste ten typ, který kupuje dárky dopředu?
Čím jsem starší, tím dřív kupuji dárky. Nebo spíš si to dopředu promýšlím, a pak to všechno stejně kupuji na poslední chvíli. Myslím, že žádný dospělý člověk dárky tolik neprožívá, Vánoce ano, ale dárky jsou o dětech. Máme teď malý přírůstek do rodiny, od sestry, a myslím, že Vánoce budou hlavně o něm. Těším se na to, že budeme se sestrou péct letos cukroví, mám moc ráda adventní neděle a svařáčky.

Video se připravuje ...